Autors Tēma: Spēlmaņu nakts 2015 - PROGNOZES  (Lasīts 12036 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Re: Spēlmaņu nakts 2015 - PROGNOZES
« Atbilde #30 : 2015. gada 23. novembris, 11:26:35 »
nu, tējas sagatavotas, cepumi iepirkti/sacepti? Esmu gaidu pilna jau tagad:)  Lai arī nestrādāju teātrī, Starptautiskā Teātra diena man ir netverami mīļa un Spēlmaņu nakts - gaidītākie svētki :)
Darīju, ko varēju, lai laimētu ielūgumus, nē, nepaveicās izlozēs:) BET!

Lai sāktu svētku noskaņu, te jaukas pārdomas/intervijas par SN balvu un nominācijām!
http://www.kroders.lv/runa/752
http://www.kroders.lv/runa/753
http://www.diena.lv/kd/teatris/cauri-saubu-dzungliem-spelmanu-nakts-balvas-nominati-atklaj-lomu-tapsanas-aizkulises-14119968
http://satori.lv/raksts/10339/Silvija_Radzobe/Teatra_viriesu_sivas_sacensibas

Atslēdzies Mango

« Atbilde #31 : 2015. gada 23. novembris, 11:49:23 »
Te vēl viens tests, šovakaru gaidot: http://m.izklaide.delfi.lv/izklaide/article.php?id=46747945
Man sanāca "žilbinoši, tu tiešām mīli teātri", vai tad kas cits iespējams?! : )))

Un man ir beze cepumi iepirkti hihi.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #32 : 2015. gada 23. novembris, 12:15:42 »
man arī žilbinoši. 39/40. Nokļūdījos pie Žagara, kurš sēž dīvānā ar puspliku beibi kaut kā nospriedu, ka Precībās nevarētu būt tik plika beibe :)

super labie varianti:)  Kur Dombrovskis gultā apkampis meičuku un lasa grāmatiņu , kā variants dots "visas viņas grāmatas" :):) rēēcīgi:)   Iedomājos izrādi ar šādu nosaukumu, kur kāds lasa otram priekšā gultiņā grāmatiņu:)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #33 : 2015. gada 23. novembris, 13:48:32 »
Es arī minēju. Jo atzīstu nezinu tādu, bet biju tikai pa ausu galam dzirdējusi, "Stāsts par Kasparu Hauzeru" un Skapēna blēdības.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #34 : 2015. gada 23. novembris, 13:54:09 »
tu visus 40 punktus dabūji?

Skapēna blēdības es minēju, bet tai pat laikā biju pārliecināta, ka tērpi atbilst šim minējumam. Vēl minēju Kvazimodo vai Parīzes Dievmātes katedrāle, jo tas nebija NT iestudējums, līdz ar to es nezināju, vai varbūt šis ir kāds vecs iestudējums, kuram nosaukums ir cits ( tā taču var būt! )

Atslēdzies hm@

« Atbilde #35 : 2015. gada 23. novembris, 15:18:57 »
Pastiprinu savu prognozi - ka Gada aktieri iedos G.  Jautājums tikai , vai viņi izdarīs nebijušu gājienu un iedos divreiz pēc kārtas vienam, vai arī izrēķinās un iedos otram.

Bet - es te tā vakar padomāju un atcerējos, ka pēdējos gados vienmēr Slepenais Labvēlis kādam no JRT aktieriem piešķir naudas balvu. Vienmēr gan tas tiek formulēts kā mīļākajam aktierim, radošākajam ŠOSEZON vistalantīgākajam, bet tas allaž rezumējas uz JRT aktieri. Nu ko - varam slēgt derības - būs Gunai vai nebūs?

Un vēl - raidu izplatījumā klusu domu, ka JA-NU-JA-NU, ja nu kāds no uzņēmējiem būtu saņēmies un uztaisījis Gada Balvu Nenominācijā un piešķirtu Billijam Dzelzītim balvu! ak, tas būtu super!

Atslēdzies samtene

« Atbilde #36 : 2015. gada 23. novembris, 15:24:01 »
Te vēl viens tests, šovakaru gaidot: http://m.izklaide.delfi.lv/izklaide/article.php?id=46747945
Man sanāca "žilbinoši, tu tiešām mīli teātri", vai tad kas cits iespējams?! : )))

Nu, man arī sanāca žilbinoši 40/40  :clap: kaut atzīstos, neesmu visas izrādes redzējusi  :blushing: .

Atslēdzies Mango

« Atbilde #37 : 2015. gada 23. novembris, 15:50:58 »
Jā. Bet uz minēšanu divas.
Izrādes daudzas nav redzētas, bet lasīts ir, bildes, video redzēti, sižeti.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #38 : 2015. gada 23. novembris, 16:15:58 »
Mango, tu pateici, vai kļūdījies kaut kur vai visus 40 pareizi pateici?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #39 : 2015. gada 23. novembris, 16:51:50 »
Visus. Man likās es pateicu. : ))))
Piemēram, zinu, ka Terēza Rakēna ir šedevrs, šo slaveno bildi esmu redzējusi, bet par ko ir izrāde, nezinu, un neesmu redzējusi. Jo tālajā 97. gadā, es vēl biju sīka un man tādas izrādes nerādīja.
Zinu, ka zip rādīja, bet es neredzēju arī tad.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #40 : 2015. gada 23. novembris, 17:00:15 »
 Ielikšu ka es arī savas SN balvu vēlmes/prognozes, vēl jau tas izdarāms ir  :)

Gada lielās formas izrāde:
Raiņa sapņi Latvijas Nacionālajā teātrī, režisors – Kirils Serebreņņikovs.

Gada mazās formas izrāde:
Equus Dailes teātrī, režisore – Laura Groza-Ķibere;

Gada režisors:
Laura Groza-Ķibere – Equus Dailes teātrī un 1984 Liepājas teātrī, kaut gribētu arī Vladislavu Nastavševu

Gada aktrise:
Daiga Kažociņa – Vivjena Bēringa izrādē Prāts Latvijas Nacionālajā teātrī;

Gada aktieris:
Dainis Grūbe – Alans Strengs izrādē Equus un Mihaels izrādē Visas viņas grāmatas Dailes teātrī. Nu un tad, ka otro gadu pēc kārtas, pa manam nominācija ir nopelnīta arī šogad

Gada aktrise otrā plāna lomā:
Nevaru izlemt starp šīm abām, bet lai nu būtu Indra Briķe.
Indra Briķe – Dora Strenga izrādē Equus un Mamma izrādē Pusslepkava Dailes teātrī;
Marija Bērziņa – Koris izrādē Antigone Latvijas Nacionālajā teātrī

Gada aktieris otrā plāna lomā:
Te man bija jālozē, un loze krita Malikam, kaut dotu arī Andžānam un Robežniekam
Gatis Maliks – O’Braiens izrādē 1984 un loma izrādē Mans Blasters ir izlādējies Liepājas teātrī;

Gada debija vai jaunais skatuves mākslinieks:
Agnese Cīrule – Marianne izrādē Vīnes meža stāsti Latvijas Nacionālajā teātrī;

Gada scenogrāfs:
Dotu šim - Mārtiņš Vilkārsis – 1984 Liepājas teātrī; bet tad būtu komplektā jādod arī Vītoliņai par kostīmiem, bet par grimu tomēr dotu Miglai.

Gada kostīmu vai grima mākslinieks:
Ivanda Šmite, Aiga Židova, Dita Ulmane, Ligita Puišele, Līva Drešere sadarbībā ar kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni –  grims izrādē Migla Latvijas Nacionālajā teātrī;

Gada gaismu un video mākslinieks:
Māris Kalve – video izrādē Zelta pods Liepājas teātrī un Bāskervilu leģenda Latvijas Nacionālajā teātrī.

Gada kustību mākslinieks:
Inga Raudinga – Zelta pods Liepājas teātrī un Vīnes meža stāsti Latvijas Nacionālajā teātrī;

Gada mūzikas autors:
Arī šeit nevaru īsti izvēlēties, starp
Jēkabs Nīmanis – Blakts un Raiņa sapņi Latvijas Nacionālajā teātrī
Kārlis Auzāns – 1984 Liepājas teātrī

Gada sasniegums oriģināldramaturģijā (teksts, luga vai scenārijs):
Ieva Struka – Raiņa sapņi Latvijas Nacionālajā teātrī

Atslēdzies Mango

« Atbilde #41 : 2015. gada 23. novembris, 17:33:28 »
Samtenei tā loģiski un bez liekām emocijām. : )

Atslēdzies reno

« Atbilde #42 : 2015. gada 23. novembris, 18:27:34 »
Smieklīgi -man arī žilbinoši, 32 no 40, redzējusi esmu 2 izrādes no pieminētajām

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #43 : 2015. gada 23. novembris, 21:30:00 »
Par mūža ieguldījumu - skaisti pasniegts ;)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #44 : 2015. gada 23. novembris, 22:40:09 »
Īsāk sakot ... šī spēlmaņu nakts man tīk ... nav samudrīta un garlaicīga ...