Autors Tēma: šķiršanās tēma literatūrā  (Lasīts 1521 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

šķiršanās tēma literatūrā
« : 2015. gada 11. novembris, 11:02:03 »
Abas grāmatas izdotas pasen, un droši vien redzētas un lasītas. Man sagadījās vienā bibliotekas ņēmienā

Anja Snellmane "Māte un suns"-tiem somiem ir patiešām laba satīriska stīga iekšā!

"Jauna laime piedien vīriešiem, nevis padzīvojušām sievietēm" Māte vispirms apsver domu iet gleznošanas vai aušanas pulciņā, bet tad sāk staidzināt kaimiņienes suni

Žans Ešnozs "Es aizeju" vispār nedomā par sievieti, kurai pasaka šos vārdus, aizejot ar somu pie rokas. Vismaz sākumā nē, jālasa tālāk.

Atslēdzies Spārka

Re: šķiršanās tēma literatūrā
« Atbilde #1 : 2015. gada 11. novembris, 13:28:25 »
Labākais literārais darbs par tēmu, manuprāt, ir Busona Josas haika (haiku):
Es aizeju.
Tu paliec.
Divi rudeņi.

Lai gan rakstīt un runāt par to var bezgaldaudz.
(Ar šo es neaicinu tēmu neturpināt, gluži otrādi. Vnk pirmā asociācija.)

Atslēdzies taj

« Atbilde #2 : 2015. gada 11. novembris, 21:23:55 »
Liekas, ka par šo tēmu - šķiršanos - daiļliteratūrā tiešām ir daudz rakstīts! Bet, ja momentā jānosauc darbi, tad uzreiz neatminos...

Samērā nesen lasīju: Jenss Kristiāns Grendāls "Klusums oktobrī". Vīrieti atstājusi sieva un viņš melanholiski gremdējas apcerēs.
Tad vēl mājās vienā plauktā uzgāju tādu paplānu, mazu grāmatiņu, Vēja suņa klasikas sērijā, Džonatans Ko "Gadījuma sieviete". Tāds savdabīgs stāsts, par sievieti, kas nespēja atrast kopības izjūtu, šķiet, ar apkārtējiem un beigās atsvešinājās no visiem.

Atcerējos.
Anna Gavalda "Es viņu mīlēju". Patika! Viegli lasījās (pirmās divas augstāk minētās nemaz tik raiti negāja), vienlaikus tur bija gan liriskas notis, gan pa kādai atziņai. Pasen izdota, varētu būt bibliotēkās.
Andrejs Makins "Sieviete, kura gaidīja". Samērā nesen izdota, varbūt pirms gada. Nu, tāda paskumja. Tas arī viss, ko atminos.
Agnese Martēna-Ligāna "Laimīgie lasa grāmatas un dzer kafiju". Grāmata, kura paņēma ar savu nosaukumu. Mazliet varbūt atgādināja Gavaldas "Mīlēju", bet likās drusku tukšāka, izlasījās vienā vakarā.
Daniels Glatauers "Sargies ziemeļvēja". Forša!Ja patīk daiļdarbi vēstulēs. Viņa un viņš, svešinieki, nejauši sāk sarakstīties e-pastos, aizraujas. Sajūta, ka tās tiešām varētu būt tādas vēstules nevis tikai romāna izdomājums.
Agneta Pleijele "Ziema Stokholmā". Tāda maza, pasen izdota grāmatiņa. Patiesi sajūtama ziema, tāda vēsa noskaņa. Laikam dienasgrāmatas vai slejas variantā sarakstīta. Patikt patika, pārlasīju divreiz.

Atslēdzies taj

« Atbilde #3 : 2015. gada 11. novembris, 21:25:41 »
Ā, bet varbūt tas nemaz nebija jautājums...  :tea: :)

Atslēdzies taj

« Atbilde #4 : 2015. gada 11. novembris, 21:26:35 »
Anjas Snellmanes "Māte un suns" dikti gāja pie sirds! Reiz iegādāju kādā akcijā un apsveru domu pārlasīt.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #5 : 2015. gada 11. novembris, 21:28:22 »
Labi, labi, sapratu. Iešu kaut ko palasīties  :sad_smiley:

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 12. novembris, 01:00:43 »
Nu re - ir jau saraksts. Man jau likās, ka ir ļoti populāra tēma.
Spārkas citāts ļoti jauks, bet Mātei un sunim drīzāk iznāk
Es aizeju
Tu paliec
Tev rudens
Man pavasaris
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 12. novembris, 06:40:09 no pitons »