Autors Tēma: Mēbeļu restaurācija  (Lasīts 4268 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Alstere

Mēbeļu restaurācija
« : 2015. gada 12. novembris, 10:41:00 »
Jau sen manā dzīvoklī atrodas senču mantojums. Kādreiz bijusi glauna bufete (no mātes puses) un ne tik glauna kumode (no tēva puses). Varētu būt 19. gs. beigas 20. gs. sākums. Pati neko no šādām lietām nesaprotu, bet uztaujāt vairs nav kam.
Tagad beidzot būtu materiālas iespējas restaurēt.
Jautājumi divi. 1) kādas varētu būt izmaksas? Simtos? Tūkstošos? 2) kur lai meklē restauratoru?
Ja nu kāds gadījumā zin...

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Mēbeļu restaurācija
« Atbilde #1 : 2015. gada 12. novembris, 10:43:24 »
Pievienojos Alsteres jautājumam un iespējamajam cenrādim pievienoju pagājušā gadsimta sākuma apaļo izvelkamo galdu, ko gribas savest kārtībā.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2015. gada 12. novembris, 10:49:58 »
Man arī laukos ir mēbeles restaurējamas (skapis, kumode un "minikumodīte"). Kad pienāks laiks, plāns ir iegūglēt LV restaurācijas darbnīcas, sabildēt mēbeles un sūtīt @, lūdzot cenu piedāvājumu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 12. novembris, 11:00:49 »
Man šķiet, ka lēts tur nekas nevar būt, turklāt pasākumu sadārdzina transporta izdevumi lielākām mēbelēm.
Dēls interesējās par koka logu restaurāciju. Ja pareizi atceros, vienam logam (dubultais, ar vairākām rūtīm) bija ap 300 - 500 eiro.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2015. gada 12. novembris, 11:18:28 »
Orientējoši, pirmais sagūglētais:
http://www.mebelurestaurators.lv/lv/Jautajumi/Cik_maksa

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #5 : 2015. gada 12. novembris, 11:22:54 »
Paldies, Spārka!
Man rociņas līkas, šo gūglējot neatradu.
Fočēšu un sūtīšu, lai novērtē.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2015. gada 12. novembris, 11:29:58 »
pag, a ko jūs gribiet vinjiem restaurēt??? konkrēti??? :o
es saprotu,ka smalki izklausās restauret, bet...
ja skapim kkada eņģīte nedarbojas, tad vajag to nosaukt par eņģes nomaiņu process 80% lētāks...ja nav nekas salauzts bet vajag uzfrišinat to var darīt pats...(jā, jā patīk pašai bakstīties)
tagad neatradīšu, jo LV pieejamie lidzekļu nosaukumi ir piemirsušies...bet ir daudz, koka virsmu atjaunošanai lietojamu lidzekļu...
ja nemaldos un kko neputroju,tad vienmer visu nopuceju ar terpentīnu un tad jau skatījos,ko darīt tālāk??
ko vajadzētu restauret galdam??? nav nejausmas..laikam jau visbiežāk pašu virsmu...arī tad ietu nevis restauratoru meklēt bet normālu galdnieku...ja viņam pateiks..ka vajag salabot nevis restauret process aizies ātrak un kudi lētāk...
 Nu oky..ja gribas autentisku utt..tad jā, bet nu es pesronīgi neiespringtu...man lieta tuvāka, ja viņai pievienojas atmiņa- kā es šito laboju...:)

tāpat viss beigās aiziet pa skuju taku....
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2015. gada 12. novembris, 11:33:46 »
Par tām savām mēbelēm es arī domāju, ka kumodes mierīgi varēs S k-gs "restaurēt", jo tās ir liektām un taisnām formām, nekas sarežģīts. Skapis ir ar kokgriezumiem un ovālu spoguli, tur gan varbūt speciālists vismaz spogulim būs vajadzīgs.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #8 : 2015. gada 12. novembris, 11:39:22 »
OO Spārkas lapa baigi labā  :yes: palasīšos...

vispar mans komentars vairak laikam taads,ka es nemaz nevaru iedomaties ikdienas latvieša miteklī tadu baigi vertīgo antikvariātu..nu ar kokriezumiem,zeltījumiem, stikliņiem utt... parastu bufeti vai kumodi...pat ja viņai 100c gadi... es saucu vienkārsi par veclaiku atjaunojamu objektu..ne restaurējamu antikvariātu... :blushing:

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 12. novembris, 11:42:16 »
Man galdam vajag noņemt pārklājuma slāni, salabot ķirmju sagrauztās kāju apakšdaļas, salabot izvilkšanas mehānismu (šobrīd vienā pusē viena daļa ir augstāka par otru), vajag jaunu vidusplāksni, atkal smuki salakot.. Ja 160eur, ta sbūtu vēl ok, bet 400€ gan laikam apdomātu :)
Nu jā, atjaunošana būtu precīzāk...

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2015. gada 12. novembris, 11:57:18 »
Parasti ir bojāti finierējumi, un tos atjaunot t.i. likt jaunus ir diezgan dārgi
Ķirmjainās kājas jau cits -ķīmisks stāsts

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 12. novembris, 12:00:06 »
ļoti laba lapa

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2015. gada 12. novembris, 12:01:27 »
spoguli var pasūtīt atsevišķi darbnīcā

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #13 : 2015. gada 12. novembris, 12:02:52 »
Mans mēbeles ir daudz cietušas. Kad biju maza, bija tikpat sliktā stāvoklī. Bufete ir ar spoguli, liektiem  stiklliem augšējās durtiņās ar slīpējumiem (daži trūkst), dekorēta ar kokgriezumiem...kā jau teicu, glauna. Nebūtu žēl ap 1000 naudiņām atdot.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #14 : 2015. gada 12. novembris, 12:22:09 »
Ļoti patīk, bet sen nekas nav atjaunots. Manas spējas gan beidzas ar noslīpēt,piešpaktalēt, beicēt, lakot.   Restaurēt - tas noteikti ir dārgi - ja grib ar vecām metodēm un veco materiālu analogiem. Šellaka , piemēram.

Ar atjaunošanu esat uzmanīgi, izrunājiet visu ar meistaru, par toņiem, spīdumu, matējumu. Citādi meistars var uztaisīt tā , "lai ir skaisti". Man ir atjaunots spoguļgaldiņš. Oriģināli finierējums bija ozola krāsā - pelēki-dzeltens un balti nopelējis. ;) Pēc atjaunošanas vairāk velk uz sarkankoku. "Nu tas taču ir tas jūsu ozols, tikai atjaunots!"  Restaurators bija Jānis Surna no Ķīpsalas.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 12. novembris, 13:59:13 no pitons »