Autors Tēma: Mēbeļu restaurācija  (Lasīts 4280 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Alstere

Re: Mēbeļu restaurācija
« Atbilde #30 : 2016. gada 28. janvāris, 11:09:16 »
Jā, bufetei slīpētie stikli. Un furnitūra gan šur tur tikai saglabājusies. To solīja piemeklēt. Restaurētājiem esot liela kolekcija no bojā aizgājušamām mēbelēm.
Kumodi un spoguli (dažādi stili) uztaisīs vismaz vienā tonī. Kumodei ir katastrofālas spraugas. Tiks izjaukta un salikta no jauna + furnitūra, atslēgas atvilknēm, kā kādreiz bijis.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #31 : 2016. gada 28. janvāris, 12:00:39 »
Furnitūra? Atsūti lūdzu PZ (privātu ziņu) ar saviem restauratoriem. Man skapim nav furnitūras tieši (2 atvilknes, 2 durvis). Tur jau 2 reizes caurumi saurbti, trešos caurumus nevar ietaisīt. Vajag veco laiku furnitūru - specifisks izmērs.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #32 : 2016. gada 28. janvāris, 12:53:45 »
re kur mans  "brīnums", vai nav līdzīgs? Liekas, viena meistara darinājums... Kaut gan man teica, ka kaut kāds radu gabals pats esot uzcepis ;o)

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #33 : 2016. gada 28. janvāris, 14:26:47 »
Ļoti līdzīgs. Tikai Tev arī kumode tāda pati.
Kurš gads?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #34 : 2016. gada 28. janvāris, 16:08:31 »
Droši nezinu. Bet dzimtas māju saimnieks cēla, kādus 120 gadus atpakaļ. Omis teica savā laikā, ka  kumodi arī pats tai laikā uzmeiztaroja.  Ka pats, neesmu droša, kaut gan kokgrebums ir roku darbs - tur iekšā viņa iniciāļi. Bet par to ka paša taisīts nedaudz šaubos, jo  visi spoguļi uz sudraba pamata un maliņas ar slīpumu, vai nu pasūtīti vai pirkti. Bet kumode dikti prasās uz restaurāciju (ķirmi, virsmas dēlis sāk plaisāt, parītis priekšējo dēlīšu ar laiku nozuda. apakšējām lādēm rokturi nomainīti pret mūsdienu drazu un t.t.), kaut gan, tā jau vairs nebūs  "restaurācīja" :blushing:  - man te bija uznācis "bizdings"un es pati kumodes  ceturto (augšējo) kastes nodalījumu nozāģēju, tagad viņa tāda sievišķīgi rotaļīga. Zinu, zinu.. - stulbi. Bet man viņa, kā tāds ērbeģis virs galvas - neizturēju. Tagad skats tāds ... nē... nu nav slikti. vienkārši patīkamāk lietošanai

Atslēdzies reno

« Atbilde #35 : 2016. gada 28. janvāris, 18:39:32 »
Un pareizi. Par veco mēbeļu vergiem nevajag kļūt. Ja patīk un der, un ir vieta, kur nolikt -brīnišķīgi. Bet visu mūžu sāniski spraukties zīlonīgajai kumodei - nu nē, paldies. Mēs laikam tūlīt beidzot spēsim atteikties no tādas bufetes, kas aizņem ceturtdaļu platības mazajā Rīgas virtuvē, lietošanai neērta un piekrauta ar traukiem, kurus neviens nelieto. Traukus nolemts sapakot kastēs, jo tur ir grēda visādu kristālu,ko pat nevar normāli salikt citu iekš cita.

Un neklūpiet man virsū -es mīlu vecas lietas, ja man būtu kāda lauku māja ar griestiem 3,50 un istaba 40m2 -laipni lūgta, vecā bufete!

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2016. gada 28. janvāris, 18:41:19 »
bufete līdzīga Alsteres, bet labākā stāvoklī.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #37 : 2016. gada 29. janvāris, 00:04:57 »
Ja man jau nebūtu bufete , es interesētos , kas notiks ar reno bufeti! Bet arī man nav lauku mājas.... Tikai Dieva dēļ nemet ārā!!! Noteikti var pārdot!..... Nu bet ...hm... tomēr, kādā krāsā bufete? (Traukus arī divas banānu kastes aizgāja uz labdarības veikalu šovasar).

Atslēdzies reno

« Atbilde #38 : 2016. gada 29. janvāris, 00:15:09 »
Nē tak, nemetīšu.Esot jau aizrunāti ņēmēji -labās rokās

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #39 : 2016. gada 29. janvāris, 10:05:38 »
Pūka, Tev PZ

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #40 : 2016. gada 24. februāris, 16:37:26 »
Kumode ar augšu gatava. Bufete devās ceļā.

[attachment deleted by admin]