Autors Tēma: Rīta aktivitātes  (Lasīts 5464 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Rīta aktivitātes
« : 2015. gada 23. novembris, 13:06:45 »
Pastāv uzskats, ka no rīta vajadzīgs veikt kādu fizisko aktivitāšu ciklu - teiksim, vingrošana, kaut kāds fitness, varbūt lēns skrējiens, tipa baigi labi, veselīgi, utt.

Labu laiku atpakaļ es biju pievērsies šādām aktivitātēm un kaut kādu gandrīz gadu no rītiem veicu speciālu vingrinājumu kompleksu. Tas aizņēma 10 - 15 minūtes. It kā pēc teorijām vajadzētu būt, ka no tā man būtu jājūtas baigi labāk. Bet galu galā, salīdzinot pašsajūtu ar un bez rīta nodarbēm - vismaz man nav kaut kādas būtiskas starpības, jūtos apmēram vienādi dienas gaitā.

Kā jums sastāv ar rīta nodarbēm - guļat līdz beidzamam un veļaties uz darbu, vai tēlojiet baigi pareizos un vingrojiet no rītiem?

Un vai medicīniski šitā rīta ņemšanās attaisnojas? Varbūt tikai nevajadzīga slodze sirdij?

Atslēdzies Luīze

Re: Rīta aktivitātes
« Atbilde #1 : 2015. gada 23. novembris, 13:19:17 »
Negribu speciāli celties pirms darba, un man vajag arī laiku, lai organisms pamostos. Dodu priekšroku fiziskām aktivitātēm pēcpusdienā vai vakarā.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2015. gada 23. novembris, 14:17:09 »
No manas aktivitāšu pieredzes - ja es piespiežu savu nepamodušos organismu skriet vai aktīvi vingrot, tas rezultējas draņķīgā pašsajūtā visu dienu.
Nu i tad nafig?
Ja ir vēlme kustēties, tam ir vakari.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #3 : 2015. gada 23. novembris, 14:35:17 »
Rīts un aktivitātes???  Šie ir viens otru izslēdzoši vārdi.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 23. novembris, 14:38:55 »
Es veicu dažus slinkus izstaipīšanās vingrinājumus joprojām paliekot guļus stāvoklī. Pēc tam es tiešām jūtos labāk. Lekt un mesties darbībā ir vnk kaitīgi

Atslēdzies Betons

« Atbilde #5 : 2015. gada 23. novembris, 16:13:26 »
Vot tā, tātad nav nemaz tik viennozīmīgi. Kāds mediķs (viens no diviem vismaz) varēja nomierināt tautu - vajag vai nevajag tās rīta ambrāžas. Tā teikt - plusi/mīnusi..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2015. gada 23. novembris, 16:48:45 »
Ir arī rīti, kad lecu (no gultas) un skrienu (uz darbu). Bet, esmu egoistiski ieriktējusies tā,ka varu nākt un iet, kad gribu. Galvenais, ka viss sokas un notiek.

Pamostoties izkustinu visas locītavas, izstaipos kā kaķis. Ieslēdzu muzonu un dreifēju ritmā ar kafijkrūzi  :rofl:.
Esmu pēcpusdienas un nakts cilvēks, tālab rīta aktivitātēm tas ir pietiekoši.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2015. gada 23. novembris, 17:33:41 »
Vot tā, tātad nav nemaz tik viennozīmīgi. K_@āds mediķs (viens no diviem vismaz) varēja nomierināt tautu - vajag vai nevajag tās rīta ambrāžas. Tā teikt - plusi/mīnusi..

Man jau šķiet, Tev vairāk jāieklausās savās izjūtās. Tās aktivitātes, jau lai justos labāk.  :d_w:

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #8 : 2015. gada 23. novembris, 19:35:55 »
Kad esmu čakla - ceļos 6.20, pēc tam minūti pastaipos gultā, veļos ārā, skrējiens nu jau ziemīgā gaisā ap 10 min. Mājās - duša, brokastis, smukumkopšana - 20 min. Nevarētu teikt, ka pēc tam jūtu baigo enerģijas uzplūdu, drīzāk esmu jau nogurusi.
Rītos, kad esmu slinka, uz darbu izkasos ap astoņiem. Toties tad kaut ko padaru vakaros.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #9 : 2015. gada 23. novembris, 20:12:52 »
Ūūū, Nomade, no rīta slapjdraņķī ārā skriet...  Brr. Pēc tam mazgāt botas, iet dušā, pārģērbties - traki..

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2015. gada 23. novembris, 22:19:46 »
Nisaprotu... nu nafik kaut kur traukties? var tā lēni un mierīgi sākt skribināt blakusgulētāja sānu, paskribināt bik zemāk... sagaidīt, kad apveļas uz muguras, paskribināt... nu, tālāk jau aiziet... nu... nu tā kaut kā. Skaties - knapi elpu atvilkt var. I mussīši iesiluši, i kaut kāds špagata paveids pa ceļam atgadījies....
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2015. gada 23. novembris, 22:37:44 »
Nisaprotu... nu nafik kaut kur traukties? var tā lēni un mierīgi sākt skribināt blakusgulētāja sānu, paskribināt bik zemāk... sagaidīt, kad apveļas uz muguras, paskribināt... nu, tālāk jau aiziet... nu... nu tā kaut kā. Skaties - knapi elpu atvilkt var. I mussīši iesiluši, i kaut kāds špagata paveids pa ceļam atgadījies....
Brīvdienā ok. Bet, ja pēc tam jāceļas un jājož uz darbu.... ne, ne.  :)

Manas rīta aktivitātes aprobežojas ar laisku izstaipīšanos un izlocīšanos. Fiziskās slodzes pa dienu parasti tāpat pietiek.
 Vispār esmu mierīgu un nesteidzīgu rītu piekritēja, ciest nevaru nogulēt līdz pēdējai minūtei un tad skriet pa galvu pa kaklu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2015. gada 24. novembris, 16:58:38 »
Tjip celshos nevis pirms pieciem, bet chetros, lai ietu skraidiit? Noshaujiet uz sauszemes...
No gultas peedeejaa briidii un slaidaa riksii (2km) uz autoostu...

Bet vsp peedeejaa laikaa baigi daudz kaajaam rikshoju, prjam stranno...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #13 : 2015. gada 24. novembris, 17:33:15 »
Kameer veel LV valsts darbaa straadaaju, kur darbaa 8.30 jaabuut, it kaa meegjinaaju no riita aatraak celties lai kaadas fiziskaas aktivitaates veiktu. Rezultaats - zem nulles.
Tagad,kad esmu maajsaimniece un nekur nav jaaskrien, modinastaajs iesleegts uz 6.50. Celjos, gjeerbjos un dodos aaraa. Aatraa solii soljoju apmeeram 5 km. Pie reizes baudu riitu, ja ir saule, arii saulleektu muusu kalnos un ielejaas. Peec tam maajaas - glaaze uudens ar citrona sulu ( nez, cik tas deriigi, bet man sparu dod) tad dusha un brokastis. Shobriid brokastu laikaa pa TV skatos Modnij prigovor. Peec tam visi dienu vari kalnus gaazt.
Taa kaa aktivitaates atkariigas no iespeejaam.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2015. gada 24. novembris, 18:25:15 »
TV eeshanas laikaa ir neveseliigi...