Autors Tēma: Auto nodoklis  (Lasīts 7505 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Auto nodoklis
« Atbilde #15 : 2015. gada 30. novembris, 21:17:02 »
Nav auto, nav problēmu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2015. gada 30. novembris, 21:17:08 »
... Par nabagiem parasti pat mūsu valstī nesmejas ....

Man kā reize šķiet, ka smejas gan - ar nupat sev paceltajām kaut vai.  ;)
Nu ko, jādomā Turcijā vismaz būs labi ceļi...

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2015. gada 30. novembris, 21:21:11 »
"Tāpat saskaņā ar pieņemtajiem grozījumiem no nākamā gada lielāks transportlīdzekļu ekspluatācijas nodoklis noteikts par kravas automobiļiem ar pilnu masu līdz 12 000 kg. N"...
Vārdu KRAVAS kāds izlasīja?
Izskatās, ka vnk kraviniekiem pacels līdz vieglo līmenim.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #18 : 2015. gada 30. novembris, 21:21:18 »
Akcīzi var ekonomēt:
1. kontrabandas degviela,
2. Rupīgāka maršrutu un vajadzību plānošana,
3. Gāzes iekārta,
4. gala beigās - auto nomaiņa uz ekonomiskāku.
Ak, un vēl:
5. Koorporācija ar kaimiņiem, kolēģiem, radiem.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #19 : 2015. gada 30. novembris, 21:23:41 »
Akcīzi var ekonomēt:
1. kontrabandas degviela,
2. Rupīgāka maršrutu un vajadzību plānošana,
3. Gāzes iekārta,
4. gala beigās - auto nomaiņa uz ekonomiskāku.
Ak, un vēl:
5. Koorporācija ar kaimiņiem, kolēģiem, radiem.

Nekas no tā neder ....

Atslēdzies tex

« Atbilde #20 : 2015. gada 30. novembris, 21:26:15 »
Ja būtu zīlējusi biezumos.... hmmm... tāpat būtu braukusi ar to, ko varu atļauties ...
Kādos biezumos? Es tieši šo likmju robežas apskatījos pirms pirkt auto. Lai mans nebūtu virs 1800. Uzreiz sapratu, ka vēlamo izmēru zem 1500 nedabūšu, tātad 1700+ ir OK.
Auto tāpat kā nekustamo pērkot, jāapskatās taču, cik un kādi būs nodokļi, komunālie (uzturēšanas izdevumi) u.t.t.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #21 : 2015. gada 30. novembris, 21:30:24 »
Kādos biezumos? Es tieši šo likmju robežas apskatījos pirms pirkt auto. Lai mans nebūtu virs 1800. Uzreiz sapratu, ka vēlamo izmēru zem 1500 nedabūšu, tātad 1700+ ir OK.
Auto tāpat kā nekustamo pērkot, jāapskatās taču, cik un kādi būs nodokļi, komunālie (uzturēšanas izdevumi) u.t.t.

Man tiešām reizēm šķiet, ka mēs katrs dzīvojam savā valstī  (lasīt - savu iespēju robežās) ... un tās ir tik sasodīti dažādas ....

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #22 : 2015. gada 30. novembris, 21:34:22 »
Otrpusis jau arī tagad gudri griež zobus, ka piemērosies nodoklim... bet pats reāli saprot, ko varēs atļauties, to ņems ...

Cik tās Latvijas mums dažādas!

Atslēdzies tex

« Atbilde #23 : 2015. gada 30. novembris, 21:34:26 »
Tas nav atkarīgs no valsts vai ienākumu līmeņa.

Mana vecā Mazda cenas ziņā ir lētāka par pāris gadus jaunāku 2durvju Civicu. Degvielu tērē drusku vairāk, ja abām mehānika (vai apmēram tikpat, ja civicam, kā kādai manai paziņai, automāts), toties motors 2l, un var ieskrieties, ja vajag.
Toties 4 durvis un daudz lielāks bagāžnieks. Var ielikt krietni lielākas lietas vai samērā ērti braukt 4clv. Laaaab, trakāk sarūsējusi, so what...
Nodokļi tieši tādi paši. Riepu izmērs tāds pats (t.i. izmaksas tās pērkot un mainot).

It kā škiet, ka mazāka būs ekonomiskāka, bet ne vnm tas tā ir...

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2015. gada 30. novembris, 21:36:40 »
Un vēlreiz, vēršu uzmanību uz rakstu tēmā. Nodokļi tiek palielināti KRAVAS un UZŅĒMUMU auto.
Fizpersonu viegaljiem tie apmēram tādi ir jau tagad :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #25 : 2015. gada 30. novembris, 21:44:34 »
Kad palikām kājiniekos, mums jebkurš auto būtu bijis kā svētība, bet trāpījās šis -

1.6l motors; 4 durvis + normāls bagāžnieks; maksāja ap 700 eiro ar garu izmaksas termiņu .... Tehnisko iziet bez problēmām...

Zagļiem nav interesants... tpu, tpu, tpu ...

Nodoklis salīdzinoši mazs, OCTA 12.klase, vidējais patēriņš 8l uz simtiņu ... Detaļas? Katrā šrotā 10 eur par spaini... Ja novilks vēl 2 gadus, būs ceturtdaļgadsimts ... drīz būs retrovāģis ....

Oriģinālā kasešu magnetola, kam vēl tāda ir? ;) Jā, kasešu man nav ...

P.S. Tikai neskaudiet ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #26 : 2015. gada 01. decembris, 08:29:54 »
Jā, tex, rādās, ka Tev taisnība. Esmu pārpratusi. Tiešām atslēgas vārds šajā gadījumā ir KRAVAS, un privātpersonu vieglos šoreiz neskar. Man arī šķita, ka čota pati arī šogad pie tehniskās apskates esmu vairāk maksājusi, kā šeit minēto summu.
Bet nu šā kā tā, jaunais gads nāk ar jauniem palielinātiem nodokļiem  :angry: , un paaugstināta degvielas akcīze un kravas auto izmaksas ir papildu slogs uzņēmējdarbībai, kas pa ķēdīti tālāk ietekmēs visus.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #27 : 2015. gada 01. decembris, 08:30:37 »
Vispār, ja palasa uzmanīgi, - likuma grozījumi attieksies uz "vieglajiem kravas automobiļiem" - t.i. - vieglajiem, kas pārbūvējot (izņemot sēdekļus) reģistrēti kā kravas, lai dabūtu mazāku nodokli... Tā kā - izpūtiet tvaiku un elpojiet dziļi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #28 : 2015. gada 01. decembris, 11:34:53 »
Vispār, ja palasa uzmanīgi, - likuma grozījumi attieksies uz "vieglajiem kravas automobiļiem" - t.i. - vieglajiem, kas pārbūvējot (izņemot sēdekļus) reģistrēti kā kravas, lai dabūtu mazāku nodokli... Tā kā - izpūtiet tvaiku un elpojiet dziļi.
hmm, kā man tas nebija ienācis prātā :( izņemt aizmugurējos sēdekļus un piereģistrēt kā kravas... Un visu pārējo gadu, kad nav TA, vadāt kravā ... sēdekļus

Atslēdzies Betons

« Atbilde #29 : 2015. gada 01. decembris, 14:33:21 »
hmm, kā man tas nebija ienācis prātā :( izņemt aizmugurējos sēdekļus un piereģistrēt kā kravas... Un visu pārējo gadu, kad nav TA, vadāt kravā ... sēdekļus

vienīgais risks - atrauties sodu par pasažieru pārvadāšanas noteikumu pārkāpumu, ja kāds tajos sēdekļos sēž