Autors Tēma: Apčakarēšana  (Lasīts 4275 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Apčakarēšana
« : 2015. gada 01. decembris, 08:57:31 »
Vakar iepērkos būvniecības veikalā pie Grīziņkalna. Kaut kādus sīkumus salasīju (bija "jānosit" laiks), eju pie kases. Protams, ka ilgi vazājoties pa veikalu, cenas biju iegaumējis precēm, kuras atlasīju. Pie kases iedodu savu klienta karti, kas man jau gadus padsmit ir šajā veikalā. Kasiere veic dažādas manipulācijas kases aparātā, beigās izsit čeku. Čo ta man liekas, ka nekāda atlaide tur nebija, bet po, summa nav pārāk liela, samaksāju un tinos. Vēlāk ielūru čekā, - redzu, ka katrai precei vispirms cena ir palielināta, pēc tam norādīta atlaide un beigu summa preces cenai ir identiska tai, kas plauktā bija uz cenu birkas.
Nafig tā māžoties? Tad pasaka uzreiz, ka reģistrētajiem klientiem atlaižu nav un miers. A tā - kaut ko muhļij un rezultātā saņem tikai negatīvu attieksmi un publicitāti.

Atslēdzies Luīze

Re: Apčakarēšana
« Atbilde #1 : 2015. gada 01. decembris, 09:01:03 »
Vai tad nav tā kā Depo, kur norādīta pilna cena un cena ar klienta karti?

Bet reizēm es arī nesaprotu, nafig tāda klienta karte, ja labuma no viņas nav nekāda, piemēram, Drogās, aptiekā vai vēl kaut kur.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #2 : 2015. gada 01. decembris, 09:03:10 »
Nē, tur nav tā kā Depo.

Un jā, mani arī pārsteidz tie veikali, kas ar klienta karti piedāvā atlaidi, kas līdzvērtīga 0,5%. Tas laikam ir kaut kādā aptiekā un caur punktu krāšanu - arī Marks&Spencer

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 01. decembris, 09:08:02 »
Nekad neesmu iedziļinājusies jautājumā, kāpēc man būtu kaut kādi punkti jākrāj un kāds man no tā labums. :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2015. gada 01. decembris, 09:17:41 »
Rimčikā gan ir grandiozas atlaides!
Tā, un tagad rēķiniet līdzi.
Eļļas (saulpuķu eļļa) pudele 1,8 litri - tikai 3,89! Ar lielu dzeltenu birku "Šeit letāk!". Un turpat blakus - 1 l pudele ar cenu 1,36...
Kronung kafija 2 pakas pa 500gr salipinātas kopā - 16 jevri (ar to pašu "Lēti!). Turpat blakus pakas pa vienai - 6 jevri katra...
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 01. decembris, 09:27:03 »
Rimčikā gan ir grandiozas atlaides!
Tā, un tagad rēķiniet līdzi.
Eļļas (saulpuķu eļļa) pudele 1,8 litri - tikai 3,89! Ar lielu dzeltenu birku "Šeit letāk!". Un turpat blakus - 1 l pudele ar cenu 1,36...
Kronung kafija 2 pakas pa 500gr salipinātas kopā - 16 jevri (ar to pašu "Lēti!). Turpat blakus pakas pa vienai - 6 jevri katra...

Šmaukļi!
Bet ir, kas uzķeras...

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 01. decembris, 09:30:54 »
Es, kā kārtīga mājsaimniece, vienmēr  skatos cenu kg vai l

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #7 : 2015. gada 01. decembris, 09:31:00 »
Atlaides-tas tāds psiholoģisks triks.Ļoti daudzi uz to uzraujās,it sevišķi vecākā un trūcīgākā sabiedrības daļa,kas siro  pa veikaliem,meklēdami lētākas preces.Ja ataides-tātad jāiepērk!Bet kā tās atlaides veido un vai tās vispār ir atlaides,maz kam interesē.Veiakliem interesē vienalga kādā ceļā  tikai izgrūst savu preci saņemt naudu,nekas vairāk.Tamdēļ jau tos burvju vārdus ''atlaides,akcijas,šodien lētāk'' karina nepārtraukti.Pagaidām tas darbojas!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2015. gada 01. decembris, 09:40:06 »

Principā tas ir vienīgais objektīvais rādītājs. Es arī uz to skatos.

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 01. decembris, 11:39:20 »
pavisam kārtīgai mājsaimniecei būtu japareizina ar iepakojuma svaru un jāpārliecinās, ka tā cena kg ir pareizi sarēķināta, jo uzrakstīt jau var visu ko...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2015. gada 01. decembris, 11:41:17 »

Ne visur ir. Ir vietas, kur ir "cena par gab", tas nekas, ka "gab" ir pudele vai pudeļu komplekts (kaut kā tā, ātrumā neatceros precīzāku faktu).
Vai sīko cenu preces, kam noapaļotā "cena par gab. 0,01 eur" ir variabla no 0,0051 līdz 0,0149. Starpība pietiekama. Bet iepakojumi - vienā 37 gab., otrā - 58 gab. Nu un dali tās cenas 1,27 un 1,84 ar 37 un 58 [matemātiski nepārbaudīti piemēri].

Tur, kur cena par kg ir aizbāzta aiz apmales, bez kautrēšanās čakarēju ārā.

Bet fakts ir - vārds "atlaide" ir nu tiiiiik relatīvs... :D Un ļautiņu lētticība tiiiik absolūta... :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 01. decembris, 11:47:28 »
Vo, vo, tas pats mango - ir tak , kur uz gabaliem ne kg...

un atlaides vsp. Piemēram, rimi, visa ātrēdamā pārtika, kas ir ar atlaidi, jāapēd tajā pat dienā, vai vairs nav ēdama. Proscutto, kā atlaide, tā pelējums bonusā - regulāri... Uz vietas iepakotie sieri (laikam taču ar vairākkārt tjūnētu termiņu) ar atlaidi arī, nepaspēšu to gabaliņu apēst, ka jau jāgraiza nost pelējums... A kad atskaita nost nogriezto un izmesto, tad nekāda atlaide vairs nesanāk.

Nemaz neņemot vērā, ka visu iepelējušo(jā, jā, derīguma termiņš formāli OK, bet laikam regulāri cieš no uzglabāšanas vai ir pārāk garš tas termiņš) proscutto vsp būtu jāizmet vai jāstiepj uz PVD.

Un vēl niknāka esmu, ja tādā izdodas iegrābties i bez atlaides. Vnk atlaižu lietas, ja zinu, ka tajā pat dienā visu neapēdīšu, nav jēgas ņemt... a paņem dārgāku un vienalga gadās... :@ Maitas.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2015. gada 01. decembris, 11:57:20 »
Beton..drīkst??? es par savu apčakarējienu arī pie vienas tēmas iečīkstēšu....
vakarnakt ar meitu meklējām naktsmītni pavasara hololidejiem,par cik tur viss aizrezervejies trakos tempos, lemjam,ka nav ko gaidīt ..jāņem,kas ir... caur bookingcomu viss jau pierasts un tjipa nekadu parsteigumu... bet izradās ir gan...
kad mītne norezervēta(ar katru nakamo reizi rezervēšana ir ātraka un prasa arvien mazak klikšķu ..ir pat tā,ka neticas vai tiešām jau viss izdarīts )..kopējai summai pieskaitās Cleaning fee gandrīz 100,- apmērā  :rat:
 :wtf: vai tad iepriekšāk nekur tas nebija jauzrāda :confused: ...un vēl, šoreiz 1x saskāros arī ar faktu,ka atcelšanas maksa nebija iepriekš noradīta...rēkinājos,ka tādai būs jabūt ,bet atkal, to ka par rezervacijas atcelšanu atvilks 100% norāda tikai pašās beigās pec pilnas rezervacijas izveikšanas...  :thinking:
arī sajutos,kā apčakarēta...
nezinu vai šitas no bookingiešu vai pašas naktsmitnes jokiem... :confused:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2015. gada 01. decembris, 12:03:12 »
Un Tu to tā atstāji? Ja piedāvājumā nekur nebija rakstīts, ka būs cleaning fee un ka nonrefundable, tad sūdzētos, lai savāc atpakāl to rezervāciju. Jau tikai par cleaning fee vien...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #14 : 2015. gada 01. decembris, 12:18:08 »
tex- pagaidam toč atstāju, jo man nav pieredzes ar tadu cleaning fee... FVZ mož tā pierasta prakse ???(es filosofeeju tagad) un tikai man nebija trapijies taads fee..taipat laikā pilsetas nodoklis gan bija uzradiits,ka nav pieskaitiits un ka tas jamaksā atseviški  :o
un jā, citām mītnēm bija tas cleanings uzradiits jau pamatinformācijā  :confused:   domā vajag pabļaustīties?? :confused:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega