Autors Tēma: Budisms  (Lasīts 8743 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: Budisms
« Atbilde #15 : 2015. gada 04. decembris, 10:52:11 »
Ja palasa to pašu Bībeli un citas pasakas (īpaši austrumu un brīnumpasakas), ir acīmredzami pierādījumi, ka "Dievs" ir citplanētiešu operācija uz Zemes. Ar kādiem mērķiem, to, protams, izlobīt grūti, bet ka lielākā daļa mūsdienu tehnoloģiju ir jau aprakstīta pasakās, nav noliedzams.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2015. gada 04. decembris, 11:34:26 »
Man neizpratne- ja Dievs cilvēku radīja pēc līdzības sev,
tad- KĀPĒC MAN IR ASTES KAULS ???  :P

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2015. gada 04. decembris, 11:53:06 »

tad- KĀPĒC MAN IR ASTES KAULS ???  :P

Lai Tu no sevis par daudz neiedomātos :P

Bet vai tiešām tā ir Tava vienīgā atšķirība no Dieva- vīrieša? :D :D 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2015. gada 04. decembris, 12:21:15 »
Kā noskaidrot, Dievs ir vīrietis?
Man šķiet, ka viņam nevajadzētu būt kādam konkrētam dzimumam.
Ja jau Dievs ir mīlestība, tad jau nav dzimuma.
Ja Dievs vīrietis, tad vispār dīvaini, vīrietis mīl vīrieti, precēta sieviete vēl kādu vīrieti...
Nu dīvaina tā pasaka...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #19 : 2015. gada 04. decembris, 12:26:31 »
Tuk,domā ka Dievam nebija astes kauls???Interesants jautājums par Dieva-kā cilvēka miesas uzbūvi.Mozus to būtu varējis apgaismot,viņš taču Dievu redzēja vaigā!
Daddy:**Tēvs bezgalīgi mīl savus bērnus, arī Tevi un mani, un piedod viņiem visas palaidnības**
Dievs ,ja viņš ir vēl tas pats,kurš bija šeit-tak vajadzētu redzēt,ka viņa bērni sāk kļūt par invalīdiem.Arī cilvēks mīl savu bērnu -invalīdu.Bet -ja Dievs ir visspēcīgs-tad viņam būtu kādas iespējas kaut ko labot!Ja patiesi mīl un grib saglabāt savu ''bērnu'' populāciju,kas ir šobrīd ļoti apdraudēta un izvirtusi.
Kaut gan-diez vai Dievs ir tas pats vecuvecais  debesīs....ja viņš ir līdzīgs cilvēkam,tad nevarētu būt bezgalīgi dzīvojošs.Droši vien tur debesīs arī jau ir citas paaudzes,kam pilnīgi pie kājas,kas te darās uz Zemes.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2015. gada 04. decembris, 12:44:34 »

Vispār dīvaini, vīrietis mīl vīrieti, precēta sieviete vēl kādu vīrieti...

Tēva-dēla vai tēva-meitas mīlestība taču šai racionālajā laikmetā arī ir tikai pasaka, vai ne? :D :D  Mazais dēls vai vecais tēvs  ir tikai traucēkļi?? :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #21 : 2015. gada 04. decembris, 12:51:16 »
Tuk,domā ka Dievam nebija astes kauls???Interesants jautājums par Dieva-kā cilvēka miesas uzbūvi.Mozus to būtu varējis apgaismot,viņš taču Dievu redzēja vaigā!
Daddy:**Tēvs bezgalīgi mīl savus bērnus, arī Tevi un mani, un piedod viņiem visas palaidnības**
Dievs ,ja viņš ir vēl tas pats,kurš bija šeit-tak vajadzētu redzēt,ka viņa bērni sāk kļūt par invalīdiem.Arī cilvēks mīl savu bērnu -invalīdu.Bet -ja Dievs ir visspēcīgs-tad viņam būtu kādas iespējas kaut ko labot!Ja patiesi mīl un grib saglabāt savu ''bērnu'' populāciju,kas ir šobrīd ļoti apdraudēta un izvirtusi.
Kaut gan-diez vai Dievs ir tas pats vecuvecais  debesīs....ja viņš ir līdzīgs cilvēkam,tad nevarētu būt bezgalīgi dzīvojošs.Droši vien tur debesīs arī jau ir citas paaudzes,kam pilnīgi pie kājas,kas te darās uz Zemes.

tieši tā - vaigā! :) ja Tev ir astes kauls vaigā, tad cerams, ka man Tevi nekad nenāksies satikt  :veee:

Jā, Viņš ļauj saviem bērniem kļūdīties... savulaik, ja bērni palika pavisam bezkaunīgi, tad viņš noslaucīja tos no zemes virsas un saauga jauni bērni, paklausīgi. Bet tad Viņš apsolīja tā vairāk nedarīt... un piekrītu, iespējams, tieši tādēļ daļa populācijas ir izvirtusi un apdraudēta.  :)       

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2015. gada 04. decembris, 13:12:46 »
Rādās, ka visvarenais uz pašradīto pasauli noskatās kā uz jautru izrādi.
Jebkurš atbildīgs tēvs iejauktos savu bērnu stulbās, nesapratigās, izdarībās.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #23 : 2015. gada 04. decembris, 13:41:41 »
ja Viņš tieši un vienmēr iejauktos, tad nevarētu bērniem paprasīt atbildēt par to, ko viņi sadarījuši... :) bērni tak vroģi kā pilngadīgi un rīcībspējīgi

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2015. gada 04. decembris, 13:51:23 »
Nu, nu, ir arī pavisam mazi un nevainīgi cietēji. Humānisms radītājam šķiet svešs jēdziens.
Tāds ļauns un sevis radīto pasauli nemīloš izskatās...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #25 : 2015. gada 04. decembris, 13:56:17 »
Daddy,jautājums Tev(un ne tikai Tev).
Kādā veidā Dievs ir Tevi pilnvarojis izteikties viņa vārdā?Kā Tu zini,ko viņš ir domākis,paredzējis un ko viņam vajadzētu/nevajadzētu darīt?Tu nebūt neesi vienīgais,kas izmanto to bonusu,ka Dievs nekad neprotestē (laikam šobrīd nelasa internetā) pret viņam piedēvētām domām,darbiem,prognozēm.
Kādā veidā Tu uzzini par Dieva nodomiem?
Tuk:**Ja jau Dievs ir mīlestība, tad jau nav dzimuma.**
Ja Dievs būtu mīlestība,tātad garīga kategorija,tad viņš nebūtu varējis veikt fiziskas darbības-ar dūmiem un ugunīm braukāt pa debesīm,izlemt un realizēt fiziski sodomiešu /gomoriešu sodīšanu,applūdināt brākīgi  radīto cilvēci utt,fiziski savākt pie sevis debesīs dažādus svētītus cilvēkus(Enohs,Elija).
Droši vien,ka Dievs bija fiziska persona.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2015. gada 04. decembris, 14:13:42 »
Droši vien Ezme Tev taisnība.
Man tajā pasakā pārāk daudz apšaubāmā. Arī šīs “tēvu grēki septītā augumā“.
Ja Dievs ir tēvs, tad jau tie ir viņa grēki ar ko sabiedrība nebeidzami cīnās.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2015. gada 04. decembris, 14:16:36 »
Daddy,jautājums Tev(un ne tikai Tev).
Kādā veidā Dievs ir Tevi pilnvarojis izteikties viņa vārdā?Kā Tu zini,ko viņš ir domākis,paredzējis un ko viņam vajadzētu/nevajadzētu darīt?Tu nebūt neesi vienīgais,kas izmanto to bonusu,ka Dievs nekad neprotestē (laikam šobrīd nelasa internetā) pret viņam piedēvētām domām,darbiem,prognozēm.
Kādā veidā Tu uzzini par Dieva nodomiem?
Tuk:**Ja jau Dievs ir mīlestība, tad jau nav dzimuma.**
Ja Dievs būtu mīlestība,tātad garīga kategorija,tad viņš nebūtu varējis veikt fiziskas darbības-ar dūmiem un ugunīm braukāt pa debesīm,izlemt un realizēt fiziski sodomiešu /gomoriešu sodīšanu,applūdināt brākīgi  radīto cilvēci utt,fiziski savākt pie sevis debesīs dažādus svētītus cilvēkus(Enohs,Elija).
Droši vien,ka Dievs bija fiziska persona.

Parādi lūdzu, kur es esmu izteicies Dieva vārdā? :) Vai mācījis ko Viņam darīt vai nedarīt? :)
Es skaidroju Tev un citiem SAVU izpratni par Viņu. Ja mūsu izpratnes atšķirās - tas ir normāli, jo mums ir dažādi skatu punkti :) bet mani tas galīgi neatrauc, mēs apmaināmies ar viedokļiem, nevis uzspiežam tos, vaine? :) 

Atslēdzies Betons

« Atbilde #28 : 2015. gada 04. decembris, 15:08:50 »
eu, kas ir - pilnmēness vēl tā kā nenāk :)

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #29 : 2015. gada 04. decembris, 15:24:13 »
daddy,kaut vai:
 ***ja Viņš tieši un vienmēr iejauktos, tad nevarētu bērniem paprasīt atbildēt par to, ko viņi sadarījuši... :) bērni tak vroģi kā pilngadīgi un rīcībspējīgi

Kas zin.ko tieši Viņš toreiz nolēma un kāpēc nolēma,un atbildēt par savām izdarībām vismaz mūslaikos nevienam cilvēkam  tieši  Dievs neprasa.Bībeles tulkojumi ir tik samuhļīti ,ar 10iespējamiem variantiem katrm teikumam,un mācī8tāju cenzūrēti un apstrādāti,ka nevar zināt ,kā tas viss bija.
Man liekas ,ka cilvēki paši šo-to izgudro it kā Dieva vārdā,lai sevi mierinātu,lai sevi attaisnotu,lai sevi aizstāvētu. ,
Dievs to mums ļauj un neprotestē.