Autors Tēma: Budisms  (Lasīts 8717 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Budisms
« Atbilde #30 : 2015. gada 04. decembris, 16:34:02 »
Te kādu priesteri Spārkai vajadzētu uzaicināt. Mums tik daudz jautājumu. Kur palika tā rubrika SF jautā?

« Atbilde #31 : 2015. gada 04. decembris, 19:45:36 »
Es reiz redzēju filmu, kurā Dievs bija pajauna sieviete, turklāt tāda drusku nesaprātīga :) Ja nemaldos, viņu tēloja Alanisa Morisete. Tas bija interesants piegājiens, ņemot vērā to, ka visiem ir gadsimtiem ilgi borēts, ka Dieviņš ar sirmu bārdu sēž uz mākonīša un visu redz.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tex

« Atbilde #32 : 2015. gada 04. decembris, 20:13:59 »
Tā bija Dogma. Labu labā dogmu izsmiešana

Pēc tam vēl šur tur TV dievs ir bijis sieviete, ka tik ne melnā/ais arī.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #33 : 2015. gada 04. decembris, 23:20:26 »
tagad man kā Broņai jāsaka visu nevareju izlasīt :) bet viedoklis ir :) ne par Budismu, bet par Dievu.

nevienam neko nepierādu...jo neko nevaru pierādīt...
nekad neesmu mācīta Dievam ticēt, vecāki bija partijas laudis..nu ne tādā nozimē,ka baigi ticēja vai atbalstīja..vienk..tā vajadzēja :)
ar viņiem kopā nekad neesmu baznīcā bijusi . visos savos jukulaikos un patiesibas meklejumos pabiju dažādās draudzēs un dažados dievnamos.. nevienam nenoticeju un neviens man nepierādīja,ka Dievs ir. es visam cauri rezēju kko citu..ne to,ko vini gribēja ,lai redzu... liela nozime bija Manai pareizticigo baznīcai , bet arī tai līdz galam nenoticēju...
parliecība,ka Dievs ir atnaca savādāk...bet to es nevaru paskaidrot...
kad pavasarī biju latgalē..onkuļa bērēs..klausijos izvadītāju  dziesmās..pieķēru sevi... sasodits..es dziedu līdz  :facepalm:
es zinu vārdus un zinu par ko tās dziesmas  :rat: bļin un tur viss dziedās tā,kā ir un TAM es ticu, bāāāc tas bija atklājums :faint:

es nevaru savam Dievam dot noteiktu piederību kādai reliģijai,tas ir citu darbs...ja nebūtu kauns un neērti sen jau būtu aizgājusi pie Sikhiem(nezinu kāpēc pēdejās divas mītnes gadās blakus sikhu templiem ) :D
bet tas,ka manam Dievam nav tempļa man netrauce,katru vakaru jau migā esot(tad vienk neaizmirstu un tad diena tiešām jau beigusies)pateikt paldies par to kas man ir. Un ir tik laba sajūta,ka nekas nav jālūdz..ka varu tikai paļauties un teikt- lai notiek Tavs prāts .  :thumbsup:

p.s vai viņam bārda vai bizes..man kkā vienalga... :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #34 : 2015. gada 05. decembris, 09:59:33 »
tieši tā - vaigā! :) ja Tev ir astes kauls vaigā, tad cerams, ka man Tevi nekad nenāksies satikt  :veee:

Asteskauls ir STARP vaigiem! :D
Nu gandrīz...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #35 : 2015. gada 05. decembris, 17:04:29 »
Ja cilveeks runaa ar Dievu to sauc par luugshanu, ja Dievs ar cilveeku- par shizofreeniju...

Tas par mozu...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #36 : 2015. gada 05. decembris, 19:57:16 »
Vienmēr esmu apbrīnojusi - kā no it kā vienkārša jautājuma var šis viss izvērsties? Bet ir labi, jo es šajās lietās un jautājumos absolūtā 0. Kaut kas gan saskan ar melleni.
Bet jautājuma motivācija bija iekš tā, ka pagoglēju par P. Kļavu. Kā ārsts droši vien ok, nemāku spriest; publiskie secinājumi skarbi, bet saprotu, ka stipri panesies  uz budismu. Tad vēl apskatīju viņa semināru/ lekciju par jogu v.... kaut kādu. Sapratu, vai nu es esmu kaut kāda intelektuālā nīkuLe, vai viņa runa ir murgaina...
https://www.google.lu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://vimeo.com/132465231&ved=0ahUKEwjt2PWDpcXJAhXEfhoKHRk8CR8QtwIIHDAA&usg=AFQjCNF3IBOGmBpJe5SVWmZQBp_kxnOzcA

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #37 : 2015. gada 05. decembris, 20:44:31 »
Nomade- visiem..visi nav jasaprot.. :smile:
padumaješ..Kļavu nesaprati... meklē,kaadu ko sapratiisi..
nav smuki saukt lietas,ko nesaprot par murgiem...

es taa tikai mazliet piemetot padomaaju,cikiem liekas,ka es vispar staigajošs murgs  :rofl: :rat: ???
un??
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2015. gada 05. decembris, 20:47:15 »
P.Kļava savos garigajos meklējumos ik pa laikam ar ko aizraujas,
 un tad aizrautīgi apgaismo arī citus.  :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #39 : 2015. gada 05. decembris, 20:56:39 »
a FVZ... :confused:
redz, cits piedzimst gudrs un skaidri zin,ka nekas nav jamācās,jo ir gudrs un var rādiit uz citiem viņu kļūdas..
a cits visdziivi meklē un mācās un aiziet visu nepaspējis ...
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #40 : 2015. gada 05. decembris, 21:12:04 »
Man arī P.Kļava savulaik ļoti patika, daudz ko labu un precīzi pateica, bet nu jau reizēm aiziet kaut kur tālu mums nezināmajā..
Taisnība, Mellen, cits jau no bērna kājas vieds, vienmēr sajutis dieva klātbūtni un nekad to nav pazaudējis, cits visu mūžu to meklē , tā arī neatrod. Cits skraida no vienas reliģijas uz otru - kristietība nav īstā, lūk, islams, tas ir kaut kas, tad budisms utt., tā visu mūžu. A  citam tādi garīgie meklējumi ir "opijs tautai", stabili ar abām kājām stāv materiālajā pasaulē, nekad par to nav šaubījies, un viss iet no rokas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2015. gada 05. decembris, 21:17:24 »
Īsti nezinu vai spēšu īsi nofurmulēt - šķiet aiz tās nemitīgās
ir nespēja pieņemt, samierināties ar nāves eksistenci, nespēja rast jēgu dzīvei,
kuras noslēdzas ar nāvi. Tad nu izmisīgi tiek meklētas kādas eksistēšanas formas,
 bet tākā tās nepierādāmas...   (  ;) vismaz pagaidām )

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #42 : 2015. gada 05. decembris, 21:25:24 »
nespēja pieņemt, samierināties ar nāves eksistenci
Vēl jau ir transhumānisti :(
Budisms kā filozofija man ļoti patīk, bet nebūšu tik augstprātīga, lai mēģinātu citiem skaidrot.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #43 : 2015. gada 05. decembris, 21:26:27 »
Nedomāju, ka aiz tās meklēšanas stāv nāves nepieņemšana.. Drīzāk vēlēšanās zināt, kas aiz tās stāv, vai tad tiešām šī dzīve ir viss? Tad kāda jēga? Kāda jēga ciešanām un pārdzīvojumiem? Un kā šo dzīvi nodzīvot ar jēgu, kāds ir bijis uzdevums.. Nu tā kaut kā.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #44 : 2015. gada 05. decembris, 21:42:55 »
es te nevisai rūpūgi lasu ,atzistu,ka stipri neiedziļinos.
.Bet..
tuk- tu taču negribeji teikt,ka Klavam piemīt, tas ko tu raksti??? :confused:
IG- mellenessniega