Divas jaunākās izrādes, ko kritiķi izsludinājuši par neveiksmēm.
Par Cilvēku, kas smejas man viedoklis vēl tikai būs. Kritiķi pēc pirmizrādes jau ir stipri nelabi izteikušies savos īsajos - 140 zīmju vērtējumos. Bet lasīju arī viedokli, ka šī varētu būt izrāde, kur skatītāja viedoklis pretējs kritiķu domām. ļoti ceru, ka tā arī būs. KA cilvēki vismaz baudīs mūziku un sižetu, utt. Ar lielu interesi gaidu - par Rēziju kā režisori taču tāāāādas slavas dziesmas tika dziedātas Novosibirskas iestudējumā...
Amerika jeb bez vēsts pazudušais. Soc portālos un atsauksmēs - milzu negatīvs viedoklis. Jāteic, es kā cilvēks, kas nezin Kafku, skatījos ar ļoti atvērtu prātu:) visu laiku domāju - o, nu labi, tas jau Kafka, droši vien tā vajag:) Daļēji tā arī izrādījās - tā ir absurda drāma. Tātad ne velti man visu laiku bija asociācijas ar Godo gaidot ( Andžāna un Upenieka varoņi katrā iznācienā atgādināja par Godo

un Mērfiju ( Eglijas virtuvene tiiiiik ļoti lika domāt par Vimbas tēloto veco veceni mājīpašnieci, ka vairāk domāju par Mērfiju, nekā par Ameriku

).
Jā, nu nezinu , vai kāds vēl ies uz Ameriku, bet principā galīgi briesmīgi jau nebija. Ierastais mīnuss - dziesmas pilnā garumā, tas tiešām apnicīgi. Kā viens kungs tviterī teica - vajadzēja Beautiful Amerika vietā likt Ramšteina Ameriku. Un es no sevis varu papildināt - ka nobeigt vajadzēja ar Du hast mich. Un vācu valoda ļoti labi iederētos izrādē, jo tur runā vāciski.
Vēl viens punkts, ko es ironizēju - scenogrāfs ārkārtīgi rūpīgi pastrādājis.

Visa skatuve nobūvēta ar kokmateriāliem, ļoti apzinīgi strādāts:) Ja nopietni - man likās ļoti uzbrūkoša tā secnogrāija. Nu jā - laikam Dž sastrīdējies ar Vilkāri. agrāk Dž komandā bija Krasovska kustībām, Vītoliņa tērpiem un Vilkārsis skatuvei. Tagad jau Reāli sliktajiem puišiem Vītoliņa taisīja arī skatuvi. Nekādas jaunas zināšanas viņai klāt nav nākušas, tā pati ilustratīvā attieksme. Jau toreiz viņa teica "lugā viss uzrakstīts, kur durvis, ur vārtiņi, man atliek to uzlikt uz skatuves". Šķiet, te tāpat. Bet vai tā vajadzēja? Manuprāt, nē.