Autors Tēma: Kafka un Cilvēks, kas smejas  (Lasīts 6309 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Kafka un Cilvēks, kas smejas
« : 2015. gada 04. decembris, 12:06:19 »
Divas jaunākās izrādes, ko kritiķi izsludinājuši par neveiksmēm.
Par Cilvēku, kas smejas man viedoklis vēl tikai būs. Kritiķi pēc pirmizrādes jau ir stipri nelabi izteikušies savos īsajos - 140 zīmju vērtējumos. Bet lasīju arī viedokli, ka šī varētu būt izrāde, kur skatītāja viedoklis pretējs kritiķu domām. ļoti ceru, ka tā arī būs. KA cilvēki vismaz baudīs mūziku un sižetu, utt. Ar lielu interesi gaidu - par Rēziju kā režisori taču tāāāādas slavas dziesmas tika dziedātas Novosibirskas iestudējumā...

Amerika jeb bez vēsts pazudušais. Soc portālos un atsauksmēs - milzu negatīvs viedoklis. Jāteic, es kā cilvēks, kas nezin Kafku, skatījos ar ļoti atvērtu prātu:)  visu laiku domāju - o, nu labi, tas jau Kafka, droši vien tā vajag:)  Daļēji tā arī izrādījās - tā ir absurda drāma. Tātad ne velti man visu laiku bija asociācijas ar Godo gaidot ( Andžāna un Upenieka varoņi katrā iznācienā atgādināja par Godo :)  un Mērfiju ( Eglijas virtuvene tiiiiik ļoti lika domāt par Vimbas tēloto veco veceni mājīpašnieci, ka vairāk domāju par Mērfiju, nekā par Ameriku :) ).

Jā, nu nezinu , vai kāds vēl ies uz Ameriku, bet principā galīgi briesmīgi jau nebija. Ierastais mīnuss - dziesmas pilnā garumā, tas tiešām apnicīgi. Kā viens kungs tviterī teica - vajadzēja Beautiful Amerika vietā likt Ramšteina Ameriku. Un es no sevis varu papildināt - ka nobeigt vajadzēja ar Du hast mich. Un vācu valoda ļoti labi iederētos izrādē, jo tur runā vāciski.

Vēl viens punkts, ko es ironizēju - scenogrāfs ārkārtīgi rūpīgi pastrādājis. :) Visa skatuve nobūvēta ar kokmateriāliem, ļoti apzinīgi strādāts:)  Ja nopietni - man likās ļoti uzbrūkoša tā secnogrāija. Nu jā - laikam Dž sastrīdējies ar Vilkāri. agrāk Dž komandā bija Krasovska kustībām, Vītoliņa tērpiem un Vilkārsis skatuvei. Tagad jau Reāli sliktajiem puišiem Vītoliņa taisīja arī skatuvi. Nekādas jaunas zināšanas viņai klāt nav nākušas, tā pati ilustratīvā attieksme. Jau toreiz viņa teica "lugā viss uzrakstīts, kur durvis, ur vārtiņi, man atliek to uzlikt uz skatuves". Šķiet, te tāpat. Bet vai tā vajadzēja? Manuprāt, nē.

Atslēdzies hm@

Re: Kafka un Cilvēks, kas smejas
« Atbilde #1 : 2015. gada 04. decembris, 12:28:46 »
ā, jā, vēl pierakstīšu - par Ameriku daudzi sliktie komentāri ir no tiem ļaudīm, kas nespēja šo absurdumu pieņemt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 04. decembris, 12:55:02 »
Tāda sajūta, ka Kalniņu klans uzbrukumā iet -Dzejnieku un Nāru taisa Dailē

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2015. gada 04. decembris, 13:26:38 »
Tāda sajūta, ka Kalniņu klans uzbrukumā iet -Dzejnieku un Nāru taisa Dailē

Dzejnieks un Nāra sen jau virsrakstos redzēts, es gan nevaru apgalvot, ka jau pagājšsezon rādīja, varbūt tur tika tirgotas šīssezonas biļetes, bet - vispār es pagājšsezon to nosaukumu daudz redzēju!  Es runāju par koncertzāli Daile ( bijušo kinoteātri)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2015. gada 04. decembris, 13:29:47 »
jā, tā arī ir - Pirmizrāde: 2015. gada 26. maijā Mūzikas Namā Daile

Humoram piebildīšu - Tev taisnība par Kalniņu klanu :)   Dzejnieka lomā šajā iestudējumā Daumants Kalniņš :)   arī no klana. No lielā visLatvijas klana :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #5 : 2015. gada 04. decembris, 16:48:06 »
 :faint: Atkal jau hm@ sajauci kopā divas dažādas izrādes :rofl:

Par Ameriku, man tieši tas uzdzen lielāku interesi, ja diezgan daudzi noliek izrādi :), bet nu vēl dažas dieniņas jāpaciešas :) līdz man būs pašai savs viedoklis...

Cilvēks, kas smejas - bildes man patika, nevienu kritiku neesmu vēl redzējusi :)  un es gribu, lai izrāde izdodas. Kāpēc gan ļoti labs aktieris nevar būt labs režisors? Nē, nu visi aktieri nevar būt režisori, bet varbūt, ka RK var... vismaz par šo man būs viedoklis jau šodien :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2015. gada 04. decembris, 16:56:24 »
skatītāju atsauksmes apr Cilvēku ir labas:) !!!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2015. gada 05. decembris, 01:44:09 »
30.dec došos uz Cilvēku....  Kopš kura laika Daumants K.no Kalniņu klana? Tikai tāpēc, ka Kalniņš ? Tad jau es arī no tā paša pēc meitas uzvārda :) , bet Imanta K.rads toč Daumants nav.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 06. decembris, 17:11:53 »
Zinu, ka nav, tāpēc jau rakstīju, ka "humora pēc piebildīšu"

Atslēdzies Broņa

« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 06. decembris, 17:33:12 no Broņa »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #10 : 2015. gada 06. decembris, 20:21:03 »
Ja neko nejaucu, tad Cilvēkam, kas smejas tāpēc arī nebija ģenerālīša .... Tieši skatuves problēmu dēļ.  Katrā ziņā, tādas ziņas bija jau pirms pirmizrādes, ka skatuve/ saktuves mehānisms nobrucis ....

Atslēdzies samtene

« Atbilde #11 : 2015. gada 06. decembris, 22:31:52 »
Nu jā, skatuves tehnikai ir ko turēt, izrādē tā tiek darbināta daudz.

Scenogrāfija, protams iespaidīga. Scenogrāfs, kā saprotu, ir no Izraēlas, un viņš varētu arī nezināt, ka Latvijas teātros nav tā pati jaunākā un modernākā tehnika. Pieļauju, ka vietējie, pārzinot situāciju, taisītu mazāk "tehniski" ambiciozu scenogrāfiju.

Es pat neatceros, kurās izrādēs vēl dekorācijas tiktu izceltas un atkal nolaistas zemskatuvē tik bieži.
Vismaz mani pārņēma neomulīga sajūta brīdī, kad aktierim jāpaliek uz apmēram metru platas joslas, un abās pusēs ir bedres... ka tik kas nenotiek :) un sirds salēcās, kad dejotājam kājas sapinās audeklā uz grīdas brīdī, kad rokās ir aktrise.

Tā izskatās, ka tehnika var izturēt tikai dažas izrādes :)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 07. decembris, 08:13:46 no pitons »

Atslēdzies hm@

« Atbilde #12 : 2015. gada 07. decembris, 09:31:16 »
Scenogrāfs, kā saprotu, ir no Izraēlas, un viņš varētu arī nezināt, ka Latvijas teātros nav tā pati jaunākā un modernākā tehnika. Pieļauju, ka vietējie, pārzinot situāciju, taisītu mazāk "tehniski" ambiciozu scenogrāfiju.

nu, vispār jau Nac teātrim ir ļoti moderna tehnika, kuru  pie tam dators vada. Bet, acīmredzot,  scenogrāfs tomēr pārāk ambiciozi ņēmis to lietu. Dailē ar Elvisu bija tāda pati problēma ar scenogrāfiju - doma laba, bet , tā kā to taisīja pats viesrežisors, tad scenogrāfija kopā bija par smagu un mehānisms nespēja pagriezt..
Ceru, ka NT izdosies saglābt/saremontēt to mehāniku!

Atslēdzies samtene

« Atbilde #13 : 2015. gada 07. decembris, 10:26:27 »
nu, vispār jau Nac teātrim ir ļoti moderna tehnika, kuru  pie tam dators vada.

Saprotu, ka ir datori un tehnika ir moderna gan NT, gan DT, mūsdienās taču nemaz savādāk nevar būt :) ... Lasīju intervijas ar NT skatuves būvniekiem, kā bija kādreiz, un kā ir tagad. Un tomēr, tas nav diez ko forši, ja ik pēc dažam dienām tehnikas dēļ jāatceļ izrādes.

Man ir paveicies :), ka ne Vakariņas ar Elvisu, ne arī Cilvēks, kas smejas, netrāpījos uz izrādēm, kuras atcēla tehnikas dēļ.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2015. gada 07. decembris, 12:36:49 »
cik lasīts/dzirdēts intervijās, mūsdienās ir nākamā problēma smalkām iekārtām- ka viss ir absolūti datorizēts un , ja kaut kas nobirst, tad nav iespējams spēlēt "pa pusei" kustinot skatuvi - var vai nu visu, kas paredzēts, vai neko.
Dailē man meita bija uz izrādi, kuru atcēla tehnikas dēļ - teica, sākumā ķerdamies griezusies tā skatuve, kamēr vairs nav griezusies, Es no savas pirmizrādes atceros to, ka sēdēju maliņā un varēju redzēt, kā aktieri iziet pa durvīm uz nākamo istabu un stāv, gaidot, kad skatuve pagriezīsies pietiekami, lai viņus var redzēt skatītājs un tad viņi turpināja savu dejas kustību . Toreiz es par to purpināju, ka redzu, kā šie stāv un gaida. Bet tagad, zinot, ka tas bija skatuves ripas dēļ, kas nespēja pietiekami ātri pagriezties, man jāmaina savas domas un jāsaka, ka tas nebija sliktas laika plānošanas dēļ. Ja grieztos pietiekami ātri, aktieri b`tu spiesti kustēties visu laiku.