Autors Tēma: Aizliegums smēķēt automašīnā  (Lasīts 26130 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Aizliegums smēķēt automašīnā
« Atbilde #30 : 2015. gada 09. decembris, 12:48:38 »
tā hroniski piesmēķētā mašīna smird
Lielākā daļa man zināmo smēķētāju mašīnā nesmēķē - ne savā, ne svešā. Bet, ja gribēs, smēķēs tāpat, tur jau nu aizliegumi nelīdzēs.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #31 : 2015. gada 09. decembris, 12:56:16 »
 Ģimenes galva savā smirdošajā "personīgajā īpašumā" ik pa brīžam ved arī ģimenes locekļus.
Man kādreiz bija dienesta auto uz maiņām ar kolēģi, kas bezmaz katru cigareti piesmēķēja no iepriekšējās. Mašīnas kabīne - pilnīgs psc, lai kā centos tīrīt, vēdināt un apstrādāt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2015. gada 09. decembris, 12:58:20 »
Par privātīpašumu pilnīgi piekrītu Bromam, interesanti,
ko šajā sakarā piedāvā ES cilvektiesibas?
Baidos, ka tiesājoties valsts skaitīs skanošo.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #33 : 2015. gada 09. decembris, 13:00:49 »
Ok, es piekrītu, ka pamatojums aizliegumam pašķidrs, un varbūt tiešām kāds vientuļais vilks visu mūžu brauc tikai viens pats un aiz slēgtiem logiem (nabadziņš...).
Bet, kā jau teicu, atbalstīšu dajebko, kas vērsts pret smēķēšanu.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #34 : 2015. gada 09. decembris, 13:06:08 »
Ģimenes galva savā smirdošajā "personīgajā īpašumā" ik pa brīžam ved arī ģimenes locekļus.
Man kādreiz bija dienesta auto uz maiņām ar kolēģi, kas bezmaz katru cigareti piesmēķēja no iepriekšējās. Mašīnas kabīne - pilnīgs psc, lai kā centos tīrīt, vēdināt un apstrādāt.
Nejauc visu vienā katlā. Ja mašīna pieder uzņēmumam, tad uzņēms izdod rīkojumu, ka mašīnā smēķēt nedrīkst. Ja privāto auto lieto ģimenes locekļi, tad par kārtību vienojas ģimenē.

Bet kāpēc valsts grib pieņemt lēmumu, kā man būs rīkoties SAVĀ īpašumā?

Gandrīz vai prasītos tāds juridisks kāzuss. Piebrauc pie policista, iepūt šim dūmus sejā, nodzēs cigareti un lai šis pierāda, ka smēķēju mašīnā :)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 09. decembris, 18:37:02 no pitons »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #35 : 2015. gada 09. decembris, 13:17:36 »
Gandrīz vai prasītos tāds juridisks kāzuss. Piebrauc pie policista, iepūt šim dūmus sejā, nodzēs cigareti un lai šis pierāda, ka smēķēju mašīnā :)

Nu, pamēģini. Visbiežāk CP lēmumu pārsūdzēšana tiek izbeigta ar frāzi, ka "nav pamata neticēt policijas darbiniekam" :) Var, protams, tiesāties, bet jāatceras, ka valstij naudas daudz un nav žēl, a tev jātērē sava personīgā, sūri grūti pelnītā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #36 : 2015. gada 09. decembris, 13:34:22 »
Nez, man droshiibas aspekts shjiet ok pamatojums

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #37 : 2015. gada 09. decembris, 15:13:25 »
Principā jā - ja reiz man manā personīgajā auto aizliegts ir lietot manu personīgo mobilo telefonu, jo tas, redz, novēršot uzmanību no ceļa, tad tikpat (ne)pamatoti ir aizliegt smēķēšanu - pelnu grīstes nopurināšana, lai klēpī uz biksēm nebirdinātu, aizņem rokas un prasa ne mazāk uzmanības, kā telefona pie auss turēšana.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #38 : 2015. gada 09. decembris, 15:20:42 »
Principā tad no taisnības (ja pieņemtie likumi tiek pamatoti ar drošības aspektu) viedokļa būtu jāpieņem likums, ka autovadītājam, vadot auto, aizliegtas jebkādas blakusdarbības, kur rokas tiek atrautas no auto vadības ierīcēm. Ne tikai telefons, vai cigaretes, vai bulkas ēšana, bet arī deguna urbināšana vai lūpu krāsošana

Atslēdzies Trix

« Atbilde #39 : 2015. gada 09. decembris, 15:26:28 »
Protams! Sūds par lūpu krāsošanu - muguru pakasīt ir katastrofāli bīstami! Galu galā tad ne tikai roka kustas, bet rumpis arī jāpašķoba! Grāvis klāt bez liekiem komentāriem! Aiziedzam kasīties!!! :sarcasm:
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2015. gada 09. decembris, 15:37:59 »
Nu, teorētiski, jā. Kādēļ tieši (tikai) runāšana pa telefonu un smēķēšana jāuzsver kā risks? Tad jau var uzskaitīt līdz pēdējam teorētiskajam absurdam, ieskaitīt krēma kūkas ēšanu, kasīšanos vai iegrimšanu dziļās domās. Jebkas var būt risks.

Bet kā aizlieguma iemeslu minēt rūpes par veselību, nu, sorry, murgaini. Tad kādēļ tikai tādā privātā teritorijā kā auto? Varbūt cilvēks smēķē arī bērnistabā mājās? Un ko?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #41 : 2015. gada 09. decembris, 15:40:19 »
A vinji min ruupes par veseliibu??? Galiigi praatinju izchuraajushi???

Atslēdzies Minne

« Atbilde #42 : 2015. gada 09. decembris, 15:46:03 »
A vinji min ruupes par veseliibu??? Galiigi praatinju izchuraajushi???
Kā pirmais punkts :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #43 : 2015. gada 09. decembris, 16:46:36 »
Lab, ok. Ogle vai pelni uz biksēm nepieredzējušam vadītājam un nepieredzējušam smēķētājam varētu sagādāt problēmas.

Bet ja es savā īpašumā ļauju pasažierim pīpēt, pirst un atraugāties, tad valstij  tur nekādas teikšanas :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #44 : 2015. gada 09. decembris, 16:47:17 »
A jums šķiet, ka smēķēšana ir veselīga?????
Es visu atceros, Ričard...