Autors Tēma: Redze  (Lasīts 8281 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Koffi

Re: Redze
« Atbilde #30 : 2014. gada 15. oktobris, 16:23:35 »
Nu re nu! I vecuma marazms, i vecuma tālredzība. Un ja Tu pati tagad, pēc apspriešanās ar mums, esi to sapratusi, tas taču lieliski! Par to marazmu tak Tu pati nebūtu iedomājusies!  :kiss:
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #31 : 2014. gada 15. oktobris, 16:52:11 »
Nu ja, vienmeer labi parunaat ar gudriem cilveekiem.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #32 : 2014. gada 15. oktobris, 22:30:57 »
Nu tak brilles ir mazākā no visām ķezām ar kurām, gadiem nākot, jāsastopas :)
Labi, man otrās acis tuvredzības dēļ arī jau gadus 20 visu laiku uz deguna, i neko, nekādas vainas. Un nu ir parādījušās brilles darbam ar datoru, par 0,5 dioptrijām vājākas nekā normālās.
Prieks tevi un tavas brilles atkal redzēt :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #33 : 2014. gada 15. oktobris, 22:45:53 »
A zini, man arī tā vienu brīdi bija...kad pārgāju uz smartfonu un daudz lasīju mikroskopiskiem burtiņiem. Gadu gandrīz bija, un tad ...pārgāja. Līdz ārstam tā arī netiku, noslinkoju. Bet pēc tam man viena gudra dāma pateica, ka varot būt tādas akomodācijas spazmas, kad strauji jāpārslēdzas no viena formāta uz otru.

Tagad ļoti reti uznāk, varbūt reizi divos mēnešos.

Varbūt pamēģini kaut kādus acu vingrinājumus? Pilns nets ar tādiem.

Atslēdzies imho

« Atbilde #34 : 2014. gada 16. oktobris, 08:57:56 »

Atslēdzies arita

« Atbilde #35 : 2014. gada 20. oktobris, 08:33:55 »
Man līdzīgi - visu mūžu esmu redzējusi perfekti, arī tagad tālumā redzu nevainojami, bet tuvumā nav vairs tik asa redze. Sāka palikties jau nekomfortabli lasīt...
Brilles negribu tikpat stipri kā autore  :)  Jo, man šķiet, vajag tik iegādāt pirmās, lai process taptu palaists - turpmāk vajadzēs arvien tik stiprākas un stiprākas...
Nu ko, cīnos, kā māku  :)
Pie datora vairs nesēžos bez datorbrillēm - vienkārši aizsargbrillēm, bez dioptrijām - acis mazāk gurst.
Cenšos pārvarēt savu dabisko slinkumu un pavingrinu acis pēc Norbekova ("Muļķa pieredze" tak lasīta? Un es vēl vienugad uz nodarbībām pastaigāju).
Nopirku un lietoju uztura bagātinātāju acīm.
Nezinu, kas no tā darbojas vai visdrīzāk jau laikam viss kopā, bet ir labāk. Veikalā produkta sastāvu sīkā drukā varu arī nesalasīt, bet normālu grāmatu lasīt spēju.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #36 : 2014. gada 20. oktobris, 08:47:14 »
Norbekovu es palasīju. Iespējams, ja nopietni attiecas, var nostrādāt.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #37 : 2014. gada 20. oktobris, 13:23:23 »
Taa, taa. Visu veelreiz peec kaartas. Kur to Norbekovu var dabuut palasiit? Un aizsargbrilles datoram, kur taas, kaa prasiit veikalaa?
Uztura bagaatinaataajiem es neticu, bet, lai iet, ja jau reiz esmu ieskreejusies, kaa saucas, vai aptiekaa pirki?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #38 : 2014. gada 20. oktobris, 14:48:11 »
Mirzakariims Norbekovs "Muljkja pieredze jeb kaa atguut redzi un tikt valjaa no aceneem"

Aizvien ir graamatniicaas

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2014. gada 20. oktobris, 15:46:00 »
vienīgais labums -vecuma tāredzība dažreiz izlabo jaunības tuvredzību

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #40 : 2014. gada 20. oktobris, 16:41:14 »
Jaa, to jau te kaads ieprieksh mineeja. A man nav taas jauniibas tuvredziibas..

Atslēdzies arita

« Atbilde #41 : 2014. gada 20. oktobris, 16:47:19 »
Negribu es samierināties ar "dabīgo novecošanu" un visu ko tā nes līdzi - brilles, krunkas, izņemamos zobus, pilnu mājas aptieciņu, štoku, pamperus...  >:DD
Nē, nu protams, novecojam un nomirsim beigu galos visi, tas skaidrs. Bet ir tak starpība kā to mūža otro pusi aizvadīt - mundram un veselīgam vai stīvam, tizlam un aklam graustam.
Es gribu justies labi, tāpēc daru ko varu - uzturu sevi ar visādu netradicionālo medicīnu un fiziskām aktivitātēm. Pagaidām sanāk neslikti.
Arī acis šodien sanāca gluži negribot izvingrināt - krāvu malku šķūnītī, a tur tālajā galā kā buļļa... nu, tumšs, vārdusakot. A es - iekšā ārā, iekšā ārā, gaišs-tumšs, gaišs-tumšs... Mirkli pastāvi, jau sāc tumsā redzēt. Fizkultūra acīm. "Attīstās, kas tiek vingrināts" - tas pēc Norbekova. :)

Uztura bagātinātāju lietoju to, kas Ocumax Lutein. Nopirku caur kaut kādu atlaižu portālu. Bet ir jau citādi arī, aptiekās pārdod. Nudien nezinu, kas no viņiem labākais.