Autors Tēma: Zaglēns vai es pesimiste?  (Lasīts 1224 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Zaglēns vai es pesimiste?
« : 2015. gada 17. decembris, 13:59:43 »
Tēma tikai papļāpāšanai. Un kā būtu, ja būtu.

Situācija. Iebraucu staķikā - centrā Muitas ielā pie pils. Ar pulti aizslēdzu durvis. Eju uz to saimniecības skapi, skaloju to logu mazgājamo, susinu, panāku atpakaļ. Šrubēju no loga putnu mēslus (kur ir tā mana lielā laime, tas jau atsevišķs jautājums, kgan vāģis noķēzīts kā traks). Te interesantākais.
Čalītis melnās biksēs, pusvaļējā jakā melnu cepurīti, bez nevienas somas vai somiņas it kā mierīgi iet pa tankštelli. Pēkšņi ļoti fiksi metās mana auto virzienā (gandrīz kā kristu) otrā pusē, ur uz sēdekļa stāv datorsoma, salonā pa vidu iphone turētājā. Nākamajā brīdī atkal metas prom un vnk aiziet. Iet, iet prom pa muitas ielu. ti auto viņam nav. Pēc dažām min atkal "pastaigājas" pa tankštelli...
T.i. nebija pienācis 1x kko nopirkt.
It kā pa gabalu narkomānija nebija sejā rakstīta, bet IMO gribēja apzagt salonu, kamēr logu mazgāju.
Aplauzās, jo gan sāku uz šo skatīties, gan droši vien pamanīja, ka auto ir aizslēgts...

Kā domājat, vai es stervoza paranoiska pesimiste, vai tas toč bija zaglis un manu mantu paglāba tikai auto aizslēgšana?

Atslēdzies Mangusts

Re: Zaglēns vai es pesimiste?
« Atbilde #1 : 2015. gada 17. decembris, 14:14:12 »
Gan jau zaglis. Un reizēm labāk būt stervozai pesimistei  :smile:

Es tāda kļūstu sabtransā, kad jūtu daži personāži sāk imo nepamatoti dīdīties te vienā, te otrā virzienā un atkal atpakaļ. Labi, ka pēdējā laikā reti sanāk braukāt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2015. gada 17. decembris, 14:22:15 »
Druška stāstīja par gadījumu, kad viņa mašīnā pie stūres, mašīna apstājusies pie krustojuma, jo sarkanā gaisma. Mudīgi pieskrēja čalītis, atrāva aizmugures durvis vaļā, paķēra somiņu un prom bija. Un tas viss notika burtiski dažu sekunžu laikā, pat īsti ne noreaģēt, ne nobīties nepaspēja.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2015. gada 17. decembris, 14:52:09 »
Gan jau bija zaglis. Nav cita sakarīga izskaidrojuma tādai uzvedībai. A benzīntanks pateicīga vieta - cik cilvēku, aiziedami maksāt par degvielu, atstāj auto neaizslēgtu...
 Es pati nu toč, stiklus mazgādama, nebūtu auto aizslēgusi, jo it kā tepat jau vien esmu. Kad ilgāku laiku nekas nav nozagts, sāc atslābināties un zaudēt modrību... Vispār man ļoti patīk, ka manam auto aizmugurē tumši tonēti stikli - mantas uz pakaļbeņķa nav redzamas un pārģērbties varu jebkurā laikā un vietā (sevišķi aktuāli vasarā).

Vienīgais, kas mulsina - benzīntanks tak ar videokamerām aprīkots, pavisam jau tie zagļi bezkaunīgi palikuši.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 17. decembris, 15:26:46 »
Es paranoiķe, vnm aizslēdzu tās durvis, kur stāv soma. Radiniecei pie krustojuma izrāva no mašīnas somu. Sabiedriskajā iežmiedzu somu padusē kārtīgi. Man visi potenciālie zagļi. : D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #5 : 2015. gada 17. decembris, 15:44:31 »
Man reiz viens simpims gandrīz auzmugures durvīm rokturi salauza.
No kompja nosperšanas paglāba noderīgā fīča, ka uzsākot kustību durvis aizslēdzas automātiski.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2015. gada 17. decembris, 16:00:33 »
Ja vien viņš nemeklēja pazudušu mazsunīti, tad es arī esmu pesimiste.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2015. gada 17. decembris, 16:32:50 »
Latvijā vīrietis iemācīja vienmēr ieslēgties.

Šite vienam auto bija tāda pati fīča kā Bromam - uzsākot kustību, aizslēdzas. Bet te arī ar citu auto jūtos drošāk

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2015. gada 17. decembris, 16:41:56 »
SkaiC - tātad neesmu ķerta pesimiste, kas vienmēr domā par citiem sliktu - gana bieži tas tomēr ir pamatoti, par tādiem neko citu nemaz nevar padomāt.

Man arī tā fīča ieradās komplektā ar signalizāciju, ka, iedarbinot dzinēju, aizslēdzas visas durvis.

Pirms šīs siganlizācijas man pašai bija keiss: sastrēgums pie Nacionālā teātra virzienā no centra pievakarē, gaišā...
Pēkšņi redzu, ka clv pieturā un blakus mašīnās dīvainām sejas izteiksmēm uz mani lūr... Nesapratu, kāpēc. Paskatos pa labi, 1 kaukāzieša paskata tips trennuškās sniedzas pēc pasažiera durvju roktura (soma uz sēdekļa, protams)... Tieši paspēju fiksi nospiest savu durvju slēdzi (centrālā atslēga bija, sign. nebija). Pati par savu reakcijas ātrumu nobrīnījos...

Tak jau laikam somu paķertu, ko gan citu, ja būtu pamanījies atvērt durvis.

Nē, šis staķika čalītis nu galīgi neizskatījās peč sunīša saimnieka. Drīzāk tomēr pēc atkarībnieka.
Tātad uzmanieties Muitas ielas staķikā, tur šis šodien uzdarbojās.

Un man laikam putnu mēsli veiksmei būs līdzējuši, ka tomēr aizslēdzu tās durvis. It kā jau daži soļi... Bet baigi es tādu čalīti noķertu, kgan viņš vrb nenovērtēja manas datorsomas svaru :D

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2015. gada 17. decembris, 17:10:50 »
Tex, varbūt puisis gribēja ar tevi iepazīties, mēģināja tuvoties, bet neuzdrošinājās, jo tu uzreiz ar baltu aci..

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2015. gada 17. decembris, 17:27:33 »
Broņ, es ar to balto aci sāku skatīties tad, kad izskatījās, ka tūlīt krīt virsū manam auto un tikpat fiksi raujas atkal nost... Tieši tās straujās kustības pievērsa manu uzmanību.

Ja būtu pieklājīgi pienācis, piedāvājis logu nomazgāt un tā... bet nu tāds paplucis aizdomīgs tipiņš...
Nevjaag jau uzreiz burtiski lekt virsū :D

Un galīgi neuzticīgs - pēc dažām minūtēm jau klīda ap citiem auto :D

Un kāpēc vispār kājāmgājējam būtu jāklaiņo pa tankštelli?
savajadzējās WC vai kko nopirkt? - atnāc, izveic, aizej, nevis klejo uz riņķi gar svešiem auto. Tad pa ielu prom un pēc brītiņa atkal atpakaļ...

Nav jau jēgas darbiniekiem/ apsardzei ziņot, vai kur nu vēl mentiem - neko jau pagaidām man redzot nenozaga. Kad nozags, būs par vēlu - tālēs zilajās...