Autors Tēma: tītaru metiens ASV -Turkey Drop  (Lasīts 2318 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

tītaru metiens ASV -Turkey Drop
« : 2015. gada 28. decembris, 22:00:00 »
Varbūt vajadzētu pievienot "šokējos", jo neesmu nekāda dzīvnieku aizsardzības biedrību fane, bet lasu savas amerikāņu paziņas vēstuli un šokējos. Tālāk vnk tulkošu vēstules fragmentu:
"Nesen uzzināju, ka viena no mūsu dīvainākajām tradīcijām tiek turpināta. Kaimiņu pilsētā  notiek "Tītaru festivāls" un gadiem galvenā atrakcija ir bijis Tītaru metiens (Turkey Drop) -dzīvi tītari tiek izmesti no nelielām lidmašīnām, un kas kādu noķer, var paturēt. Dzīvnieku  tiesību grupas protestēja, un metienus ierobežoja -dažus gadus meta no jumtiem vai pat tikai  no 2. stāva. Šogad, izrādās, tradīcija atjaunota, par spīti piedraudētajiem sodiem un DZA biedrību piesolītajiem 5000$ kā atlīdzību par policijā uzrādītu metēju par cietsirdību pret dzīvniekiem.Protams, tāds "politkorekts" tracis tikai veicināja ļaužu atbalstu tītaru  mešanai, kaut vai lai ieriebtu aktīvistiem un protestētu pret valdības pārmērīgu iejaukšanos.Tas viss kopā ir tik dīvaini, ka nevaru nesmieties"
To raksta solīda vecuma dāma. Tālāk gan ir arī pasāža par nespēju iedomāties dzīvi bez medībām, un "jums tur Eiropā" ir sarežģīti ar ieročiem.
Tāds stāsts. Mūsdienas. ASV.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 28. decembris, 22:03:41 no Spārka »

Atslēdzies tuk

Re: tītaru metiens ASV -Turkey Drop
« Atbilde #1 : 2015. gada 28. decembris, 22:17:41 »
Izklausās reti barbariski... tai pat laikā interesanti, kā tā tradīcija radusies,
ko simbolizē,kāda leģenda. Par tādu dzirdu pirmo reizi. Patiesi šokējoši 21.gs.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 28. decembris, 22:50:31 »
Es no sākuma domāju , ka tās ir tītara cepeša tālmešanas sacensības! Es dzīvnieku aizstāvju pusē šoreiz. Bet jā - kā radusies tradīcija? Dzirdēju kaut ko par cepešu tītaru apžēlošanu, bet tas laikam nav tas gadījums.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #3 : 2015. gada 28. decembris, 23:03:06 »
Teikšu, ka izklausās pretīgi!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 28. decembris, 23:05:24 »
Es tiešām biju šokā. Tā arī būs jāraksta atbildē.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2015. gada 28. decembris, 23:06:01 »
Tradīcija? Tad ļoti jauna. Cik sen tad ir privātās lidmašīnas?

« Atbilde #6 : 2015. gada 28. decembris, 23:27:47 »
Izklausās diezgan barbariski. Vai arī es lēnām tuvojos stadijai, kad cilvēki kļūst par veģetāriešiem - te nesen vienā lielveikalu reklāmā ieraudzīju veselu pliku putnu (laikam vistu, tik smalki neatceros), kurai kājas ar bantīti sasietas un man kaut kā tā šķērmi ap dūšu sametās. Līdz šim gaļu bezpersoniskos gabalos locīju iekšā bez sirdsapziņas pārmetumiem, un vienīgais izņēmums bija vardes Parīzē, kur arī bija skaidri redzams, ka man uz šķīvja guļ mazi līķīši bez galvām.
Ja kas, ar mazām lidmašīnām ļaudis lidoja jau 1.pasaules karā, tā ka tradīcijai varētu būt kādi 100 gadi.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2015. gada 28. decembris, 23:38:17 »
Sagūglēju šādu stāstu (piedodiet, netulkošu): Back in 1946 (some sources say 1945), Yellville, Arkansas inaugurated the "Turkey Trot Festival" which included a wild turkey calling contest, a turkey target shoot, a Miss Drumsticks Pageant and oh yeah: a live turkey release from the roof of the courthouse.

After a few years, someone thought it might be fun to actually toss the poor gobblers out of a low-flying airplane for the event. This repeated for a number of years until 1989 when a national animal-rights protest cast the event in a bad light and the "National Enquirer" splashed a photo of the event across the nation forcing promoters to abandon the turkey drop.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2015. gada 28. decembris, 23:46:17 »
Es no sākuma domāju , ka tās ir tītara cepeša tālmešanas sacensības!

Cepešu mētāšana jau būtu līķa apgānīšana... ne mazāk barbariska...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2015. gada 28. decembris, 23:59:53 »
Veca vai jauna, bet barbariska un pretīga tāda tradīcija. Bet nu ko var gaidīt no ļaužiem, kuru iemīļota izprieca ir tortes mešana ģīmī.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2016. gada 13. janvāris, 19:08:19 »
...it might be fun...

...slims cilveeks...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2016. gada 13. janvāris, 19:10:13 »
A par ko tai tantai smiekli naak, man nepieleca...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2016. gada 13. janvāris, 19:16:35 »
tēma, kurā pat negribas izteikties... cik stulbi un pretīgi... :facepalm:
bet paldies reno,ka padalījies...kad apklopē viens otru tad man vienalga.. bet pļac lai neaiztiek dzīvniekus  :evil: :fubar:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega