Autors Tēma: Vecgada koncerts Dailē "Mana sirds uz trotuāra"  (Lasīts 2856 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Vecgada koncerts Dailē "Mana sirds uz trotuāra"
« : 2015. gada 29. decembris, 19:42:37 »
Sākumu nokavēju, tāpēc nezinu, kā tur viss tika priekšstādīts, bet pēc tērpiem un mūzikas stila sapratu, ka 30-tie gadi. It kā kāds dzejnieku, mākslinieku bohēmisks salons. Pie Lilitas Ozoliņas, viņa tur tā kā saimniece. Mūzika, dziesmas garlaicīgas, nu vismaz sākumā. Ar Čaka, Skujiņas un citiem tā laika dzejnieku vārdiem. Otrajā cēlienā gaidīju, ka būs kaut kādas izmaiņas, bet turpinājās tādā pat stilā. Nu pie "Japāņu ķirša" publika tā kā pavilkās, bija kādas pāris pazīstamas dziesmas. Galvenā tēma - mīlas ciešanas un mokas.
Otrajā cēlienā sēdēju 1. rindā, tad nu visus vaigā skatīju. Dailes vīrieši sēdoša suņa augumā pārsvarā, dāmas garākas, Grāvelis pavisam mazs un vēl ar vēderiņu. Daži dzied tīri smuki, daži galīgi šķībi velk. Vislabāk patika sulaiņi, bet izrādās tie dejotāji, forši viņi darbojās, tādus akrobātiskus trikus demonstrēja.
Visumā, salīdzinot ar pagājušā gada Nacionālā teātra Vecgada izrādi, šī stipri zaudē. Bet nu skatīties var.

Atslēdzies diddly

Re: Vecgada koncerts Dailē "Mana sirds uz trotuāra"
« Atbilde #1 : 2015. gada 29. decembris, 22:00:45 »
nekad nekad uz tādiem koncertiem neesmu gājusi,un neiešu.
 paldies par info,tikai apstiprina manu pārliecību netērēt savu dzīvei atvēlēto laiku tādām figņām.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2015. gada 30. decembris, 12:03:49 »
Nu nav jau tik traki , ka "viss ir slikti, būs vēl sliktāk". Vienākārši cilvēkam ir jāzin, uz ko viņš iet. Ja Diddly neiet uz koncertiem teātros, tad tiešām nevajag iet. Labi, Broņa, tavu  kritiku daļēji var pieņemt, jo esi gājusi uz citiem koncertiem:) BET! Sākumu nokavēji, garstāvokļa tev nebija, ko var gribēt? Ja iet uz teātri, tad laicīgi un noskaņojoties:)  p.s. Atgādini, lūdzu, kas bija pagājšgad NT koncertā/izrādē? Vai es biju? Visticamāk , nē.  Viņu arhīvā neatrodu aprakstiņu.
BET!  Uz ko es neeju, jo zinu, ka šobrīd neko tādu negribu redzēt, ka man nepatiks, ir koncerti, kur dzied Zsvētku dziesmas par balto sniedziņu, eglītēm un mierīgiem prātiem. tāpēc priecājos, ka jau otro gadu kā minimums DT taisa Vecgada, nevis Zsv koncertus:)  un bohēmiskā 30-to gadu Rīga man patīk, tā ka gaidu šovakaru, kad skatīšos.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2015. gada 30. decembris, 14:31:40 »
Patīk tavs optimisms. Smaržo sēnes - nē, nevar būt, ka sviests un garlaicīgi, gan jau neesi sapratusi dziļo domu, koncerts - tev vienkārši nebija garastāvokļa.
Taisnība, ierašanās ar nokavēšanos izsita no sliedēm, bet tik daudz saprašanas jau man ir, ka līdz pagājušā gada NT koncertam šis neaizvelk. Ne sižeta, ne mūzikas, ne skatuves noformējuma ziņā, pat ne aktieru vokālo dotību ziņā. Pacēlumu tā īsti neradīja, varbūt man nav tuva mīlas ciešanu tēma, nu bija jau tur savs humoriņš, bet tik triviāls.
Te mēs apspriedušas to NT koncertu. http://www.sarunuforums.lv/forums/literatura-maksla-kino-teatris-muzika/gadumijas-koncerts-nt-sudraba-slidas-nt/
Bet novēlu labu skatīšanos. Ja neaizmigsi pirmajā cēlienā no vienveidīgās mūzikas, nekas.. gan jau otrajā cēlienā uz "japāņu ķirsi" pamodīsies.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2015. gada 30. decembris, 22:58:46 »
Salīdzinot ar pagājšgada Snoforkim, kas nupat iet pa ltv, kurā bija daudzas gaudenas vietas ar tizliem tekstiem, kas mijās ar superīgām vietām, tsk, kulmināciju Dz.valodu, tad šis bija viendabīgs- ja patika stils, tad varēja skatīties. Man veicās-mīļas dziesmas, vecas, dažādas, stils tīkams. Jā, bet kulminācijas nebij.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2015. gada 30. decembris, 23:20:41 »
Gaidīju tavu atsauksmi. Kulminācija tuvojās pašās beigās, jo tā jau latviešiem ir, nevar vien iešūpoties - tad pa daudz gaišs, lai sāktu dejot, tad dzerts par maz, un, kad attiecīgā kondīcija sasniegta, tad izrādās, ka jābeidz. Tas pirmais cēliens bija viens liels ievads, daļa otrā cēliena tāpat, un, kad es jau beigās biju iešūpojusies, lai dziedātu līdz, L. Ozoliņa paķēra kažokus un ar tekstu - svētki nekad paši nebeidzas, izraidīja visus ārā. Bet prasījās vēl pāris jestras dziesmas kopā nodziedāt.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #6 : 2015. gada 30. decembris, 23:36:31 »
Hm@, paldies par pozitīvāku atsauksmi, jācer, ka man patiks :)

Jo man arī principā nepatīk tādi savārstīti Zsv koncerti,
kur dzied Zsvētku dziesmas par balto sniedziņu, eglītēm un mierīgiem prātiem. 
kaut kad sen atpakaļ biju uz tādu NT, pēc tam esmu izvairījusies no tādiem pasākumiem :) Bet man patīk tādi koncertveidīgie pasākumi, kur ir kāda sižetiskā virzība, kā VDT Balle būs, piemēram. Un Groza man patīk...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #7 : 2015. gada 30. decembris, 23:49:37 »
Bet man patīk tādi koncertveidīgie pasākumi, kur ir kāda sižetiskā virzība, kā VDT Balle būs, piemēram. Un Groza man patīk...

Tieši tāds bija NT gadumijas koncerts. Šogad viņi nerīkoja tādu, jo laikam latiņa ļoti augstu, daudz darba jāiegulda. Tur bija viss - gan sižetiskā līnija, gan smalks aktieru darbs, mūzika un kulminācija. Droši vien tāpēc mani Dailes koncerts drusku pievīla, jo gaidīju kaut ko vairāk, nesagaidīju tādu pacēlumu.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #8 : 2015. gada 31. decembris, 00:03:34 »
Es šoreiz nebiju uz koncertu ne Dailē, ne NT, toties šodien redzēju Cilvēks kas smejas NT un nesen jauno Sikspārni Operā. Sikspārnis sagādāja izcilu svētku sajūtu, bet pirmais lai vēl nogulsnējas atsauksmēm. Katrā gad.Rēzijai savs talants ir.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2015. gada 31. decembris, 00:11:55 »
Jā, tos kažokus reāli par ātru atnesa. Ne tikai sižets bija iešūpojies, brūtes atrastas, visi atraisījušies, bet pie Japāņu ķirša netālu sēdošā māmuļa savu kaitinošo un skaļi dīcošo mīlulīti beidzot veda ārā. Es jau sāku baudīt un- še tev, atnāk učene un ieslēdz gaismu:-)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2015. gada 31. decembris, 13:39:21 »
Un par Grāveli - rokas nost:)  viņš ir kings, varbūt šoreiz mazāka loma, bet tās pāris dziesmas, ko nodziedāja, bija labas. Smieklīgi gan bija, kad viņs ar to cilindru galvā dejoja. Ka tāds Jons Plunts.