Autors Tēma: Vadi, kabeļi - kā organizēt  (Lasīts 1687 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Vadi, kabeļi - kā organizēt
« : 2016. gada 11. janvāris, 11:45:03 »
Dots: Man elektrības rozetes ir tik cik ir un ne skaits ne izvietojums nemainīsies.

Saviesies daudz dažādu elektroierīču, pagarinātāju, kuru vadi nesmuki rēgojas un nav nobāžami aiz mēbelēm.

Kā mūsdienās tos vadus organizē, noslēpj? Gar grīdas perimetru, un pa atklātu sienas laukumu? ( Piemēram:Televizors pie sienas - no apakšas 3 dažādi vadi karājas) Kaut kādi "penāļi", kastītes?

Atslēdzies Broms

Re: Vadi, kabeļi - kā organizēt
« Atbilde #1 : 2016. gada 11. janvāris, 11:46:51 »
Šitos piestiprina pie sienas, vadus iekšā, vāku virsū :)

http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=kabe%C4%BCu+kan%C4%81ls

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2016. gada 11. janvāris, 12:02:17 »
Paldies! Skaidrs. Tas, kas man jāprasa sienai, ir "kabeļa kanāls."  A pa apakšu, tas pats tik horizontāli, jeb kaut kāda mahinācija ar grīdlīstēm?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2016. gada 11. janvāris, 12:07:07 »
A pa apakšu, tas pats tik horizontāli, jeb kaut kāda mahinācija ar grīdlīstēm?
Ir grīdlīstes ar iestrādātu kabeļu kanālu, vari nomainīt.
Vari likt Broma minētos virs esošajām grīdlīstēm (skaisti nebūs), vari nomainīt grīdlīstes pret parastajiem kabeļu kanāliem. Viss atduras pret dizainu. :)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #4 : 2016. gada 11. janvāris, 12:13:38 »
Ja vadu daudz, tad aprēķinot kopējo paterētāju jaudu, zem grīdlīstes var ielikt vienu, resnāku vadu. Tas noteikti aizņems mazāk vietas nekā 5 pagarinātāju vadi. Vienā galā pastāvīgs elektr. pieslēgums, vads zem grīdlīstes līdz vajadzīgajai vietai un galā sadalītājs. Vai arī izvadi "pa ceļam"

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2016. gada 11. janvāris, 12:23:30 »
Man prātā, ka ir redzētas arī grīdlīstes ar rozetēm, bet iespējams, murgoju un jaucu ar kabeļu kanāliem.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #6 : 2016. gada 11. janvāris, 13:09:13 »
vaig paņemt aiz o.. ausīm vienu elektriķi un pateikt, lai savelk tā lai ir smuki.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2016. gada 11. janvāris, 13:37:48 »
un 10 € viena  'točka"

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2016. gada 11. janvāris, 14:10:45 »
Dots: Man elektrības rozetes ir tik cik ir un ne skaits ne izvietojums nemainīsies.

Agrāk vajadzēja domāt, tad varētu ieštrobēt un noslēpt. :)
vai tiešām doto nevar pamainīt? t.i izgriezt blakus esošajām vēl kādas rozetes?

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2016. gada 11. janvāris, 15:31:21 »
Man arī škiet, ka būtu jāsāk ar elektriķi. Un vai nevajag slodzes palielinājumu.

Pagarinātāji un karājošies vadi ir neglīti. Trix pareizi saka, ka lētākais varētu būt nomainīt līstes pret tādām ar vadu kanāliem, nevis štrobēt. Bet lai tut efektīvi saliktu vadus un visu smuki pieslēgtu, es arī sauktu elektriķi.

Pievienojos arī daddy, ka varbūt var izgriezt dažas kkur blakus, ja negribas visu pārvilkt. Kgan, ja tie vadi nav pārvilkti, kopš mājas celšanas (apjaušot par kādu māju ir runa ;) ) derētu pārvilkt visu, bet tur būs $$$ un štrobēšana... šausmīgi putekļi un sienas & griesti  jāpārtaisa, t.i., ar to būtu prātīgi sākt remontu....

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2016. gada 11. janvāris, 15:43:19 »
...tā ir parasta lieta, ka krāna nomaiņa virtuvē, izsauc visas virtuves kapitālo remontu :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #11 : 2016. gada 11. janvāris, 15:48:26 »
Protams. Sāksi štrobēt, konstatēsi, ka siltinājums mājai pašvaks, nāksies pārsiltināt, moš plaisas pamanīsi = pamati jāstiprina. Un tā, beigās labāk nafig nopirkt uzreiz īpašumu Spānijā un miers

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 11. janvāris, 16:07:42 »
Protams. Sāksi štrobēt, konstatēsi, ka siltinājums mājai pašvaks, nāksies pārsiltināt, moš plaisas pamanīsi = pamati jāstiprina. Un tā, beigās labāk nafig nopirkt uzreiz īpašumu Spānijā un miers

es pie reizes arī sievu un mašīnu nomainītu, kam man Spānijā apsildāmie sēdekļi??