Autors Tēma: Interesantas zupas receptes???  (Lasīts 6480 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: Interesantas zupas receptes???
« Atbilde #30 : 2016. gada 14. janvāris, 15:01:34 »
Servera nobrukumā gāja bojā "mana" bujabēzes recepte. Liekas ļoti līdzīga Daddy receptei.  Ja nav makšķernieku, visas sastāvdaļas var "nomakšķerēt"RIMI. Ja nepaslinkošu - atjaunošu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2016. gada 14. janvāris, 15:01:53 »
Daddy dikti smalka recepte. Tik nav man makšķernieka un līdz ar to arī zivju.

bet lasi/foreli taču kādreiz nopērc, ko iesālīt? :)
Filejas iesāli, vēderiņus un mugurkaulu izcep, bet galva, nogrieztās ribu asakas, spuru asakas, ko parasti izmet, tas der biezzupai!

TIKAI - pirktai zivij obligāti izgriez žaunas un arī spuras/asti ar šķērēm nogriez nost, izmanto tikai gaļīgas asakas. žaunas un spuras ir pirmais, kas maitājas un var piedot nelabu garšu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #32 : 2016. gada 14. janvāris, 15:11:15 »
pāris stiebrus, veselus, lai pēc tam var izmakšķerēt ārā

visas tās zivteles var nopirkt tirgū, pie tam lēti. Un vienu labāku, ko beigās pielikt

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #33 : 2016. gada 14. janvāris, 15:15:41 »
bet lasi/foreli taču kādreiz nopērc, ko iesālīt? :)
Filejas iesāli, vēderiņus un mugurkaulu izcep, bet galva, nogrieztās ribu asakas, spuru asakas, ko parasti izmet, tas der biezzupai!

TIKAI - pirktai zivij obligāti izgriez žaunas un arī spuras/asti ar šķērēm nogriez nost, izmanto tikai gaļīgas asakas. žaunas un spuras ir pirmais, kas maitājas un var piedot nelabu garšu.

Izklausās tik sarežģīti... :(

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2016. gada 14. janvāris, 15:21:59 »
Izklausās tik sarežģīti... :(

beidz, tas ir tikpat sarežģīti kā mētelim pogu nogriezt - viens šņikiens un nav! :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #35 : 2016. gada 14. janvāris, 16:27:35 »
Vot i paldies! Kaut kā nebija ienācis prātā vēderiņus un asakas izcept. Mūžīgi mocos ar zivju zupu, kuru ne vienmēr kārojas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2016. gada 14. janvāris, 16:30:25 »
daddy -paldiespar pamācīšanu -apcept un beigās sablenderēt un izkāst. Es tā daru ar krevešu čaulām

Atslēdzies Trix

« Atbilde #37 : 2016. gada 14. janvāris, 16:49:34 »
Tajiežu zupai ar kokospienu vajag arī piparmētru -ar to arī grūtības, esmu pat likusi piparm. tējas maisiņu

reno, Tu man vasarā ap/pēc Jāņiem piesakies - iedošu piparmētru slotu, saliec lapiņas saldētavā, varēsi visu gadu vārīt! Aug man baigi labās (kamēr gliemeži nenorij, ja nav laika novākt... :( ), un kopš aug, es vairs pirktās piparmētru saslaukas iedzert nevaru.
Nopietni, tikai piesakies - man pašai aizmirsīsies, kam solīju. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #38 : 2016. gada 14. janvāris, 17:24:51 »
Pieteikšos -man jau arī aug, bet nepareizā vietā, pārāk sausā , Jāņos aizmirstu un pa vasaru visu noplūkājam

Atslēdzies daddy

« Atbilde #39 : 2016. gada 14. janvāris, 17:32:40 »
Vot i paldies! Kaut kā nebija ienācis prātā vēderiņus un asakas izcept. Mūžīgi mocos ar zivju zupu, kuru ne vienmēr kārojas.

tad noteikti pamēģini vnk cept eļlā apviļātus miltos, kā arī bujabēzi vārīt.
Es, kamēr šo recepti nezināju, lašu galvas metu ārā, jo klasiskā zivju zupa tāda nekāda no viņām... 

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #40 : 2016. gada 14. janvāris, 18:25:39 »
Daddy ir baigi vienkaarshojis recepti, manupraat... vsm manas gaumes bujabeezii jaabuut i kaadai garnelei, i miidijai, i sarkanai i baltai zivij...

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2016. gada 14. janvāris, 18:45:42 »
tā viņš vārīs, kad makšķerēs Vidusjūrā

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2016. gada 14. janvāris, 20:59:49 »
Pārsvarā mūsu tradicionālā virtuve šķiet smagnēja, bet šajā sniegotajā laikā
skābu kāpostu zupa ir pašā laikā. Vāru lielu katlu, un nedēļas laikā, pēc
sirsnīgas rakšanās pa sniegu, tā ir pašā laikā. Tāpat ziemā iecienīta
grūbu zupa ar pupām un žāvētām ribiņām.
Man šīs zupas asociējas ar ziemu un sniegu.
Nevaru tās iedomāties ēdam citā gadalaikā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #43 : 2016. gada 15. janvāris, 09:10:46 »
Daddy ir baigi vienkaarshojis recepti, manupraat... vsm manas gaumes bujabeezii jaabuut i kaadai garnelei, i miidijai, i sarkanai i baltai zivij...

ikvienai zupai ir "pamats" un piedevas :)
cirvja zupai pamats ir cirvja buljons, kuram var likt pēc garšas sāli, putraimus, gaļu, sviestu :)
tāpat arī bujabēzei - pamats ir dārzeņu-sīkzivju-vīna buljons un tālāk jau var iznesties, ko klāt likt.

Man personīgi garšo viss minētais, bet mūsmājās dzīvo smalkas princeses, kuras zivju zupa vnk nogalina, tāpēc redzamu zivi zupā likt nedrīkst. :) Tām sākumā tika pasniegta franču tomātu krēmzupa ar sieru un grauzdiņiem. Aizgāja labi :))

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #44 : 2016. gada 15. janvāris, 09:28:10 »
Mjā... šitā visu ko var iebarot. Gan bieti braunijā, gan dažādus dārzeņus biezzupās.