Autors Tēma: Sīkšausmu stāstiņi  (Lasīts 3730 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Sīkšausmu stāstiņi
« : 2016. gada 15. janvāris, 20:13:52 »
 Šerminoši šaušalīgi sīkšausmu stāstiņi...
Ja kāds vēl atcerās, tad ne tik baisi senā pagātnē liela tautas daļa mitinājās komunālajos dzīvokļos. Mana ģimene bija izkulakota jau iepriekšējā paaudzē un, līdz ar to, arīdzan mita Rīgas centra komunaļnikā, 6 stāvu mājā ar liftu. Precīzāk – vienā no 5.stāva dzīvokļiem. Visā tajā burzmā jokaini savijās vecās latviešu inteliģences smalkā būšana ar “kultūras nesēju” un “trudjagu” robusto kolorītu.
Mūsu dzīvoklī bija atradusi vietu kāršu spēlmaņu kompānija. Inteliģenti kopā ar trudjagām rāva zolīti. Nonstopā. Nedēļām. Pie tam, kāršu spēle vienmēr tika papildināta ar kortelīti, jo ko tad ceturtā roka sadarīs, kamēr trīs sit zoli... Kompānijā atradās arī pilnīgi atturībnieki, taču arī iemetēji nekad nebija pillā – visu laiku tika uzturēts permanents “iešāvuma gradients”.
Bet. Katram likumam ir izņēmumi. Kuri tomēr laiku pa laikam atgadījās gan.
Vienā vakarā veči izklīda, tā teikt, priekšlaicīgi. Un notika tas tā...
Sēž samērā trokšņaina kartjožņiku kompānija, sit zoli, iešmigo, tauta nāk un iet. Īsi sakot, notiek dabiskā aprite. Te vienā brīdī kompānijas balsu murdoņai cauri izskan lifta durvju aizcirsšanas blaukšķis. Viss jau būtu nekas, bet tās durvis tiek aizcirstas vēl un vēl, un vēl... un vēl... līdz kamēr kāds izdomā iet skatīties ļembasta iemeslu. A kas sīkam? Tam spēlētāji noriebušies, jāiet līdzi skatīt, kas uz trepēm pie lifta notiek. Un notiek tur dīvainas lietas... M-kungs atbraucis uz kārtējo zolītes sessiju, izkāpis no lifta, kurā pa tam lāgam ielavījies ļoti nepieklājīgs jaunskungs frakā, durvis aiz sevis nevīžojis aiztaisīt un tad vēl tā garā plikā aste, kas no lifta durvīm rēgojas. M-kungs nolēmis nepieklājīgo svešinieku pārmācīt un asti šamam iecirst lifta durvīs. Cirtis durvis vienreiz, otrreiz... No tādiem zlabīc-zlabīc astei vajadzētu ne tikai ievērties, bet pat nocirsties! Bet tā kā nekrīt, tā nekrīt! Un M-kungs tik zvetē durvis – zlabīc, zlabīc, zlabīc...
Kā tad sauksi skurbuļmašīnu, ja māja pilla ar iešmigoņiem, nācās to lietu uz vienu vakaru pārtraukt, kamēr M-kungu savāca... Sīkajam gan kādu laiku bija bail ar liftu braukt... ja nu tur atkal tas garastainais švīts uzrodās....
Pēc pāris mēnešiem aizdomas par pārdabisku iemītnieku klātesmi apstiprinājās jau tīri materiālā veidā. Sīkais no rīta uz skolu iedams izgāja kāpnēs, aizvēra lielās dzīvokļa durvis (2,50m vismaz!) un aiz pārsteiguma palika 10 minūtes acis bolot – uz smukajām, tumši brūnajām, lakotajām koka durvīm no grīdas līdz pašai durvju augšai putekļainu apavu nospiedumi – kā kad kāds būtu vienkārši gājis no apakšas uz augšu....
Visus sakost!

Atslēdzies Betons

Re: Sīkšausmu stāstiņi
« Atbilde #1 : 2016. gada 15. janvāris, 20:19:20 »
par to garo pliko asti varētu sīkāk?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2016. gada 15. janvāris, 21:00:13 »
Vienbrid pad.laikos mācoties Rīgā dzīvoju mājā, nu jau jāsaka smalkajā rajonā,
arī komunaļnņikā, kur pa vannasistabas logu stāvu zemāk varēja redzēt apaļu galdu,
virs tā pusapļa formas ar bārkstīm gar malu sārtu lampu un kāršu spēlmaņu rokas.
 Vairāk neko. No rīta līdz vakaram.
Man tas šķita ļoti intriģējoši, un mēdzu vērot cerībā ieraudzīt kādu spēlmani.
Bet tā arī neizdevās.Tāds intriģējošs rakurss.
Mēdzu fantazēt, kas ir šie cilvēki, kā izskatās...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2016. gada 15. janvāris, 23:01:06 »
Ilgi gudroju, kur šito gadījienu likt - šausmenēs, vai pie romaņķikas...
Laikam tomēr šausmenēs.
Dots - laulāts krievu pāris - tas pats, kurš pie romaņķikas ģimenes sadaļā aprakstīts. Jautājums - vai kaimiņbērns var no dzīves ar tādiem kaimiņiem sākt raustīt valodu un naktī čurāt gultā? Labi, seciniet paši...
Tad nu vienā reizē iet vaļā kārtējais Šuročkas mizojiens. Plūktiņš pa visu dzīvokli - ķēķis un palielā havaja arī pa brīdim tiek izmantots kā kaujaslauks. Šuročka iekrampējas mazmājiņā, bet tas ātrumu nemazina - havajas durvis tiek atrautas un āķis aizlido ar visu stenderes "gaļu". Šuročka tiek vajāta gandrīz pa visu dzīvokļa teritoriju, tiesa gan - svešā teritorijā kaujas nenotiek, tikai koplietojamajā.
Padomijā krievu vidū bija ļoti populāra liela, augsta gulta - tipa tahta, ar ruļļiem gar trim malām, tāda smaga, gruntīga, ar lielu pagulti, bet zemu gultaspriekšas dēli. Nezinu, kā Šuročka to dabūja gatavu, bet mazā megēra paspiedās zem tās baisi smagās tahtas, dabūt rokā šamo - nekādu iespēju. Koļeņka ķeras pie palīglīdzekļiem - slotaskāta. Kādu brīdi notiek intensīva pagultes čakarēšana ar slotu. Tā kā sitieni vairs neķer ar pilnu spēku, Šuročka vairs nekliedz. Pēkšņi tas ģimenes terorists un huligānis apķeras, ka IR KLUSUMS... A klusums kautiņā nozīmē ko? Pareizi, pretinieks nozavēts!
Un nu nožēlas pārpildītais vīrišķis auļo pa VISU dzīvokļa teritoriju un aizkauta kuiļa balsī mauro "ai, ai, ai, ženu ubil!"
Nu kā? Nervustrong un midziņā?
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2016. gada 15. janvāris, 23:26:05 »
Ja kaimiņbērns tik ar valodas raustīšanu un čurāšanu būs ticis cauri, tad vēl labi.
Tipiska un pretīga okupantu sadzīve, nerēķinoties ar pamatiedzivotājiem.
Neko daudz neatšķiras no tagadējiem patvērummeklētājiem, kuri arī rēķinās vienīgi ar savām
vajadzībām un (ne)tikumiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2016. gada 16. janvāris, 10:18:06 »
Vai es arī atcerējos šīkšausmeni, kas notika kaimiņu dzīvoklī, bet mūsu virtuves atdalīja 10cm planku siena ar apmetumu no abām pusēm

Kaimiņos dzīvoja sākotnēji normāla un pat pārtikusi ģimene -Grīna kungs bija skroderis. Bet laikam strauji nodzērās, jo apm. manā 10-12 gadu vecumā regulāri aiz sienas gāja vaļā kautiņi ar sitienu būkšķiem un gaudošanu. Vienreiz tas izlauzās kāpņu kāpņu telpā, jo darbā bija laistas lielās skroderu šķēres -resnā Grīnkunga roka bija sadurta. Tad laikam kungs ņēma nelabu galu, bet dzert turpināja kundze -tā baismīgi.Atceros vakarus, kad aiz sienas drausmīgi dzīvnieciski gaudo. Kā man bija bail. Vienīgais glābiņš -istabā un aizvērt durvis.Beigās nodzērās arī dēls,ne ta pakārās, ne ta vienkārši nomira.

Arī nākošiem īrniekiem -ģimenei ar 2 bērniem - liktenis nebija labāks. Tad es tur vairs nedzīvoja, bet vīrs esot pakāries.

Vispār, ja tā padomā, tā māja ar ļoti sliktu auru, vismaz 3 pašnāvības, visādi briesmīgi likteņi, pustrakie.
Īpašniekiem bērnu nebija, padlaikos adoptēja. Tagad māja aizlaista blēžiem
Brr -atcerējos un jocīgi palika

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2016. gada 16. janvāris, 11:47:18 »
1 komentārs. Lai vairāk būtu skaidrs. M- kungam rādījās iedomu tēls liftā? Jeb kaut kas reāls, kas īsti?

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2016. gada 16. janvāris, 11:49:09 »
Es tā sapratu, kašim kkas aļa Volands rādījies no šmigas... Tā bija?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2016. gada 16. janvāris, 11:52:10 »
Volands gan!
Visus sakost!

« Atbilde #9 : 2016. gada 16. janvāris, 12:24:10 »
par to garo pliko asti varētu sīkāk?

He, he, Betonam ar laikam būs gadījies šito astaino jaunskungu redzēt  :P
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #10 : 2016. gada 16. janvāris, 13:07:03 »
Šausmas. Mani šeit visvairāk uztrauc bērns- cerams, viņam tāda sadzīve nebija liela trauma uz mūžu un arī čurāšana izbeidzās.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2016. gada 16. janvāris, 13:35:27 »
Nāra - bērns esmu es :) Valodu neraustu un ar čurāšanu problēmu nav (ceru, ka nebūs, jo prostatas man nav).
Bērni uztver visu daudz vieglāk - viņi nedomā par konsekvencēm. Drīzāk viņos tas izraisa ineteresi. Nē, nu ir īpaši jūtelīgie. Bet īpaši jūtelīgajiem īpašo jūtelību iedzen īpaši jūtelīgie vecāki. Vismaz tāds ir mans novērojums.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2016. gada 18. janvāris, 08:26:57 »
Es arī agrā bērnībā (pirmsskolas vecumā) dzīvoju komunālajā dzīvoklī, bet kaimiņi, cik atceros, bija klusi un zolīdi. Vienu brīdi dzīvokļa blakusistabā bija apmetusies krievu armijnieku ģimene ar puiku manā vecumā. Es nerunāju krieviski, viņš latviski, bet draudzēties tas netraucēja. Reiz biju dabūjusi šķēres, un mēs zem lielā galda spēlējām frizētavu. Friziere biju es, tad nu izcirpu viņam pa šķipsnai vien, pa šķipsnai vien. Pēc tam nesapratu, kāpēc abu vecāki bija šausmās un nabaga puišelis tika aizrauts uz īstu frizētavu glābt situāciju.  :rofl:
Šito man māte joprojām vismaz reizi gadā cenšas atgādināt. Rrrrrrr........  :evil:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #13 : 2016. gada 18. janvāris, 09:36:53 »
Nu nezinu,vai tas pieskaitās ,bet pastāstīt arī šo to varu! Augšējie kaimiņi,ļoti kolorīts pāris regulāri skaidroja attiecības,tad nu kārtējo reizi briku braku pa augšu,bet šoreiz viens no bērniem dipina lejā un prasa,lai sauc ātro palīdzību,mamma sadurta! Es saku,ka tāpat nesaukšu,man jāredz pašai.Kāds vells mani raustīja aiz mēles? :rat: Paņēma roku nost,zarnas-pļiurkt,un izveļas smuks gredzens.Beidzās jau normāli-aizšuva,vecim klāt neķērās līdz tiesai,sīkajiem pieslēdza elektrību,pagasts saveda ēdamo, dzīres uz līdzenas vietas!

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #14 : 2016. gada 18. janvāris, 15:34:24 »
Jā, visas šausmenes ar dzeršanu un kaušanos vien saistās!
Man arī. Kad apprecējos - īrējām mazu plītsistabiņu privātmājā. Tur bija šaurs mazs koridoriņš, kur bija 3 istabiņas - divās dzīvoja saimnieku bērni, trešajā mēs. Tur dzēra gandrīz visi. Saimnieks piedzērās un aizgāja gulēt tualetē, kura bija vienīgā un kopīga visai mājai. Protams ieslēdzās, lai neviens netraucē. Tad nu izlīdzējāmies kā varējām - pāri ceļam lieli kapi ar valni - gājām tur.
Citreiz saimnieces meita ar vīru sakāvās. Deguni, mutes sadauzītas, asinis pludo pa koridoru. Bet nu attapušies un centušies to uzmazgāt, bet asiņaino vannu aizvākt nav vairs spējuši, tā palikusi pie manām durvīm. No rīta ejot ārā - es gandrīz tajā iekrītu. Visādi joki notika, bet kaut kā bez naida, bez šausmām un bailēm. Vēl tagad ar smiekliem atceramies dzīvi tur!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 18. janvāris, 16:09:06 no pitons »