Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 388622 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #1695 : 2018. gada 10. aprīlis, 08:21:25 »
Lidlā pirkts, bet mājās cepts upetakis  :) , latviski forele, taču man iepatikās šis leišu vārds, ar svaigo gurķu salātiem .

Atslēdzies reno

« Atbilde #1696 : 2018. gada 10. aprīlis, 16:46:56 »
Atkal ledusskapja tīrīšana, lai ir kaut kas uz ātru roku
Uz pannas pa kārtai un pēc tam samaisīts-šampinjoni, paprika, tītara maltā gaļa,konsevtomāti,konservpupiņas

Atslēdzies Margo

« Atbilde #1697 : 2018. gada 11. aprīlis, 12:12:29 »
Šon būs ledskapja tīrīšana pirms siltās sezonas, jo tad jau vairs neizkausēs un nemazgās. Apsekojot krājumus radās doma par rissoto ar dārzeņiem, kamēr vēl ēdami ,un maliet maltās gaļas, kas saldētavā bij noslēpusies.
Viss ir labs,kas labi beidzās!

Atslēdzies magda

« Atbilde #1698 : 2018. gada 11. aprīlis, 12:26:53 »
svaigu kāpostu/burkānu salāti, cepeškrāsnī ceptaskartupeļu daivas ar rozmarīnu, zivju pirkstiņi (atradu saldētavā)). Savārīju pēdējos rabarberus(saldētos) ķīselī, klāt Lazdonas pienotavas šokolādes krēms.
Saldētava no dārzeņiem un ogām tukša , gaida nākamo sezonu! :smile:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1699 : 2018. gada 11. aprīlis, 12:58:30 »
Man vēl saldēti ķirši, zemenes un upenes. Visu laiku aizmirstu izņemt. :banhead: Nafik (c. Mellene) man to saldētavu!

Atslēdzies magda

« Atbilde #1700 : 2018. gada 11. aprīlis, 14:54:42 »
Ragan, pieliec pie saldētavas duravām kādu "uzrunājošu" bildi ar piezīmi- piem. :sestdienas- zemeņu/aveņu diena utml.  :smile:
Man bija līdzīgi. Tagad,kad līdz lielveikaliem tālāk un speciāli jābrauc, aiz slinkuma biežāk ielūru saldētavā un pati pabrīnos , ko tik tur var atrast! Un ko tik no tiem krājumiem var pagatavot!!  :smile:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #1701 : 2018. gada 11. aprīlis, 19:39:30 »

Atslēdzies reno

« Atbilde #1702 : 2018. gada 11. aprīlis, 20:25:09 »
Es mēģināju jaunu ēdienu izgudrot -nevis kūpin'ātas reņģes ar kartupeļiem, bet tā vieglāk -kabačus ar kūpinātu lasi(gaļa no laša asakas). Apcepu kabačus ar ķiplokiem, pienā pavārīju lasi un liku kārtās cepamtrauciņā,pārkaisīju ar dillēm un sieru. Domāta viena porcija, man pašai, citi neēd kabačus.
Secinājumi -proporcijai jābūt nevis 1:2, bet kabacis jāņem daudz vairāk. Lasis bija neganti sāļš, bet es vēl kabačus cepot pasālīju.Tādēļ pārliet vajadzēja ar tīru pienu, vai sakultu ar olu , nevis ar to, no pannas.
Gan jau vēl paeksperimentēšu

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1703 : 2018. gada 11. aprīlis, 21:56:24 »
Makrele ar spinātu mērci un zaļajiem salātiem.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1704 : 2018. gada 12. aprīlis, 10:32:05 »
Man bij' vistas fileja, kabači, paprika, sīpoli, ķiploki un čili, sagriezti un pastrauji apcepināti. Ēdu ar vājpiena biezpienu ar dillēm, aizdarītu ar kefīru.

Atslēdzies reno

« Atbilde #1705 : 2018. gada 12. aprīlis, 17:27:59 »
Vistas buljonu ( no mugurām) sadalu divos katliņos -vienā vārās dārzeņi, kas ātri gatavi-rupji sarīvēts burkāns,selerijas sakne gabaliņos, sarkanā paprika lielākos gabalos.Tikmēr otrā, seklākā  katliņā no gatavās vistas maltās gaļas frikadeles ar sakultu olbaltumu un daudz dillēm u.c. gašvielām vairākās porcijās, jo gaļa diezgan daudz.. Beigās buljonus salej kopā un ieliek tik frikadeles, cik vajag ēdienreizei

Saldajā poļu zemeņu saldais biezpiens ar grieķu zemenēm -superīgas, manā tirgū 2,80

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1706 : 2018. gada 12. aprīlis, 20:28:37 »
Man šodien neveselīgais - cūkgaļas krūtiņa bez kaula, sagaršvielota un cepeškrāsnī cepta ar kartupeļu daivām + svaigie salāti. Tā kraukšķīgā ādiņa ... mmmm....

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #1707 : 2018. gada 12. aprīlis, 20:52:15 »
olas , avokado, mazliet tomāts, sīpols un kukurūza samaisīti kopā ar majonēzi.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1708 : 2018. gada 13. aprīlis, 21:39:13 »
Nebija forša zivtiņa, ko paņemt, tāpēc vokotie dārzeņi ar cūkgaļu.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #1709 : 2018. gada 13. aprīlis, 21:59:25 »
Caalis tabakaa,grilletu daarzenu karstie salaati un svaigu daarzenju salaati. Armeenju krodzinjaa Bulduros

[attachment deleted by admin]