Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 388905 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #1920 : 2018. gada 02. jūnijs, 13:08:13 »
Gribu! :)

Izplātījos par recepti, bet nekādas baigās receptes pat nav - viss uz aci un sajūtu.

Katlā eļļā vai pačurkstinātā smaržīgā speķītī sautē pasmalki sagrieztu  palielu sīpolu. Pievieno un īsu brīdi apcep kārtīgu ēdamkaroti saldās paprikas pulveri (ja par ilgu, kļūst mazliet rūgtens), kādu pustējkaroti majorāna, ķimenes un lauru lapas. "Apdzēš" ar šļuku buljona (es taisu slinko variantu, kad vnk uz sīpoliem vnk uzlej mazliet ūdens un pa taisno katlā pieliek kādu karoti sausā buljona un "izkausē") vai vnk ūdens un tad garšu dabū ar garšvielām. Tad pievieno sagrieztus kartupeļus. Es griežu diezgan mazus, lai ātrāk gatavs un labāk garšas savelkas, bet nu ne tik mazus kā zupai - nu tak gulašs būs, ne putra! ;) Pievieno vēl ūdeni, ja vajag, tā lai knaaapi pārsedz kartupeļus. Procesā pievienoju smalki sagrieztus ķiplokus, piparus, sāli, pavariēju vēl ar majorānu, papriku, ķimenēm, ja prasās - viss pēc gaumes un patikšanas. Mēdzu likt arī kādu smalki sagrieztu, burkā piemirstu marinētu gurķi, bet to uz beigu daļu, jo skābums var aizkavēt kartupeļu mīkstošanos. Kādas minūtes pirms beigām pielieku sagrieztu Vīnes cīsiņu/Frankfurtes desiņu/Debreziner pikanto desiņu. Kad kartupeļi mīksti un ķopsis veidojas tumīgs, krēmīgs, izvelk lauru lapas, piekoriģē garšas, pieliek kārtīgu karoti skābā krējuma (var likt aŗī katrs savā šķīvī) šļuciņu etiķa un ceļ galdā.

Sarakstīju gari, bet šausmīgi ātrs, demokrātisks un lēts ēdiens

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1921 : 2018. gada 02. jūnijs, 13:30:29 »
Nu tā, kārdinātājas ;), atskaitos :) Nevarēju jau nociesties līdz pēcpusdienai :D
Pirmo porciju pēc klasiskās receptes, proseko bija bruts. Āāāā...tā krāsa... :D Labi :).
Būtībā gards, viegls, ļoooooti patīkams rūgtums, bettt! man kā sauso vīnu cienītājai izteikti par saldu, neskatoties uz tālredzīgi pievienoto proseko brutu... :(
Otro iemēģināju pēc citas receptes - proseko 3daļas, aperols 1/2, ļoti daudz ledus
un + min. ūdens cik nu vietas bija vēl... Šis man patika labāk, arī ilgāk auksts...
Tukkungs raksturoja - meiteņu dzēriens, pasēdēsi ar draudzenēm un gan jau... :D
Vēl tiešām izteikts kompānijas dzēriens - viens sagribēsi glāzi, kur to pārējo proseko?... Nu labi, var kādu želeju saveidot... bet tā mazliet izšķērdīgi :)
Kā aperatīvs viesībās, nu kā jau visi vermutveidīgie, labs,...
Tā krāsa mani tomēr mulsina ;) sen nav kas tik atraktīvi aktīvā krāsā bijis :D ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1922 : 2018. gada 02. jūnijs, 13:46:15 »
Cik sapratu, Tu neliki Sprite (kas visu padara vēl saldāku), bet minerālūdeni. Klasiskās attiecības Prosseco-Aperol-minerālis(Sprite) 3:2:1+ledus un apelsīna šķēle. Bet man arī vnm prasās vairāk minerāļa un ledus, jo nemīlu saldus dzērienus. Bet šis mišungs man labāk par kampari ar apelsīnu sulu

Nu vēl Tev Aperol jānotestē ar alu! ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1923 : 2018. gada 02. jūnijs, 13:54:36 »
Tā, nākošais, kamēr vēl skaidrā ;)
Saveidoju salātu mērci iedvesmojoties no tām sinepēm ar dillēm un medu.
Sākumā olas dzeltenumu sakūlu ar kādiem 150ml eļļas, lēnām pievienoju vīna etiķi.
Kad sabiezēja krēmīgs pevienoju plus/mīnus pāris tējkarotes sinepes, kādas divas ēdkarotes smalki,
looti smalki kapātas dilles, 3tējkarotes šķidru medu, ķiploku sāli pēc garšas.
Visiem garšoja. Salātiem vēl pašķaidīju ar citronu sulu. Pie zivs bija ideāli.
Sinepes liku savas iemīļotās, kuras varu ēst bez nekā ;) - franču moutarde  a‘ l‘ancienne
whole grain mustard, bet gan jau var arī citas, citu nebija :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1924 : 2018. gada 02. jūnijs, 13:57:20 »
Cik sapratu, Tu neliki Sprite (kas visu padara vēl saldāku), bet minerālūdeni. Klasiskās attiecības Prosseco-Aperol-minerālis(Sprite) 3:2:1+ledus un apelsīna šķēle. Bet man arī vnm prasās vairāk minerāļa un ledus, jo nemīlu saldus dzērienus. Bet šis mišungs man labāk par kampari ar apelsīnu sulu

Sprite??? Kāpēc? Vē, tad tas gan būtu par šerpu.

Aperols, proseco, gāzēts ūdens un ledus, tas ir pats labums! Tā man ierādīja Romas bārā un pie tā turos.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1925 : 2018. gada 02. jūnijs, 14:01:29 »

Spraitu nē, oriģinālo ar sodūdeni.
Laikam jau palikšu pie vīniem, man tie burbuļi arī nepatika, ka ātrāk reibumu rada...
patīk kā vīniem  lēni, ļoti lēni tas reibums kāpj ...
Ātro gulašu iemēģināšu vēsākā dienā, izskatās vienkārši un gardi. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1926 : 2018. gada 02. jūnijs, 14:32:01 »
Man liekas, ka viegls baltvīns tikpat labi kokteilī der. Un burbuļus var dabūt no minerāļa ;)

Nu, tas Aperol Spritzer ir modē pēdējās vasarās, bet kopš atklāju Aperolbier, Aperolu ar alu, tad turos tikai pie tā. Bet vispār labāk patīk tīras mantas

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1927 : 2018. gada 02. jūnijs, 14:55:38 »
Nē, nav jau ne vainas :) Kādas pārmaiņas un jauns piedzīvojums :)
Jā, kokteiļi man saistās ar jaunību ;)
Bettt!, nu es arī zinu kas ir “prosto balbieri“ :D
Tam teicienam “kājas“ atradu uz Aperola pudeles! :D :D :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1928 : 2018. gada 02. jūnijs, 15:03:17 »

Bettt!, nu es arī zinu kas ir “prosto balbieri“ :D
Tam teicienam “kājas“ atradu uz Aperola pudeles! :D :D :D

? :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1929 : 2018. gada 02. jūnijs, 15:14:30 »
? :scratch:

Nu ķirugu tēmā liki pieteikties, kurš nezina nozīmi :) khmm, vēl bez manis :)
Uz etiķetes
Ricetta  Originale
Aperativo dal 1919
F.LLI Barbieri

Nu, brāļi Barbierī, receptes autori. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1930 : 2018. gada 02. jūnijs, 15:29:17 »
Ā, uzvārds?

Man tēmā bija Bobja komenta apspēlēšana. Viņš pieminēja bārddzini, es piekabināju barbier=frizieri (no franču vai itāļu?). Latvieši agrāk par balbieri dēvēja.
Agrāk bārddziņi ne tikai matus grieza, bārdas skuva, bet arī zobus rāva.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1931 : 2018. gada 02. jūnijs, 15:36:10 »
Vēl labāk :D ko tik neuzzini :D
Dzīve tomēr brīnišķu atklājumu pilna :D :D :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1932 : 2018. gada 05. jūnijs, 20:10:45 »
Vējā izpūstajiem karsta jērzupa ar jaunajiem kāpostiem. Un rabarbermaize.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1933 : 2018. gada 05. jūnijs, 20:17:10 »
Zirņu zuppiš ar cūk ribkambar.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #1934 : 2018. gada 05. jūnijs, 21:04:45 »
zemenes un spāņu desa -super kombinācija, līdzsvarota