Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 387368 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #3150 : 2020. gada 02. novembris, 10:26:11 »
Baklažānu sacepums ar Parmas sieru - tā tas atrodams interneta dzīlēs.
Man bija Džiugas. Lielisks veids kā nolietot baklažānus, vēlams nelielus, kā receptē minēts, taču man pieejamie, visticamāk, nemaz nebija tik nelieli, jo rezultāts noteikti nebija tikai 2 personām. :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3151 : 2020. gada 02. novembris, 18:08:17 »

Kā kalmāri sanāca?

Sanāca ļoti labi, lai gan gatavojām citādi, kā es biju plānojusi.  Es piekrītu Ladigam - kalmāram vai nu 45 sekundes vai 45 minūtes.

Taču kaut kā nolēmām pamēģināt citu metodi - nevis vārīt, bet uzliet vārošo ūdeni, noturēt gandrīz minūti un tad noskalo aukstā ūdenī. Tā 2x. Man nebija mazie kalmāriņi, bet tādi lielāki - 3 kalmāri ~1.3 kg     Dīvaini, bet tas izdevās - mīksti un feini sanāca.     

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3152 : 2020. gada 02. novembris, 18:16:14 »
paldies. būs kalmāri, izmēģināšu :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3153 : 2020. gada 02. novembris, 18:26:15 »
paldies. būs kalmāri, izmēģināšu :)

Tik sākumā mēģini ar mazu porciju :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3154 : 2020. gada 02. novembris, 18:42:57 »
sa,mest katlā uz 45 min vienmēr paspēšu :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3155 : 2020. gada 07. novembris, 09:48:41 »
Aizvakar bija saidas fileja, sanāca pasausa. Nevajadzēja likt cepeškrāsnī, labāk būtu ielaidusi zivju sautējumā ar fenheli, puravu, baltvīnu u.t.t.

Kāre uz zivīm nebija pārgājusi, tāpēc vakar bija "karpočeks" (karpa neatspārdītā), dārzeņi (karamelizēti sīpoli, burkāni, bietes, fenhelis, paprika) un rukolas salāti. 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3156 : 2020. gada 07. novembris, 17:38:34 »
Mums arī zivis. Tukkunga brālis ieveda divas ap 1,5kg arktiskās pālijas. Uzskrējis kur bodē zem 8 ero. Tad vienai fileja tika mazsālīta, otra cepenē cepta un galvas, astes, asakas zupā. Tāda zivīga nedēļas nogale. Necēlās roka ko mest sadētavā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3157 : 2020. gada 07. novembris, 17:51:23 »
Dorada, dārzeņi un salāti

Atslēdzies reno

« Atbilde #3158 : 2020. gada 09. novembris, 08:59:05 »
Uz veikalu nebraucu, mājās maizi necepu, bet ledskapī atradās lavašs -no tā tapa apbrīnojami normāla "a la pica": pirmo plāksni apsmērēju ar tomātīgu konservējumu un sarīvētu sieru, otrai -majonēze :blushing: , siers, bekona šķēles, baltais sīpols. Cepās apm. 12 -15 min

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3159 : 2020. gada 09. novembris, 11:40:43 »
vakar izpildījos.
Brokastīs kefīra pankūkas, pusdienās ĪSTS jēra plovs, vakariņās cepeškrāsnī ceptas Vangažu dīķa foreles!

Atslēdzies reno

« Atbilde #3160 : 2020. gada 09. novembris, 13:32:21 »
meitiņām par godu?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3161 : 2020. gada 09. novembris, 14:19:04 »
vakar izpildījos.
Brokastīs kefīra pankūkas, pusdienās ĪSTS jēra plovs, vakariņās cepeškrāsnī ceptas Vangažu dīķa foreles!

Izpildies, izpildies... drīz jau nevis iesi, bet rullēsies  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3162 : 2020. gada 09. novembris, 14:30:47 »
Es taču DALOS ar citiem... pankūku vispār 1 tik noēdu, pagaršoju... :P

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3163 : 2020. gada 10. novembris, 18:47:55 »
"Gruboto" - karamelizēti sīpoli, apcepti šampinjoni, apcepts tītars un rīvēti burkāni. Apceptas pērļu grūbas - karstā eļļā, paprikā un kurkumā. Visu savieno. Pievieno vīnu, buljonu, sagrieztu papriku. Pirms pasniegšanas pierīvē cieto sieru. Pasniedz glītajos šķīvjos, bet neaizmirst aizvilkties līdz palodzei, lai nošņāptu dažas svaigi dīgušas bazilika lapiņas. Tās liek pašā viducī un domās sveicina tālo Itāliju.
P.S. Nekas no tā nav obligāts, bet bija iekrājies vīns, kuru neviens nedzer un buljons aizkavējies no cūku stilbu gatavošanas perioda. Tie lūdzās, lai tos realizē. Skaidrs, ka radās doma par risoto, bet rīsi izskatījās nedaudz par maz. Grūbas bija pietiekami.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3164 : 2020. gada 10. novembris, 22:48:17 »
Pārāk sarežģīti