Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 385699 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #3315 : 2021. gada 28. aprīlis, 13:52:42 »
nelieciet man braukt uz veikalu  :faint:

Atslēdzies magda

« Atbilde #3316 : 2021. gada 28. aprīlis, 15:17:12 »
nelieciet man braukt uz veikalu  :faint:
Bob- saņemies!  :)  Aizbrauc! Es 2 dienas tvīku pēc auksTĀS zupas! Šodien beidzot aizbraucu uz veikalu!

Atslēdzies reno

« Atbilde #3317 : 2021. gada 03. maijs, 14:09:30 »
Ribiņas -vispirms vāru, tad apsmērēju ar glazūru un lieku cepenē uz kādām 20 min, lai apbrūnē
Izrādījās, ka mājā nav kartupeļu. To vietā svaigi štovēti kāposti un sacepti šampinjoni, tiem arī tika atlikums no glazūras.
Labi vien bija bez kartupeļiem, šis bija patīkami vieglāks variants

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3318 : 2021. gada 03. maijs, 17:56:52 »
Čilli con carne. Liku konservētās baltās pupas, bet nolieto šķidrumu saputoju kā putkrējumu. Jau sen biju lasījusi par aquafaba un spontāni nolēmu pamēģināt, kā sanāks. Pirms putošanas nedaudz pavārīju, lai šķidrums iztvaiko un ir koncentrētāks, tas atdzesēju. Iespējams, ka vajadzēja pavārīt ilgāk, bet baidījos, ka nekas daudz nepaliks, ko putot. Bija teikts, ka putošana prasa 3-10 minūtes, bet man šķiet, ka visas 15 minūtes mikserēju. Masa uzputojās balta, bet ne tādā konsistencē, lai paliktu trauktā, ja to apgriež otrādi. Bezē noteikti nesanāktu, bet kā mērce uz želejas vai kūciņas ir ok.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3319 : 2021. gada 12. maijs, 22:20:35 »
Rītvakar būs lāčpurni, viegli apcepti sviestā, vārīti jaunie kartupelīši. vistas fileju karbonādes un lapu salāti
Saldajā  jāpagaršo Valensijas saldējums

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3320 : 2021. gada 12. maijs, 22:44:18 »
Čilli con carne. Liku konservētās baltās pupas, bet nolieto šķidrumu saputoju kā putkrējumu. Jau sen biju lasījusi par aquafaba un spontāni nolēmu pamēģināt, kā sanāks. Pirms putošanas nedaudz pavārīju, lai šķidrums iztvaiko un ir koncentrētāks, tas atdzesēju. Iespējams, ka vajadzēja pavārīt ilgāk, bet baidījos, ka nekas daudz nepaliks, ko putot. Bija teikts, ka putošana prasa 3-10 minūtes, bet man šķiet, ka visas 15 minūtes mikserēju. Masa uzputojās balta, bet ne tādā konsistencē, lai paliktu trauktā, ja to apgriež otrādi. Bezē noteikti nesanāktu, bet kā mērce uz želejas vai kūciņas ir ok.

Un izmanto saldēdieniem? Man pupu šķidrums liekas sāļens

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3321 : 2021. gada 12. maijs, 22:51:36 »
Cukurs, protams, jāpievieno :) bet garša ir interesanta, bišķi jūt sāls piešprici.
Nezinu, vai es vēl niekošos ar aquafabu, bet nu vienreiz vajadzēja pamēģināt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3322 : 2021. gada 07. jūnijs, 20:58:17 »
Ne jau nu šovakar, bet baigi labais stroganovs iznāca. Gaļa bija teļš, bet mērci taisīju precīzi pēc pamācībām - sīpoli, sēnes, dižonas sinepes, salds, skābs krējums, vēl viss kas un iznāca tiešam ļoti labi
Kartupeļus jau kā vienmēr -griežu gareniski  4 daļās, vāru viegli etiķotā sālsūdenī gandrīz gatavus, tad uz pannas sabrūninu. Smuki un garšīgi

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #3323 : 2021. gada 07. jūnijs, 21:01:10 »
Vakara našķis - sablenderēti saldēti mango gabaliņi + zemenes + mellenes + puse banāna + grieķu jogurts.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3324 : 2021. gada 08. jūnijs, 08:34:09 »
Vakara našķis - sablenderēti saldēti mango gabaliņi + zemenes + mellenes + puse banāna + grieķu jogurts.

Bet GAĻA??

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3325 : 2021. gada 08. jūnijs, 08:46:44 »
es neesmu veģetārietis, bet gaļa kaut kā galīgi vairs neēdas. Ja pa 2 nedēļām reizi kko no beigtā lopa apēdu, tad labi, i to bez īpaša kaifa. Mājinieki pagroza pirkstu pie deniņiem, bet visādi citādi izturas kā parasti. Pats nezinu ko domāt - saka jau, ka tas neesot normāli. Bet es nevienu neaģitēju, tikai padalos ar savu sāpi :)

Bet GAĻA??

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #3326 : 2021. gada 08. jūnijs, 08:55:31 »

Bet GAĻA??
Tas tak bija našķis, otrās vakariņas vai naksniņas :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3327 : 2021. gada 08. jūnijs, 09:02:56 »
Tas tak bija našķis, otrās vakariņas vai naksniņas :)

šķēlīte vītinātas gaļiņas, vai mazs vistas galertiņš, vai kau desiņa ar parmezānu noder arī otrajās un trešajās naksniņās... nevajag pārmērības, cūkas cisku ar štovētiem kāpostiem...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #3328 : 2021. gada 08. jūnijs, 09:29:29 »

šķēlīte vītinātas gaļiņas, vai mazs vistas galertiņš, vai kau desiņa ar parmezānu noder arī otrajās un trešajās naksniņās... nevajag pārmērības, cūkas cisku ar štovētiem kāpostiem...

Tas kā nu kuram... Ja negribas liekus kilogramus visu laiku līdzi staipīt, tad naksniņās nebūs galerts, desas utml., ko, ja godīgi arī nemaz nekārojas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3329 : 2021. gada 08. jūnijs, 09:34:43 »
Tas kā nu kuram... Ja negribas liekus kilogramus visu laiku līdzi staipīt, tad naksniņās nebūs galerts, desas utml., ko, ja godīgi arī nemaz nekārojas.

Ja nekārojas, tad cita lieta, bet par kilogramiem (kalorijām) Tu ritīgi šauj garām... parēķini cik kaloriju ir 3 šķēlītēs desas un cik "mango gabaliņi + zemenes + mellenes + puse banāna + grieķu jogurts"... provizoriski vērtējot - 1:5 :) 

Tas ir apmāns un kļūda, ka "augļos ir maz kaloriju"... Ok, augļi ātrāk sagremojas, desai vajag papildus ūdeni, bet kaloriju/svara ziņā augļi ir vēl kaitīgāki :)
noēst 100gr žāvdesas (1/3 "palkas") 300 Kcal, nav joka lieta, (neiespējami), bet krūzīti (300gr) saldu augļu mikšļa - īzī, un tās būs tās pašas 300 Kcal