Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 388119 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #3480 : 2021. gada 18. septembris, 19:33:16 »
Jautājums bija cits :mrgr:  Pārfrāzēšu - no kurienes jērgaļa?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3481 : 2021. gada 18. septembris, 19:45:48 »
Vai, patiesi :D izlasīju liec, nevis tiec. :D Tukkungs ik pa laikam nopērk no zemniekiem jēru un tad sadalām, viņa vecākiem, manai mammai un mums. Bet tagad jau nav problēma, daudzi audzē.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3482 : 2021. gada 18. septembris, 20:08:27 »
tomātu risoto

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3483 : 2021. gada 19. septembris, 17:22:50 »
Vai, patiesi :D izlasīju liec, nevis tiec. :D Tukkungs ik pa laikam nopērk no zemniekiem jēru un tad sadalām, viņa vecākiem, manai mammai un mums. Bet tagad jau nav problēma, daudzi audzē.

Var palūgt kontaktus? mūsējais jērzemnieks izbeidzās... :(

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3484 : 2021. gada 19. septembris, 19:46:29 »
Šis nav gluži jērzemnieks, pamatnodarbe cita, tie jēri vaikāk kā pļaujmašīnas un pašu patēriņam. Ja kas lieks, tad rudenī tiek mums arī.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3485 : 2021. gada 20. septembris, 18:56:43 »
Sestdien bijām īsajā pastaigā mežā. Tāpēc vakar atkal bija cepamķirbītis ar sēnēm, malto gaļu,  sviesta pupiņām un tomātiem.

Šodien mājās drēgni, tāpēc podiņi ( gaļa ar dārzeņiem un sēnēm) un groks.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3486 : 2021. gada 20. septembris, 21:24:14 »
Cepenē ceptas bietes ar kazas sieru un rukolu. Karsta ābolu strūdele ar sadējumu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3487 : 2021. gada 20. septembris, 23:14:13 »
Puikām bija mannas biezputra.

Man nekas. Kaķis izliekas, ka guļ, bet sargā ledusskapi. Ja es atvēršu, prasīs desu. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3488 : 2021. gada 21. septembris, 17:35:12 »
Makrele, salāti un krāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku  - jāsāk pielāgoties sezonai

Atslēdzies Milka

« Atbilde #3489 : 2021. gada 21. septembris, 17:58:50 »
Pupiņu zupa.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3490 : 2021. gada 21. septembris, 20:50:21 »
Dārzā pa visu vēsumu lekni saaugušo spinātu un siera pīrādziņi ar buljonu un pārpalikusī vakardienas strūdele.

Triks varētu savu kaķi par bargu naudu izīrēt bezrakstura vājētājiem. ;) Nekā personīga, vien bizness. :D

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3491 : 2021. gada 21. septembris, 20:57:14 »
Cepenē ceptas bietes ar kazas sieru un rukolu. Karsta ābolu strūdele ar sadējumu.

Esmu meklējumos - ar ko vislabāk aizstāt kazas sieru, jo citādi šis salikums ir bomba.

Vai padalīsies ar strūdeles recepti? Es esmu totāla desertu necienītāja, bet strūdele man vienmēr šķitusi - kāpēc gan nē?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3492 : 2021. gada 21. septembris, 21:14:59 »
Bācien, es īsti nezinu ar ko aizstāt, man garšo tieši ar mīksto kazas sieru. Iespējams, kāds mīkstais fetaki varētu derēt.

Strūdele bija no pirktās filo mīklas, darbdienās es īpaši neiespringstu uz kādu smalko kulināriju. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #3493 : 2021. gada 26. septembris, 21:43:54 »
Zupa ar sēnēm -1 skaista baravika un sauja gailenes.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3494 : 2021. gada 28. septembris, 08:33:28 »
Vakar iegāju Maximā pēc garnelēm, pastu sagribējās... fig tikai saldētās... :(

... bet stāv paciņa ar mīdijām čaulās, mani gaida... es padomāju, ka 2 nāves jau nebūs (no kovida un no mīdijām) un nopirku.  Atnesu mājās, sāku šķirot (mīdijas, kurām vāki vaļā nedrīkst vārīt, tās jāmet ārā)...BĀAC apmēram 1/3 bišķi pavērušies, dažām čaulas ielauzītas... jau sāka škrobe pārņemt, ka Maximā "kā vienmēr"...izdomāju - ielikšu ūdenī, varbūt dzīvas?!  UN TIEŠĀM, papeldējās un gandrīz visām vāciņi aizvērās, tik kādas 10 varbūt bija beigtas... YESS.

Sacepu katliņā sviestā sīpolus, pētersīļus, uzgāzu glāzi baltvīna un mīdijas iekšā. pēc 4min sakratīju, un vēl 4 min sautējās. Nācās pieliet vīnglāzi ūdens, jo šīs baigi sausās, nemaz zupiņa/mērcīte nesanāk...

Tas arī viss, sēdāmies ar cienmāti klāt  :steak: , divatā ~1kg mīdiju, ciabatu mērcējām zupiņā, izdzērām atlikušo baltvīnu...vīnogas, brī... vidusjūras vakariņas :)