Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 385318 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies magda

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #3720 : 2021. gada 16. novembris, 11:55:19 »
Darbā , reizēm  ēdu aplejamo kartupeļu biezeni, ar roltoniem, gan esmu "iepazinusies" salīdzinoši nesen- pirms gadiem trim. Tagad mājās, vienmēr turu rezervē kādu paciņu. :)  Tiesa gan- tikai vienu šķirni- to atzīstu par labu esam  :) - roltoni Tom Yum. Eļļas paciņu izmetu, garšvielas un tējkaroti sausā kokosriekstu piena  :yes: ! Dienās ,kad negribās neko- šitais zupčiks aiziet uz urrā! ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #3721 : 2021. gada 16. novembris, 16:29:26 »
Mums arī roltoni vienmēr rezervē. Ja vēl kādu dilli vai lociņu uzkaisa -ideāli

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3722 : 2021. gada 16. novembris, 18:37:16 »
Man vienmēr rezervē kāda aplejamā zupa (pulveris ar vai bez grauzdiņiem) - ceļojumā, darbā un mājās. Parasti stāv gadiem, bet gadās, ka nav citu variantu un tas vienas krūzes "izmērs" ir ļoti labs.

Šovakar gan podiņi - dārzeņi, kaltētas sēnes un tuč, tuč cūkgaļa.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3723 : 2021. gada 16. novembris, 18:42:37 »
Gulašs ar štovētiem kāpostiem no paciņas. Sen vairs pati mājās neštovēju, mazliet uzlabojot, pirktie ir pilnīgi labi

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3724 : 2021. gada 16. novembris, 18:50:43 »
Gulašs ar štovētiem kāpostiem no paciņas. Sen vairs pati mājās neštovēju, mazliet uzlabojot, pirktie ir pilnīgi labi

Jā. Kādus Tu ņem? Mēs Dimdiņkāpostus. Šodien vista ar rīsiem, vo rīt cūkas cepetīti ar Dimdiņkāpostiem pasūtīšu!

Atslēdzies reno

« Atbilde #3725 : 2021. gada 16. novembris, 19:03:37 »
Es arī Dimdiņus, parasti ar karamelizētiem sīpoliem, bet pēdējā laikā tādi nav manīti

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3726 : 2021. gada 19. novembris, 19:12:08 »
Kāposts - sautēts ar kokospienu. Gaļas mīļiem arī cepeškrāsnī gatavots cūķis.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3727 : 2021. gada 19. novembris, 20:50:44 »
Rolmopši, bet ar atkāpi no klasikas -cūkas kakla karbonāde. Ietinu žāvgaļas un rupjmaizes gabaliņus, dažas žāvētas plūmes arī atradās

Nekad ģimenē nelietojām vārdu "irbītes", pat nezināju, kas tas ir

Atslēdzies mary

« Atbilde #3728 : 2021. gada 20. novembris, 17:25:23 »
reno, tagad atkal Dimdiņkāposti ar karamelizētajiem sīpoliem ir parādījušies, vakar nopirku Maximā Ulmaņa gatvē.

Atslēdzies magda

« Atbilde #3729 : 2021. gada 20. novembris, 21:06:16 »
reno- irbītes esot vidzemniekiem! Piekrītu! :)  nekad, nekad nevienu irbīti neesmu apsaukājusi par rolmopsi. :smile:

Vakariņas, pa vienkāršo un slinko- tomāts ar krējumu, un pāris Ķekavas  cāļcīsiņi, uzcepti.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #3730 : 2021. gada 22. novembris, 16:29:20 »
Irbītes, protams. Rolmopši manā prātā ir tās sarullētas zivis.
4 dienas taisīju ēst kārtīgi, pati ar godam paēdu-gaļas, zivis, vista, saldie. Tagad atkal var atslābt. Labi tā un labi tā. Vismaz bija ko darīt  :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3731 : 2021. gada 22. novembris, 16:38:27 »
Rolmopši un rolklopši. Kas ir kas???

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3732 : 2021. gada 22. novembris, 19:17:48 »
Nekad manā virtuvē nav gatavotas ne irbītes, ne rolmopši. Zinu, ka tādi nosaukumi eksistē, bet arī bērnībā neviens negatavoja, tāpēc es pat neprastu.
Laikam kādā Latvju saimnieču sērijā ir redzēts kā gatavo.  Varbūt kādreiz, kad būs daudz brīva laika, jāpamēģina.

Šodien jārealizē spināti. Rīsi ar spinātu un saldkrējuma mērci... ar ķiploku, tomātiem un vistu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3733 : 2021. gada 22. novembris, 22:11:40 »
Man būs Käsespätzle.

Mamma no Vidzemes, Vecpiebalgas, bet nekādas irbītes nezinu.

Bet vispār man aŗī negaršo, par liesu, sausu

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3734 : 2021. gada 22. novembris, 22:49:06 »
Bet vispār man aŗī negaršo, par liesu, sausu

Tas par rolmopšiem alias irbītēm? ("Manā" Vidzemē :D par irbītēm nesauca, mums ir rolmopši. Ā, laikam kādreiz no mammas dzirdēju, bet kas nu cūka par irbi, es to nosaukumu nepārvāru. :D)

IMHO tas ir vienīgais veids, kā sausu cūku (atkausētu liesu karbonādi) dabūt ēdamu. Izklapē šķēles, vidū saliek sagrieztus sīpolus, speķi kubiņos (var pīrāgu speķi, ko pārdod jau gatavu), pipari, sāls, satin tajā gaļas šķēlē, aizsprauž ar zobu bakstāmo, apcep uz pannas un vai nu cepenē vai turpat uz pannas vēl pasautē.
Bērnībā tinām apkārt diegus, tā baigā ņemšanās, kamēr atrod galu. Nesen izdomāju, ka der koka zobu bakstāmie, izdur cauri maliņai kā saspraužamadatu. Ja speķis nav jāsmalcina, nav ne ilgi, ne sarežģīti. Sanāk sulīgi.

Vienreiz no mežacūkas taisīju, kas vispār ir sausāka. Izcili.
Es visu atceros, Ričard...