Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 386251 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4065 : 2022. gada 10. septembris, 21:55:32 »
Nu mums drīzāk dalījums nevis pēc laika, bet pēc darbadienām/brīvdienām. Darbadienās vakariņas ir divi vienā, tās arī pusdienas, vienīgā "nopietnā" ēdienreize, brīvdienās mēdz būt gan vēlās brokastis, gan pusdienas, gan vakariņas. Vadoties pēc noskaņojuma. Mēdz būt arī vienīgi vēlās brokastis un vakariņas, kā nu tās brīvdienas izvēršas. Reizēm tās brokastis var būt arī līdz vakaram, ja nemitīgi kāds pievienojas ar vīnu un atkal kāds pievienojas. :D Nekā konstanta un regulāra pēc grafika nav...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4066 : 2022. gada 10. septembris, 22:03:38 »
Cikos jums te katram ir vakariņas? Noteiktā laikā vienmēr ? No tā, cikos, arī ir atkarīgs, cik štengri ēd. Jo agrāk, jo sātīgak un vairāk. Jo vēlāk, jo vieglāk un mazāk. Vai ne?

Galīgi un noteikti ne

Atslēdzies reno

« Atbilde #4067 : 2022. gada 10. septembris, 22:28:00 »
Mums vispār tādas vakariņas, kā šeit liek, nav. Katrs kaut ko uzēdam, ja gribās. Ir pusdienas -ap 14-15.

Šovakar gan bija vakariņu laikā lazanja

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4068 : 2022. gada 10. septembris, 22:29:33 »
Noteikta laika nav. Es pārrodos mājās krietni vēlāk. Vīrs pavakariņojis. Es dažreiz ēdu, dažreiz nē. Šodien nē.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4069 : 2022. gada 13. septembris, 17:26:52 »
Šovakar lazanja. Viss kā parasti, tikai makaronu plākšņu vietā kabaču šķēles.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4070 : 2022. gada 13. septembris, 19:31:00 »
Šodien noraktie kartupeļi ar vakar nejauši atrasto gaileņu redeļmērci.
Redeļmērce - tas ir tā, ka mērce kā jau mērce, tikai gailenes ļoti reti izvietotas, jo maz.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4071 : 2022. gada 13. septembris, 19:34:17 »
Bogračs pie ukrainietēm.

« Atbilde #4072 : 2022. gada 13. septembris, 19:42:53 »
To, kura no šodienas ēdienreizēm bija vakariņas, es uzzinu, kad jau eju gulēt  :rofl:  Jo gulētiešanas laiks un attiecīgi vakariņu laiks mēdz būt neprognozējami.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies FufiaFaber

« Atbilde #4073 : 2022. gada 15. septembris, 16:18:31 »
Šovakar vēlos pagatavot Džeimija Olivera vistas pīrāga recepti. Es esmu ziņkārīgs, lai redzētu, kā tas izrādīsies... :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4074 : 2022. gada 15. septembris, 16:29:05 »
Šovakar vēlos pagatavot Džeimija Olivera vistas pīrāga recepti. Es esmu ziņkārīgs, lai redzētu, kā tas izrādīsies... :)
Pagatavo, nobildē un ieliec šeit.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #4075 : 2022. gada 15. septembris, 20:23:26 »

Citāts

Lietotājs:
    FufiaFaber
Dzimums:
    Sieviete

Nezināju ka botiem ir dzimums  :rat:

Atslēdzies reno

« Atbilde #4076 : 2022. gada 15. septembris, 20:30:12 »
pie tam mainīgs :mrgr:

Atslēdzies FufiaFaber

« Atbilde #4077 : 2022. gada 16. septembris, 14:08:28 »
Vous êtes les bots, je juge !

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4078 : 2022. gada 16. septembris, 15:07:22 »
Šovakar mēģināšu inčīgos skābētos kāpostus.
Recepte: uz spaini galaprodukta - 8 vidējas, cietas kāpostgalvas, 2 bietes, sauja selerijlapu, 1 ķiplokgalva, aptuveni 3-4 litri sālsūdens (2ēd.k./l). Nomizo jēlas bietes, ķiplokus. Lielā katlā uzvāra ūdeni ap 3 l, skatās, lai ir vieta vēl vismaz 2 litriem. Kapostgalvas sagriež 4 daļās tā, lai kacens paliek pie katras ''laiviņas'' un satur to kopā. ''Laiviņas'' liek verdošā ūdenī un pavāra 2-3 minūtes, ceļ no ūdens laukā un bik atdzesē. Tā pa 3-4 vienā reizē, līdz kamēr visas apvārītas. Kārto spainī blīvi pamīšus ar planos pusmēnešos sagrieztu bieti, ķiplokdaivām un noplaucētu seleriju. Beigās pārlej ar sālsūdeni, noslogo un ļauj ieskābt 6-7 dienas. Katru dienu noņem slogu, piespaida, lai iziet burbuļi un atkal noslogo. Kad burbuļi vairs neveidojas, nobāž lecskapī vai pagrabā.
Sanāk ļoti īpatnēja garša un neparasta krāsa. Kāposti vienlaikus ir mīksti, bet arī kraukšķīgi. Ir īstais laiks pamēģināt kādu mazo spainīti (5 l, mazāku nav ko šmurgāt)!
Man gadījās paņemt līdzi uz slēpošanu. Vakarā atvākoju un uzliku galdā. ''Fui! Kaut kas riebīgs!''. Pēc 10 minūtēm dabūju atvākot vēlreiz un tad vēlreiz... līdz kamēr spainītis tukššššš.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4079 : 2022. gada 17. septembris, 19:57:13 »
Lidla žāvētās desiņas izvārītas, kartupeļi- gandrīz frī-, mikslis no sviesta pupiņām, cukini un gailenēm.