Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 387262 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4305 : 2022. gada 05. decembris, 12:41:31 »
Kas vainas pelmeņiem?  :?:

Cena. :D  Nu jau gandrīz 5eiro par pačku, turpat kg gaļas var nopirkt. :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4306 : 2022. gada 05. decembris, 13:17:33 »
Ā, man no saldētavas tādi nāk, par pirmskara cenām.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Ēna

« Atbilde #4307 : 2022. gada 05. decembris, 13:22:59 »
Ja vēl desu tēma aktuāla. Esam taisījuši: samaļ gaļu, sablenderē garšvielas (pipari dažādi, lauru lapas, gaļas garšvielas, ķiploks, ķimenes, sāls (sīpolus neliekam, tad desa ātrāk bojājas), maisa visu kopā, liek sāli. Pirms pildīšanas izcep no maisījuma pāris kotletes, nes visiem garšot, ja vajag piekoriģē garšu un pilda zarnās. Žāvē kamēr liekas, ka ir gatavs, vai garšojot paši pieēdušies.  ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4308 : 2022. gada 06. decembris, 08:49:51 »

Ja vēl desu tēma aktuāla. Esam taisījuši: samaļ gaļu, sablenderē garšvielas (pipari dažādi, lauru lapas, gaļas garšvielas, ķiploks, ķimenes, sāls (sīpolus neliekam, tad desa ātrāk bojājas), maisa visu kopā, liek sāli. Pirms pildīšanas izcep no maisījuma pāris kotletes, nes visiem garšot, ja vajag piekoriģē garšu un pilda zarnās. Žāvē kamēr liekas, ka ir gatavs, vai garšojot paši pieēdušies.  ;)

Protams, ka aktuāla!

Zarniņas DPD atveda, 2 veidu - resnās cūku desām-kūpināmajām un tievās aitu desām vītināmajām. Sieva paziņoja, ka vītinātu alni/briedi neēdīs un man neļaus!.  Uztaisīšu cūka+liellops, kamēr ieēdas :D

Kūpināmās jātaisa ~piektdien, lai var sestdien laukos nokūpināt!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4309 : 2022. gada 06. decembris, 19:35:25 »

Nav ne gaļas, ne zarnas, ne desu. Vārīti kartupeļi, biezpiens un siļķe ar sīpoliem.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4310 : 2022. gada 06. decembris, 19:53:19 »
Tēja un tomātmaize :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4311 : 2022. gada 06. decembris, 21:49:16 »
Teļgaļas šmoris ar stampātu kartupeļu ķirbja biezeni un skābēto kāpostu, paprikas, pētersīļu zaļumu salātiem. Rīt tas pats.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4312 : 2022. gada 06. decembris, 22:46:50 »
Zivju pirkstiņi ar svaigiem salātiem

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4313 : 2022. gada 07. decembris, 21:51:05 »

Kalē kāposts (sviestā cepts ķiploks, sīpols, kalē kāposts, pēc tam tuč, tuč buljons pipari un sāls), apvārīti un pēc tam apcepti sviestā un ķiplokos kartupeļi, lasis - ar kraukšķīgu ādiņu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4314 : 2022. gada 08. decembris, 12:35:59 »
Skābu kāpostu zupa un klāt pāris cīsiņi no ''Priekuļu gardumiem'', piekozt ciabatu. Priekuļus reklamēju! Labs, ar veco labo padomijas produktu garšu. Par mierlaikiem nemācēšu teikt :) .
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4315 : 2022. gada 08. decembris, 12:37:55 »
Skābu kāpostu zupa un klāt pāris cīsiņi no ''Priekuļu gardumiem'', piekozt ciabatu. Priekuļus reklamēju! Labs, ar veco labo padomijas produktu garšu. Par mierlaikiem nemācēšu teikt :) .
Priekuļos audzē ne tikai agros kartupeļus, bet arī cīsiņus?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4316 : 2022. gada 08. decembris, 13:35:55 »
Un ne tikai, ļoti garšīga žāvētā gaļa, aknu pastēte un aknu desa, asinsdesa, sardeles ar gaļu.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4317 : 2022. gada 08. decembris, 14:12:33 »
paprikas pusītes, pildītas ar izvārītiem rīsiem un visiem ledusskapja atlikumiem -sakapāta desiņa, žāvgaļas galiņš, sarīvēts burkāns, samaisīts ar aso kabaču konservu. Pannā buljons, paprika, vāku virsū, 30 min gatavs

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4318 : 2022. gada 08. decembris, 15:21:51 »
Uz oglēm folijā cepti zilie kartupeļi ar sviestu un marinētiem gurķiem. Bērniem klāt atlikušās vakar šmorētās vistas kājeles.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4319 : 2022. gada 08. decembris, 21:32:54 »
Labs, ar veco labo padomijas produktu garšu.

Sit mani nost, es pilnīgi neizprotu jūsmošanu par padomju produktu garšu.  :?:  Mana bērnības ģimene bija materiāli situēta, bet veikalos nekā nebija. Atceros vārīto šķiņķi pa 4 rubļi 50, tas man garšoja. Retu reizi, pat ļoti retu, vecākiem gadījās uzskriet virsū augstākā labuma dārgajai doktordesai, kuru pārdeva pa 300 gr. vienam. Retu reizi salami, krakovas desa. Atceros, bija desa, tējas, vai nesaucās, kuru pirms ēšanas vārīja, citādi pilnīgi nebaudāma. Reiz māte bija nopirkusi ( dabūjusi) viltoto zaķi un nolēma uzsildīt cepeškrāsnī, pāri palika vien grauzdēta maize un plātī iztecējušie tauki. Pārsvarā iepirkās tirgū, vai no lauku radiem. Vēl tagad atceros to burvīgo sauso, neskābo lauku biezpienu ar sāļa sviesta pikuci vidū un vārītiem kartupeļiem, mmm... Tēvs arī brauca uz ostu pie jūrniekiem iepirkt augļus, lai bērni zina kas ir banāni, ananāsi, apelsīni... garneles...olīves... iepirka garšvielas... Es tieši priecājos, kad pēc padomijas sabrukuma varēju normāli to visu nopirkt veikalā. Man vēl tagad ir tēva no jūrniekiem pirktās garšvielas, muskatrieksti, kardemons, ceilonas kanēlis...
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 08. decembris, 21:44:06 no tuk »