Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 386847 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4440 : 2023. gada 27. janvāris, 21:13:46 »
Marinētās pat neplānoju. Tieši tā. Tāpat kā zivju kotletes.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4441 : 2023. gada 28. janvāris, 01:26:04 »
Kažoksiļķe. Uztapa, jo kaut kur vajadzēja izmantot tīrā veidā ne visai garšojošas brētliņas garšvielās. Zem kažoka garšoja labi  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4442 : 2023. gada 29. janvāris, 09:12:00 »
Marinētās pat neplānoju. Tieši tā. Tāpat kā zivju kotletes.

Ja sīkzivis (ne tikai reņģes) grib laist kotletēs, tad jāfilē, tāpēc, ka centrālo asaku nevar samalt pat 3x maļot... baigā ņemšanās, tāpēc sīkzivju kotletes netaisām.

Ja smukas un svaigas - pamēģini vītināt. Mums reiz Sāremā veselu maisu iedeva. Visi 30 international kolēģi busā rauc degunu... es iesāku ar stāstu par reņģēm un siļķēm, tad par vītināšanu un tā pamazām tīru un dalu... te viens paņem, te otrs intereses pēc..., beigās izēdām to maisu... bet busu arī piesmirdinājām, igauņi noteikti uz ķīmisko tīrītavu veda pēc tam :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4443 : 2023. gada 29. janvāris, 09:16:34 »
Kažoksiļķe. Uztapa, jo kaut kur vajadzēja izmantot tīrā veidā ne visai garšojošas brētliņas garšvielās. Zem kažoka garšoja labi  :mrgr:

Arī par šo ir stāsts. Mums bija iekrājušās bietes, savas, smukas, garšīgas, bet sievasprāt pienācis laiks noēst. Nu un tad viņa taisīja siļķi kažokā, pie tam tas biešu "kažoks" - 2 pirkstu biezumā un siļķe plānā kārtā apakšā....

es visu to pretekļibu (ciest nevaru bietes) nokasu nost, nu bišķi krāsai atstāju, oliņa, majonēze, kartupelis... saku, re kā vajag taisīt!! 
sieva saka - tā ir pavisam cita recepte - SIĻĶE PELDKOSTĪMĀ  :talking:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4444 : 2023. gada 29. janvāris, 13:15:21 »
Man garšo bietes, kā arī pārējās "kažoka" sastāvdaļas, bet arī "peldkostīmam" nebūtu ne vainas  :nam:  Peldkostīmā labi iederas tuncis. :nam:

Manas neveiksmīgās ķilavas veiksmīgi nolietotas  :mrgr:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4446 : 2023. gada 31. janvāris, 20:10:25 »
Nu tad tā. 6 reņģes iztīrīju, izvilku asaku. Sataisīju plakanu. Uz 3 uzliku sasmalcinātu speķi, pipari, pavisam nedaudz sāls. To, uz kuras speķis, ar muguru miltos. Otru bez speķa - arī muguru miltos un virsū pirmajai. Cep no abām pusēm. Neizjūk. Izskatās smuki.
Vīrs degustē. Ja negaršos, pateiks. Ja garšos, teiks, ka normāli.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4447 : 2023. gada 01. februāris, 06:59:02 »
Nu tad tā. 6 reņģes iztīrīju, izvilku asaku. Sataisīju plakanu. Uz 3 uzliku sasmalcinātu speķi, pipari, pavisam nedaudz sāls. To, uz kuras speķis, ar muguru miltos. Otru bez speķa - arī muguru miltos un virsū pirmajai. Cep no abām pusēm. Neizjūk. Izskatās smuki.
Vīrs degustē. Ja negaršos, pateiks. Ja garšos, teiks, ka normāli.

Jau rīts! Kā bija pildītas reņģītes?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4448 : 2023. gada 01. februāris, 07:13:02 »

Jau rīts! Kā bija pildītas reņģītes?
Vīrs teica, ka GARŠĪGI. Rets gadījums. Izskatījās ļoti smuki. Turpināšu variēt. Ar pildījumu, ar apviļāšanu olā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4449 : 2023. gada 01. februāris, 07:41:23 »
Vīrs teica, ka GARŠĪGI. Rets gadījums. Izskatījās ļoti smuki. Turpināšu variēt. Ar pildījumu, ar apviļāšanu olā.

Ar pildījumu jā, ar "pliku" olu - panēšana kā karbonādei NĒ!!!!. jūras zivis tikai samaitāsi!! 

drīzāk mēģini:
a) rīvmaizē
b) alus mīklā (a-ļa fish&chips) - miltus sajauc kopā ar alu, majonēzi, olu... pabieza krējuma konsistencē
c) tempuras mīklā (olas dzeltenums, milti, ledus vai gāzēts ūdens)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4450 : 2023. gada 10. februāris, 20:27:44 »
Nopirku kūpināta laša asaku. Sanāca zupa un smēriņš uz maizes no kūpināta laša gabaliņiem, sajauktiem ar mājas biezpienu, dillēm, svaigo sieru ar ķiploku.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4451 : 2023. gada 11. februāris, 16:39:26 »
Cūkas stilbs/ čingulis - vārīts, glazēts un tad cepeškrāsnī cepts un štovēti kāposti.

Šodien negribējās iespringt un no laukiem sūtītie kāposti beidzot jārealizē.

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #4452 : 2023. gada 11. februāris, 16:52:40 »
Klapēta cūka uz pannas, vārīti kartupeļi un tomāti ar nocenotu mocarellu. Gan jau būs ēdams...
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #4453 : 2023. gada 11. februāris, 17:06:02 »
Es vienmēr apbrīnoju visādus feinšmekeru ēdienus, kas tiek apzīmēti ar "tā pa vienkāršo". :D IMHO kāpostus izsautēt tā, lai ir garšīgi, ir vismaz stundas trīs. Man "negribējās iespringt" ir tad, kad es pasaku sīkajiem, lai paši sev uzvāra makaronus. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #4454 : 2023. gada 11. februāris, 17:17:35 »

Mums tādos brīžos notiek pelmeņi. Bet kāposti  jau sautējas paši, garšīgus padarīt  -viens mirklis :) OK, bišķi jāpieskata, lai nepiedeg