Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 387958 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4545 : 2023. gada 25. aprīlis, 20:57:01 »
Kur Tu to pirki?

RIMI.
 Nepaskatījos līdz kuram datumam atlaide, bet ieraugot cenu pat pieliecos paostīt  :smej:

Atslēdzies reno

« Atbilde #4546 : 2023. gada 26. aprīlis, 15:49:15 »
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox

Te ir Latviešu sautējuma recepte
Vienu brīdi likās, ka nekas īpašs, manai garšai daudz burkānu un vispār tāds, nekāds. Bet, kad pieliku un pasautēju žāvētās plūmes, viss nostājās īstajās vietās.
 Par tām īpašs stāsts. Grāmatā tāds uzsvars uz aprikozēm, ka receptes pēdējo rindiņu  "pitted prunes" vispār palaidu garām sākumā. Kad sāku gatavot, izrādījās, ka visas "apēdušās" un tad, kad atveda, sautējums bija gandrīz gatavs. Tādēļ nedabūja pietiekami ilgi padzīvoties kopā ar visu.
Gatavojās vienkārši, bet ilgi, uz mazas uguns -ind. 4 , beigās 3., kopā droši vien 2 stundas. Vispār, kamēr gaļa pilnīgi mīksta.

Jo vairāk sabrūnināsies  sīpoli, jo labāk izskatīsies. Aprikozes un plūmes griezu uz pusēm

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4547 : 2023. gada 26. aprīlis, 19:43:13 »
Par daudz pļāpāju par pikšas zemo cenu un šodien no tās ne ziņas, ne miņas. Visu izpirkāt?

Mencas fileju par 16.90 galīgi nebija vēlmes pirkt.

Tad nu tas, ko mūsu mājās jau gadiem ilgi sauc par - kačatore. Pareizāk laikam būtu - mednieka vista. Mājās bija visas sastāvdaļas, atlika nopirkt tikai vistu šķiņķīšus.

Gadus 4-5 atpakaļ manā redzeslokā "uzpeldēja" Pasquale Sciarappa. Itālis, kas dzīvo Amerikā un kuram ļoti patīk gatavot. Šo recepti paņēmu no viņa, bet neskatoties uz to, ka vairāku gadu laikā esmu noskatījusies arī citas variācijas, šī versija man tīk vislabāk.

Aptuveni šādi -
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 26. aprīlis, 19:48:16 no baaciens »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4548 : 2023. gada 26. aprīlis, 20:03:03 »
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox

Te ir Latviešu sautējuma recepte

Prasa pierakstīties google kontā. Labāk iekopē recepti tepat.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4549 : 2023. gada 26. aprīlis, 20:28:02 »
Bācien, ja nemaldos, tad Maximā šonedēļ mencai akcijas cena, 6ar kautko vai tik nebija. Un garnelēm arī akcija. Es gan nopirku laša akcijas fileju ko iesālīt.
Ar to kačatares vistu gan sakārdināji, būs brīvdienās jātaisa. :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4550 : 2023. gada 26. aprīlis, 20:40:50 »
Bācien, ja nemaldos, tad Maximā šonedēļ mencai akcijas cena, 6ar kautko vai tik nebija. Un garnelēm arī akcija. Es gan nopirku laša akcijas fileju ko iesālīt.
Ar to kačatares vistu gan sakārdināji, būs brīvdienās jātaisa. :)

Tuk, paldies! Iebraukšu rīt Maximā uz lūriņu.

Kačatori pamēģini gan! Mūsmājās šis ēdiens ir labi iedzīvojies. Mēdzam šo to pamainīt (atkarīgs no pieejamām sastāvdaļām. Piemēram, ar baltvīnu nemaz nav sliktāk un tikpat labi var iztikt arī bez vīna).
Protams, var izmantot dažādas piedevas, bet ir reizes, kad piedevas nemaz negatavojam.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4551 : 2023. gada 26. aprīlis, 20:46:36 »
Nē, nē, vīns man tieši patika. :D . Nenofiksēju, tās olīves liek žāvētās/kaltētās, vai parastās marinētās?
Starp citu, vakar tieši skatījos Rimi bukletu, nekādu akciju tai pikšai vai mencai nemanīju. Iespējams, tas bija pēdējās dienas piedāvājums, jo termiņš tuvojas beigām.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4552 : 2023. gada 26. aprīlis, 20:56:21 »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4553 : 2023. gada 26. aprīlis, 21:08:44 »
Nē, nē, vīns man tieši patika. :D . Nenofiksēju, tās olīves liek žāvētās/kaltētās, vai parastās marinētās?
Starp citu, vakar tieši skatījos Rimi bukletu, nekādu akciju tai pikšai vai mencai nemanīju. Iespējams, tas bija pēdējās dienas piedāvājums, jo termiņš tuvojas beigām.
Es lieku parastās melnās olīvas bez kauliņiem, kas nu gadās pa rokai. Šodien no RIMI Figaro (stikla burciņā).

Vīns ir lielisks gan gatavošanas procesā, gan ēdienā, gan ar ēdienu :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4554 : 2023. gada 28. aprīlis, 07:39:42 »
Līdakas kotletes, kartupeļu biezenis, garinēti murķīši. Klasika  :steak:

Līdaka (pēdējā no saldētavas, pirms jaunās sezonas 01.05) nebija liela, tāpēc piemalu klāt ~50% cūkgaļas.

Secināju - kotletes no cūkgaļas dabūja masu, bet nepazaudēja zivju kotlešu vieglumu un līdakas garšu!!  :talking:
Tā var darīt, jo šobrīd normāla zivs (nerunāsim par pikšu "ar muļķīgo seju") ir 2x dārgāka par "maļamo gaļu ar atlaidi"... 

Atslēdzies reno

« Atbilde #4555 : 2023. gada 28. aprīlis, 10:00:54 »
Cik nu atceros no mammas ceptajām, vienmēr lika treknu gaļu klāt.
Tu proti pildītu līdaku taisīt? Mamma prata...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4556 : 2023. gada 28. aprīlis, 10:18:24 »
Cik nu atceros no mammas ceptajām, vienmēr lika treknu gaļu klāt.
Tu proti pildītu līdaku taisīt? Mamma prata...

PROTAMS!! līdaku, karpu, samu, būtu tik smuka zivs, sapildīsim! :)

galvenais ir SERVJETE (kur to pildījumu ietīt) un PĪLE (garens katls, kur to visu vārīt)  :talking:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4557 : 2023. gada 29. aprīlis, 22:25:59 »
Šodien nebija laika, bet bija daži dārzeņi.

Dārzeņu sautējums, kuru var ēst gan vienu pašu, gan ar piedevām ( rīsi, kartupeļi, nūdeles u.c.). Garšīgs gan silts, gan auksts.

Karstā eļļā cep sīpolu (man patīk griezt pusapļos), pievieno garšvielas ( sāls, cukurs, oregano (raudene), sausais baziliks vai provansas garšvielas, paprikas pulveris).Pēc  brīža pievieno palielos gabalos sagrieztu papriku ( man bija sarkanā, zaļā paprika un padron pipari).  Vēl pēc brīža pievieno baklažānu, kas sagriezts palielos gabalos.  Man bija aizķēries cukini, tāpēc pēc maza laika pievienoju arī to. Pēc tam pievienoju 4-6 daļās sagrieztus tomātus.
Aptuveni 5 min. vēlāk pievienoju ķiploku un čili pārslas. Ļauj nedaudz pagatavoties bez vāka un gatavs!

Citi saimē ēda ar rīsiem, man garšoja tāpat.

P.S. Brīdis = ~ 5- 6 minūtes.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4558 : 2023. gada 30. aprīlis, 15:33:18 »
Vīrs bija laukos un nebija slinks salasīt skābenes un nātres (man būtu bijis slinkums).
Top skābeņu zupa ar žāvētām ribiņām. Šogad vēl nav bijusi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4559 : 2023. gada 30. aprīlis, 19:56:08 »
Man bija soļanka -pamatā dažas žāvētas ribiņas. Sīpolus un burkānus sacepināju jau iepriekš. Tā kā nekāda speciāla recepte nebija, klāt saliku 2 burkas ar Uncle Ben mērci paštaisīto, medniekdesiņas, olīves ar visu šķidrumu,  sīki sagrieztus kartupeļus (zinu, ka klasikā tā nedara)

Savārījās ļoti laba un galu galā vējā nosalušiem talciniekiem garšo viss