Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 387828 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4620 : 2023. gada 12. jūlijs, 23:25:19 »
Pusdienās -piena dārzeņu zupa ar kūpinātas siļķes gabaliņiem!

Pa manam - neiedomājama kombinācija :D Kaut visas sastāvdaļas visnotaļ garšīgas katra par sevi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4621 : 2023. gada 13. jūlijs, 12:14:21 »
Es zinu. Parastā reakcija bērnībā traumētajiem.
Dārzeņus es vāru ūdenī ar buljonkubiciņu, klāt ir arī citas garšvielas pēc patikas -zupa nedrīkst būt pliekani saldena.
Ūdens novārās, dārzeņi mīksti, tad pielej pienu. Klasika ir ar "circeņiem" -saceptu cauraudzi.

Vienā pavārgrāmatā (Masiļūne? ) ieraudzīju, ka ar siļķi, pie tam nevis pieēd, bet liek klāt zupai. Pirmo reizi atliku mazā katliņā un pamēģināju. Aizgāja. Ģimenē nav neviens, kam šī zupa negaršotu

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4622 : 2023. gada 13. jūlijs, 12:17:58 »
mana vecā grosmutere arī to piena zupu ar siļķi taisīja. Bērnībā riebās visas piena zupas, tagad varbūt varētu, bet neviens netaisa :?:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4623 : 2023. gada 13. jūlijs, 12:19:06 »
Es zinu. Parastā reakcija bērnībā traumētajiem.
Dārzeņus es vāru ūdenī ar buljonkubiciņu, klāt ir arī citas garšvielas pēc patikas -zupa nedrīkst būt pliekani saldena.
Ūdens novārās, dārzeņi mīksti, tad pielej pienu. Klasika ir ar "circeņiem" -saceptu cauraudzi.

Vienā pavārgrāmatā (Masiļūne? ) ieraudzīju, ka ar siļķi, pie tam nevis pieēd, bet liek klāt zupai. Pirmo reizi atliku mazā katliņā un pamēģināju. Aizgāja. Ģimenē nav neviens, kam šī zupa negaršotu

varētu būt OK... man "dārzeņu piena zupa" ir bērnības bubulis... bet ar kūpinātu zivi varētu aiziet...

Atslēdzies reno

« Atbilde #4624 : 2023. gada 13. jūlijs, 12:23:54 »
Man šoreiz bija tieši kūpināta, bet arī sālītajai siļķei nav ne vainas, zupa iznāk pikantāka

Man tāds bubulis ir burkānu-zirnīšu saldējums, pretīgi saldenais. Var padarīt ēdamu, liekot klāt ķiploku
Bet bērniem man palaikam jātaisa "kā vecmāmiņa"

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4625 : 2023. gada 13. jūlijs, 14:11:47 »
burkānu-zirnīšu saldējums

Oho, izklausās interesanti. Kā tieši gatavo?

Atslēdzies reno

« Atbilde #4626 : 2023. gada 13. jūlijs, 15:07:51 »
Sautējums.Rakstot laikam domāju par saldējumu :smej:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4627 : 2023. gada 18. jūlijs, 18:56:45 »
Menca ar dārzeņiem (sviesta pupiņas, jaunās bietes ar visām lapiņām un burkāni).

Dārzeņu kombinācija noteikti tiks atkārtota!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4628 : 2023. gada 20. jūlijs, 12:07:48 »
būs "brīnišķīgie baklažāni"

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4629 : 2023. gada 20. jūlijs, 12:17:49 »
Vakar paņēmu jēru. 10kg =70 eir...

2 ciskas iesaldēju, 2 iemarinēšu sestdienai, mugurkauls + 1 sāns saldētavā. bet no 1 sāna (ribas) izvārīju HARČO. OMG!!! Iedvesmojos no Harčo (fotoreceptes.lv)

gaļu katlā, uzvāra, nolej, tad vāra atkal, ~2h + burkāni un sīpols
sviestā apcep sīpolus, tad pieliek tomātus, tomātu pastu, t.k. miltu tumīgumam
gaļu izvelk, buljonā glāze rīsu, saceptie sīpoli/tomāti, pipars, laurlapa, ķiploki, romiešu ķimenes, sāls, vāra kamēr rīsi mīksti
pieber notīrīto gaļu, samīca ar dakšiņu burkānus, pieber zaļumus (loki, dilles, pētersīļi)... uzmet burbuli un - gatavs :)
 :steak:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4630 : 2023. gada 20. jūlijs, 12:21:08 »
būs "brīnišķīgie baklažāni"
Kādi tie ir?

Atslēdzies reno

« Atbilde #4631 : 2023. gada 20. jūlijs, 12:51:25 »
Kaut kur ir recepšu krājumā. Ja neatrodi, ielikšu

Atslēdzies reno

« Atbilde #4632 : 2023. gada 20. jūlijs, 13:00:04 »
Apmēram tā.
https://www.la.lv/izcili-garsiga-maltite-baklazanu-sacepums-ar-tomatiem-zalumiem-un-mozarella-sieru
Manā itāļu receptē baklažāna šķēles nospiež daudz ilgāk, pat no iepriekšējā vakara, iztek laba glāze sulas.
Šķēles apvērta miltos un olā un tad cep. Tomātu masu ar ķiploku un garšvielām cepinu daudz ilgāk, nevis tikai uzsildu. Rīvētais siers tikai pa virsu. Cepot var pat ļaut apsvilt, garšīgāks

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4633 : 2023. gada 20. jūlijs, 15:24:02 »
Apmēram tā.
https://www.la.lv/izcili-garsiga-maltite-baklazanu-sacepums-ar-tomatiem-zalumiem-un-mozarella-sieru
Manā itāļu receptē baklažāna šķēles nospiež daudz ilgāk, pat no iepriekšējā vakara, iztek laba glāze sulas.
Šķēles apvērta miltos un olā un tad cep. Tomātu masu ar ķiploku un garšvielām cepinu daudz ilgāk, nevis tikai uzsildu. Rīvētais siers tikai pa virsu. Cepot var pat ļaut apsvilt, garšīgāks

O, jā! Šo gatavoju šad un tad! Mums garšo! Bet es nu jau dažus gadus esmu atvieglojusi procesu -
1.Negriežu ripās, bet gareniskajās šķēlēs. Pēc tam ātrāk kārtojas cepamtraukā.
2.Nesālu un nenospiežu - nekad nav bijuši rūgti.
3. Necepu pannā, bet viegli apsmērēju ar olīveļļu un lieku cepeškrāsnī. Process daudz ātrāks, nav jāstāv blakus.
4. Cepamajā traukā kā pirmo kārtu lieku sagatavoto tomātu mērci.
5. Sieru lieku arī starp kārtām un dažreiz kārtās uzkaisu arī rīvmaizi.

Šo mēs saucam par "auberžin parmedžana", baigie itāļi :D . Garšīgi!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4634 : 2023. gada 20. jūlijs, 16:32:33 »
man arī gareniskās šķēles. Bet lieko šķidrumu gan notecinu
Recepte ir no Memorie di Angelina, skaitās Neapoliešu, jo apvārta arī olā. Viņiem jau katram ciemam sava, vienīgā pareizā