Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 386411 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4635 : 2023. gada 26. jūlijs, 21:04:45 »
Pildīta paprika.

Šobrīd ir ļoti pieņemama cena - 1.79 EUR par kg.

Lai arī man pildīšanai labāk patīk baltā/ ungāru paprika, bet tā šobrīd  ir dārgāka par sarkano.

Pildījumā - apcepta maltā gaļa ar sīpolu, pāris šampinjoniem, papriku (tā, kas palika pāri nogriežot cepures), tomātu, ķiploku un garšvielām. Kad gaļas dārzeņu masa gatava, sajaucu ar vārītiem/ pusvārītiem rīsiem (man ir brūnie rīsi) un cauri izjaucu rīvētu mocarelu un zaļumus, ja ir pa rokai. Tālāk, lai strādā cepeškrāsns. Traukā, kurā gatavojas paprika, mēdzu ieliet tomātu sulu / buljonu / vai ko citu. Šodien ūdenī iejaukta tomātu mērce.  Pirms pašas gatavības var uzkaisīt nedaudz siera.

Nav vegāni vai diētiski, bet garšīgi!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4636 : 2023. gada 26. jūlijs, 21:48:18 »
Man ir tāda sliņķu metode -cepu pannā zem vāka. Paprikas griežu gareniski un piepildu, virsū kādu sieru vai mocarellu, Pannā ieleju kubiņbuljonu sajauktu ar tomātu pastu, garšvielām, paprikām līdz kādai pusei. Sutinās kādas 30 min.
Bet jā, parasti baltās. Sarkanās apmizoju, nepatīk tas sajūtamais rūgtums

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4637 : 2023. gada 26. jūlijs, 22:57:57 »
Esmu mēģinājusi dažādi -

1. Izskrubinājusi kātu daļu un likusi atpakaļ kā cepuri;2. Griezusi uz pusēm un tad pildījusi;3. Sagatavojusi pildāmo papriku un apvārījusi / noblanšējusi un tikai tad pildījusi;4. Nogriezusi virsu, sapildījusi un cepeškrāsnī iekšā. Šis variants man patīk vislabāk! Reāli arī visslinkākais. Rūgtumu neesmu manījusi nevienu reizi, jo cepeškrāsnī tā labi sagatavojas no visām pusēm. Cepeštraukā ielietais miksiņš palīdz itin labi sagatavoties līdz pilnīgai gatavībai.

Baltā paprika patīk labāk, jo tā ir visaromātiskākā, bet tad nu dažkārt to piešauju pildījuma masai vai gluži vienkārši izmantoju citos ēdienos - salātos, sautējumos, sacepumos vai brokastu omletē.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4638 : 2023. gada 29. jūlijs, 00:25:07 »
Kāpostu salāti (coleslaw).

Tās gardākās lietas ir visvienkāršākās. Nezinu, kāpēc tikai tagad šo pagatavoju (šo salikumu biju piefiksējusi jau sen), iespējams pie vainas majonēze / majonēzes mērce, kuru ikdienā nelietoju. Tās retās reizes, kad salātos gatavoju kāpostu, izmantoju olīveļļu.

Plāni sagriež / saēvelē kāpostu, pievieno rīvētu vai ēvelētu burkānu, plāni sagrieztu sarkano sīpolu vai lociņus un zaļumus (pētersīļus var arī dilles).
Visu samaisa un samīca.

Mērcei - majonēze, dižonas sinepes, citrona sula (nedaudz), pāris piles kādu aso mērci, sāls, cukurs, pipari.

Visu rūpīgi sajauc! Var ēst uzreiz vai nogaidīt 1- 2 stundas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4639 : 2023. gada 29. jūlijs, 08:10:09 »
Tā mērce mulsināja. Man kāposti patīk arī tā, kā ēdnīcās taisa, ar eļļu un etiķi.

Ar sarkano papriku Jūlijas Visockas recepte ar anšoviem un kaperiem ir baigi labā. Nāra atkal nosauks par snobeni :smej:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4640 : 2023. gada 29. jūlijs, 10:04:34 »
Dīvaini, man garšo visādi uncifurķīgi ēdieni, bet pati neko tādu netaisu, vai ļoti reti. Laikam jau savas ģimenes dēļ, kura ''tos eksotiskos produktus'' noniecina pat nepagaršojot.
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4641 : 2023. gada 29. jūlijs, 19:10:15 »
Tā mērce mulsināja. Man kāposti patīk arī tā, kā ēdnīcās taisa, ar eļļu un etiķi.

Jā, man arī vienmēr šķitis, ka kāposts ar eļļu ir lieliska kombinācija un majonēze tur galīgi neiederās. Bet ļoti, ļoti daudzās Coleslaw receptēs pievieno tieši majonēzi.  Lai arī tiek uzskatīts, ka šo kāpostu salātu dzimtene ir Nīderlande, tie ir ļoti populāri Amerikā. Tiesa gan, tur bieži vien kāposti un burkāni tiek sajaukti ar tīru majonēzi un daudz.
Dažs labs amerikānis uzskata, ka izcilākās proporcijas esot - 45% kāposts, 5% burkāns un 50 % majonēze. Man tas šķiet pilnīgs neprāts, bet es neesmu majonēžu un kečupu cilvēks.

Tā kā vakar kāposts palika pāri, tad arī šodien tapa šie salāti. Ar kabaču kotletēm - izcili!

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #4642 : 2023. gada 30. jūlijs, 15:30:35 »
Dīvaini, man garšo visādi uncifurķīgi ēdieni, bet pati neko tādu netaisu, vai ļoti reti. Laikam jau savas ģimenes dēļ, kura ''tos eksotiskos produktus'' noniecina pat nepagaršojot.

Ma[size=78%]N tieši tāpat. Man pat neticas, ka kāds tos taisa,[/size] :?: [size=78%]  varbūt izliekas. [/size]

Atslēdzies reno

« Atbilde #4643 : 2023. gada 30. jūlijs, 15:48:55 »
Izliekas, izliekas, Nāra :smej:

Atslēdzies reno

« Atbilde #4644 : 2023. gada 30. jūlijs, 19:13:37 »
Siermaizes. Pērku Lidlā  Čedaras sieru 1 kg kluci, ļoti garšīgs, labs rīvēšanai, gan tāpat, bet arī šķēle ļoti labi izkūst -(atlaide  9 eur kg.)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4645 : 2023. gada 31. jūlijs, 15:25:49 »
Ufff, mums jau otro dienu cūkpupas. Ku garšīgi!
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4646 : 2023. gada 31. jūlijs, 15:27:17 »
Ufff, mums jau otro dienu cūkpupas. Ku garšīgi!
Vēl jau var logus turēt vaļā, nav tik auksts  :rofl:

Atslēdzies reno

« Atbilde #4647 : 2023. gada 31. jūlijs, 16:24:00 »
Ui, vajadzēs nopirkt, tak īstā sezona! Es gan vāru izlobītas, un tikai smaržai iemetu pākstis, tā izvārās daudz ātrāk un nav vajadzīgs tik milzīgs katls

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4648 : 2023. gada 31. jūlijs, 16:29:24 »
Vēl mazliet par agru, man šķiet.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4649 : 2023. gada 31. jūlijs, 17:56:27 »
Izvārīju citu sezonas ēdienu -saldo piena zupu ar baltajiem dzidrajiem āboliem