Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 388442 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #5025 : 2024. gada 28. oktobris, 08:29:17 »
protams, ka ir daudz tautību un dažādi pagatavošanas veidi (es tās nesauktu par receptēm), tā kā lai ko es šeit rakstītu, tukam vienalga būs iemesls bārrstīt savas viedās gudrības. Īstais plovs ir tas, ko taisa "galvā". Izjust procesu, ievērot izdomāto secību, saprast garšu, nepārdedzināt, nenoslīcināt, nesalaist putrā, nepārsālīt utt. Lai kādus ingredientus un daudzumus es šeit uzrakstītu, to visu var sačakarēt pat nedaudz neatbilstoši turot uguni. Tā kā katram pašam jānonāk pie "sava plova".

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5026 : 2024. gada 28. oktobris, 08:49:39 »
Tev tipa kulinārija kā māksla (kur visu dara "uz aci"), nevis zinātne (kur visu dara precīzi pa gramiem, minūtēm)  :smile: :smile:   Tad jau "fotoreceptes.lv" ir tīri neko recepšu avots, pēc tām gatavojot rezultāts ir atkārtojams :) 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5027 : 2024. gada 28. oktobris, 18:04:22 »
Zinātne, grami.... Rīsi no rīsiem atšķiras, kur nu vēl gaļa no gaļas. Katls no katla. Un uguns apakšā dažāda. Redz, pat burkāni esot dažādi!  Kā divus vienādus plovus pagatavosi, pat it kā pēc tās pašas receptes? Galvenais, kā Bobs teica, riktīgas šaizes nesataisīt, nepiededzināt, putrā nesavārīt, nepārsālīt.  Bet citādi, kulinārija ir māksla - skaties, nogaršo, radi, atrodi savējo, kas izdodas un garšo! Tas arī būs īstais  ;) 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5028 : 2024. gada 28. oktobris, 20:01:07 »
ai, beidz!! galvenais kārtīgā apetītē iedzīvoties (nejaukt ar sajūtu - "varu atlkal kaut ko uzēst" ) :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5029 : 2024. gada 28. oktobris, 21:07:56 »
plovs, īstais, ārā taisītais. Tiesa, pusdienās ne vakariņās

tukam vienalga būs iemesls bārrstīt savas viedās gudrības.

Vī, vī, kāda jūtelība...  :mrgr:  Tuk vienkārši interesējas, kurš tad skaitās tas īstais... jo nesaki taču - mans īstais plovs.  :)  Tad līdzīgi es varu apgalvot, ka manu pīrāgu recepte ir ĪSTĀ, jo tā man garšo un jums visiem vienvienīgi kādi nekādi tur feiki...  :smoker:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5030 : 2024. gada 28. oktobris, 21:30:24 »
Pēc manas saprašanas, "īstais" bija domāts pēc pagatavošanas veida - ārā, uz uguns, kazanā. Nevis mājās, uz plīts, katliņā. Tāpat kā īstais šašliks būtu ārā uz karstām oglēm un ar dūmu aromātu, nevis virtuvē uz pannas, vienalga, kāda būtu gaļa un kādā marinādē. Tas arī viss.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5031 : 2024. gada 28. oktobris, 21:35:57 »
Nu tad tā arī lai raksta, nevis mums mīklas jāmin  :?:  Ne es vienīgā nesapratu... Bet ja kas, ne vienmēr kazanā negatavotais nebūs īstais... vai precīzāk, autentiskais.  :?: 
Soļanka vai boršķs uz uguns gatavots skaitīsies īstais? Īstāks? Garšīgāks iespējams...
Itālijā kā īstās tika prezentētas picas ceptas uz akmens plāksnēm, bija ok. Bet ja stāstu nezinātu...  :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 28. oktobris, 21:44:45 no tuk »

Atslēdzies sanda

« Atbilde #5032 : 2024. gada 29. oktobris, 00:19:26 »
Par biezputru gan uzskatu - uz malkas plīts garšīgāka, pirms pāris gadiem tāda īrētajā dzīvoklī bija, saimnieks pārcēla mani uz otro stāvu, tur nav. Ļoti ātri apguvu veco labo malkas plīti. Agrā bērnībā bija.
Laba izdodas multikatlā, varbūt arī plovs.

Tagad nebūtu laika darboties ap malkas plīti, diemžēl.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 29. oktobris, 00:48:38 no sanda »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5033 : 2024. gada 29. oktobris, 06:05:23 »
Pa manam, neadekvāta piesiešanās vienam vārdam. Vēl tikai trūka izpreparēt to no valodniecības viedokļa, saliekot linkus uz vārdnīcu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5034 : 2024. gada 29. oktobris, 13:27:41 »
Pupiņzupa. Šoreiz no īstām, izmērcētām baltajām pupām. Pašlaik vārās buljons - svaig un žāv ribas un  dārzeņi. Mazliet sagriezti kartupeļi, lai iebiezinās. Tūlīt jāliek klāt pupas. Pašās beigās kartupeļi.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5035 : 2024. gada 29. oktobris, 15:37:37 »
Tūlīt Tu dabūsi par tām "īstajām" pupām  :mrgr: :rofl: :clap:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5036 : 2024. gada 29. oktobris, 15:50:41 »
Diezvai, tur viss skaidrs. Nav nekādi slepenie tehnoloģiskie procesi kā dažam labam...  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #5037 : 2024. gada 29. oktobris, 16:38:41 »
Man tak Īstā pupiņzupa :smej:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5038 : 2024. gada 29. oktobris, 20:30:55 »
A man - šrapneļsuši. Viens ļoti kvieca, ka gribot. Bet kamēr vārīju zilcīti un gatavoju puzdienas, tamēr otris nograuza avokado un trešais aiztukšīja filadelfiju. Sarullētie zaļie sivēni nepaspēja uz dēlīša ''atpūsties'' ne 10 minūtes, kad viens ar tuteni jau rūnīja gabalos. Tikko paspēju bildīti uztaisīt....
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5039 : 2024. gada 29. oktobris, 20:47:36 »
Až sagribējās, tik sen suši nav ēsti.