Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 386173 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #330 : 2016. gada 01. marts, 09:12:57 »
Siļķe, biezpiens, krējums, lociņi. A kartupeļus 50 % nācās izmest - tikko novārīti jau melni. Kas tas ir?

Sūdīgi kartupeļi, par daudz nitrātu augsnē.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #331 : 2016. gada 01. marts, 09:17:19 »
Tik asakains, ka drošāk kotletēs.
Piaf, kādas kotletes?!? Līdaka, ja vien nav pretlikumīgā siļķes izmērā, ir sulīga, ar palielām, absolūti viegli izņemamām asakām vienā strīpā. Jācep klasiski - miltos un olā.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #332 : 2016. gada 01. marts, 09:19:59 »
Vasarās mamma taisīja pildītas līdakas. Draudzenes vīrs bija traks makšķernieks, nevienu brīvdienu neizlaida, bet zivis neēda-nemaz, nekādas

Atslēdzies ragana

« Atbilde #333 : 2016. gada 01. marts, 09:24:42 »
Reno, šis nu ir ēdiens (man šķiet, ka vienīgais no zivīm gatavotais), kas man pilnīgi nemaz neuzrunā. Sačakarēta zivs un viss.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #334 : 2016. gada 01. marts, 09:32:13 »
Man arī laikam klasiska zivs labāk nekā pildīta malta. Pag.gad ķertā līdaka vēl saldētavā. 7 kg.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #335 : 2016. gada 01. marts, 10:17:56 »
Piaf, kādas kotletes?!? Līdaka, ja vien nav pretlikumīgā siļķes izmērā, ir sulīga, ar palielām, absolūti viegli izņemamām asakām vienā strīpā. Jācep klasiski - miltos un olā.
Kotletēs! Iedvesmojāt, izvilku no saldētavas jau izķidātu līdaku, vakarā malšu un cepšu.
Zivij jābūt mega garšīgai, neparastai un īpašai, lai kāds manā mājā lupinātos ar asakām, pat tām kuras "mīkstas, ka nejūt", jo mēs redzam, jūtam, spļaudāmies. Pagaidām ir tikai viena veida zivs (neskaitpt tikko kūpinātas vēl siltas), kas tiek akceptēta ar asakām un pieciesta lupināšana - marinēts zandarts.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #336 : 2016. gada 01. marts, 10:54:07 »
Man atkal no bērnības atmiņām vienīgais zivjveidīgais, kas garšoja. Mamma laikam prata gatavot   :)
Un kūpināti luči

Pieslēdzies reno

« Atbilde #337 : 2016. gada 01. marts, 15:23:09 »
Būs polenta, atradu, ka mana paciņa ir "instant" -uzvāra ūdeni, noņm katlu, iemaisa un 1 min maisot pakarsē
Man gan ir aizdomas, ka bez kārtīgām garšvielām tas nabagu ēdiens nevienam negaršos

Atslēdzies Mango

« Atbilde #338 : 2016. gada 01. marts, 15:57:17 »
Par polentu tagad lasu Kostjukovičas itāļu grāmatā, neuzrunā, izklausās bēdīgi.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #339 : 2016. gada 01. marts, 17:25:37 »
Tā arī bija -kopējais sl'edziens -ēst jau var. Tāda pliekana garša, lai gan bēru sāli un visādas garšvielas, ķiploka pastu -nekas nelīdzēja. Par laimi lečo ar maltās gaļas bumbiņām glāba tās pusdienas

Atslēdzies Camma

« Atbilde #340 : 2016. gada 01. marts, 19:46:17 »
No svētdienas salātiem bija lecskapī ievārtījušās vārītas baltās pupiņas... Tad nu tapa fiksās vakariņas. Cepts sašņikāts sīpols (liels)+maltās gaļas pikucis (ap 300 gr.) + šķipsna vegetas+pupiņas + špilvas tomātu pasta (2desertkarotes) uz pusēm ar ūdeni (pabieza) + 5 piparu maisījums. Garšīgi bija.
Nezinu, kas tas par pretīgu salkanu draņķi, ko liek klāt pupiņām tomātos burkās - manā mājas gatavojumā tāda salkanuma nebija.
Visus sakost!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #341 : 2016. gada 01. marts, 19:49:21 »
Biezpiens ar lociņiem un krējumu uz Liepkalnu saldskābmaizes ar sēkliņām. Garšīgi!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #342 : 2016. gada 01. marts, 19:53:52 »
Penne ar kalt.tomātu mērci

Atslēdzies tuk

« Atbilde #343 : 2016. gada 01. marts, 20:13:03 »
Biezpiens ar lokiem, kartupeļi, mazsālīta siļķe.

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #344 : 2016. gada 01. marts, 20:37:32 »
Rimi vistas kāja (cepta), roltonmakaroni. Nav laikākatru dienu kaut ko cept, vārīt.