Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 386924 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #345 : 2016. gada 01. marts, 20:45:49 »
Putraimzupa ar biezpienu, t.i., skābputra, bet svaiga, neieskābusi.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #346 : 2016. gada 01. marts, 20:48:05 »
kokletes, briseles kāposti, kam katliņā uzliets drusk saldais krejums un uzbirdināts ļoti zils siers. klāt Mežvidu tomāts. kas nu ledusskapī mētājās...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #347 : 2016. gada 01. marts, 20:55:02 »
Da nu na to līdaku.  Mamma laikam mala ar visām asakām.  Mēģināju gaļu dabūt nost,plakaniski vienu sānu sakidaju.  Nospļāvos, otru pusi iemetu cepenē ar sviestu un čurkstošo foreli. Kungs smagi nopūtās, bet ēst gribējās.  Knibinaja un pūta. 
Astes galu un izhramsāto sānu, parstradaju zupā. 

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #348 : 2016. gada 02. marts, 11:15:19 »
Es tom pameegjinaashu... Lai buutu viedoklis...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #349 : 2016. gada 02. marts, 12:38:27 »
Da nu na to līdaku.  Mamma laikam mala ar visām asakām.  Mēģināju gaļu dabūt nost,plakaniski vienu sānu sakidaju.  Nospļāvos, otru pusi iemetu cepenē ar sviestu un čurkstošo foreli. Kungs smagi nopūtās, bet ēst gribējās.  Knibinaja un pūta. 
Astes galu un izhramsāto sānu, parstradaju zupā.

Tu visu nepieskatīta izdarīji PILNĪGI otrādi :( līdakai astes galā (no dibena līdz beigām) NAV nevienas asaciņas, to vajadzēja cept!

Bet vispār vajadzēja nogriezt filejas, tad nogriezt ribas, atlikušās filejas ar visām muguras asakām 2x samalt. Centrālo asaku un tās ribu plēksnītes zupai.
Samaltajai līdakai otrajā reizē maļot piemaļ sīpolu, žāvētu speķi un pienā mērcētu baltmaizi. pieliek olu. garšvielas - sāls, melnie pipari, muskatrieksts. viļā miltos un cep lielā eļlā gaiši brūnas. Pasniedzot pārlej ar kausētu sviestu... 

ehh...pats sakārdinājos, būs man arī līdaka jāatkausē :) 

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #350 : 2016. gada 02. marts, 12:42:38 »
sāku ar daiļu domu - jādabū tās filejas nost. Atradu asāko tuteni un laidu gar mugurkaulu virs ribām iekšā. saskrāpēju ribas, novilkās puszivij āda (ar pusi te un iepriekš es skaitu plakanisko pusi, ne aste/galva kategorijās). Ķidāju to pusi tālāk, jo nu pofig - tāpat malšanai. Tad piebesīja (nu pēc kādām 3min ņemšanās) un tālāk aizgāja viss kā iepriekš aprakstīts.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #351 : 2016. gada 02. marts, 12:47:02 »
piebesīja
Iemesls, kāpēc es nekad nevienu zivi negatavošu. Ja ekstrēmos apstākļos draudēs bada nāve, cepšu veselu, uz ugunskura.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #352 : 2016. gada 02. marts, 12:52:26 »
sāku ar daiļu domu - jādabū tās filejas nost. Atradu asāko tuteni un laidu gar mugurkaulu virs ribām iekšā. saskrāpēju ribas, novilkās puszivij āda (ar pusi te un iepriekš es skaitu plakanisko pusi, ne aste/galva kategorijās). Ķidāju to pusi tālāk, jo nu pofig - tāpat malšanai. Tad piebesīja (nu pēc kādām 3min ņemšanās) un tālāk aizgāja viss kā iepriekš aprakstīts.

Tu tā stāsti, kā būtu govi ķidājusi :)  jūtūbā paskaties "how to fillet a pike"

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #353 : 2016. gada 02. marts, 12:54:54 »
Daddy, es nākamreiz vienkārši nopirkšu fileju :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #354 : 2016. gada 02. marts, 12:57:51 »
...tad jau labāk pērc uzreiz zivju malto gaļu vai pat izceptas zivju kotletes :))

Atslēdzies daddy

« Atbilde #355 : 2016. gada 02. marts, 12:59:10 »
bet vispār zivju tīrīšana un gatavošana ir svēts vīrieša pienākums. Sievietes loma šeit ir ēst un ņurdēt aiz laimes :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #356 : 2016. gada 02. marts, 13:06:55 »
...tad jau labāk pērc uzreiz zivju malto gaļu vai pat izceptas zivju kotletes :) )

Tā kā man jebkurā gadījumā kaut kas ir jāpērk, var arī tā. Oscar's Fish pikšas smalkmasa ir gana lietojama.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #357 : 2016. gada 02. marts, 13:32:17 »
salīdzināji... :) no pikšas/mencas/heka Tev sanāks parastas ZIVJU kotletes, kas nav salīdzināmas ar svaigi ķertas vai 1x saldētas LĪDAKAS kotletēm.  Tiesa, ja atšķirību nejūt, tad nav vērts ņemties  :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #358 : 2016. gada 02. marts, 13:38:49 »
Tā kā man zivis ir jāpērk jebkurā gadījumā, jo neviens tās nemakšķerē un mājās nespiepj kvantumiem (paldies dievam), tad man patiešām ir vienalga, jo nekur tai līdakai tirgū uz pieres nav rakstīts, cik reizes jau bijusi sasldēta un atlaidināta, ja vien žaunas vēl nevārsta.

Atslēdzies tex

« Atbilde #359 : 2016. gada 02. marts, 13:40:06 »
Cik labi, ka es neēdu zivis un nemakšķerēju arī. Nav zivs, nav problēmas!

Par vakariņām: pagaidām nekas nav paredzēts...