Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 388174 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #1050 : 2016. gada 24. septembris, 00:06:53 »
Tā kā bērnībā mamma mūs ar māsu darbdienās baroja ar sviestmaizēm gan no rīta, gan vakariņās, resp.ar sausu ēdienu,  - jau toreiz nolēmu -kad izaugšu, gatavošu ģimenei kā pienākas un tā arī daru. Siltas brokastis gan ir tikai svētdienās, toties siltas vakariņas arī darbdienās, (ar retiem izņēmumiem  - galvenokārt, vasarā). Turklāt, ievēroju, ka ja niekojamies vakariņās ar salātiem un kādām uzkodām, tad rezultātā apēdam vēl vairāk. ;)
Pie smalko ēdienu gatavotājiem sevi galīgi nepieskaitu, nepatīk, ja ēdienam vajag  "simts un vienu" sastāvdaļu, vai ļoti darbietilpīgu pagatavošanas  tehnoloģiju.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #1051 : 2016. gada 25. septembris, 12:10:11 »
Mums cits dzīvesveids -darbs no mājām, tādēļ tieši pusdienas vēlā pēcpusdienā (ap 16-16. 30) ir vienīgā siltā kopīgā maltīte. Brokastis un vakariņas katrs savā laikā un stilā.

Tā sanācis, ka daudz piena, pie kafijas vien neizlietosim. Tādēļ jau izvārīju saldo ābolu zupu -paskābi āboli saldināto pienu savelk biezpienīgos kunkuļos

Pusdienās man te jau balso par piena dārzeņu zupu, klāt varu ielikt apceptas vistas filejas

Sen esmu aizmirsusi savu nepatiku pret šo zupu, vnk jāizvāra garšīga

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1052 : 2016. gada 26. septembris, 21:31:44 »
Mums vienīgās kopējās ēdienreizes ir brokastis (darbdienās auzu pārslu putra ar kafiju/tēju) un vakariņas, tad nu vai nu gatavojam kopā, vai kāds izceļas ar rūpēm un pavārmākslu (tā neesmu es). Taču vakariņu ēdiens vienmēr ir viegls un ātri pagatavojams.

Vakar, piemēram, rukolas salāti.  Šodien vokā cepts kāposts ar sojas mērci.

Ak, jā, 1.5 nedēļu bija ķirbju biezzupa ar dažādām piedevām (grauzdiņiem, ķirbju sēklām u.t.t.). Garšīgi bija .... es, ķirbju nīdēja, sāku činkstēt - uztaisīsim ķirbīti? :P  :D

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #1053 : 2016. gada 29. septembris, 12:49:09 »
Šovakar kaut kas no klasikas: krāsnī apcepti ar mizu vārīti kartupeļi, sālīta siļķes fileja, biezpiens ar krējumu,kā arī puravu un pētersīļu zaļumiem, ābolu etiķī marinēti sīpolu gredzeni,  kefīrs.

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #1054 : 2016. gada 29. septembris, 13:30:29 »
Man būs kartupeļu pankūkas. Iespējams arī pildītās, vai vnk klāt kotletes, jo maltā gaļa šodien jāpagatavo.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1055 : 2016. gada 29. septembris, 16:28:45 »
Kartupeļu pankūkas labāk kopā ar mazsālītu lasi (un skābu krējumu).... :steak:

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #1056 : 2016. gada 29. septembris, 19:00:43 »
Man arktiskā palija iepirkās. Domāju - lūk, tīros arktikas ūdeņos nozvejota! Eh, poļu akvakultūra izrādījās! Bet vispār normāla zivtiņa, foreles attāla radiniece. Izcepu cepeškrāsnī.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1057 : 2016. gada 29. septembris, 21:05:02 »
Pēc “tautas“ vēlmēm frikadeļu zupa un
cepti āboli ar biezpiena, rozīņu pildījumu un drupaču cepuri.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #1058 : 2016. gada 29. septembris, 22:03:34 »
izdomāju rīt būs Gurjevas biezputra -piens, rīsi, rozīnes, rieksti. Jaunais keramikas kastrolis, ko var gan uz gāzes, gan cepenē likt tam kā radīts

Atslēdzies itta

« Atbilde #1059 : 2016. gada 29. septembris, 23:21:31 »
Sodien sviestaa ceptas pupinju paakstis :)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1060 : 2016. gada 30. septembris, 08:31:13 »
Vakar bija tagliatelle ar lasi, mērce no tomātiem un saldā krējuma ar pētersīļiem un timiānu. Piedevās pavisam latviski tomāti ar gurķiem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1061 : 2016. gada 30. septembris, 09:58:08 »
Vakar bija tagliatelle ar lasi, mērce no tomātiem un saldā krējuma ar pētersīļiem un timiānu. Piedevās pavisam latviski tomāti ar gurķiem.

sajūt, sajūt mana nāss,
ka tas ir kaut kas itālisks? :) 

tā ir? ja jā, stāsti, kas kur kā to gatavo? :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1062 : 2016. gada 30. septembris, 10:44:50 »
Es tā pa vienkāršo.
Pasta - plakanie olu makaroni "ligzdiņās".
Mērcei:
Laša filejas gabali (man bija 3, uz 5 ēdējiem) tiek apcepti uz pannas olīveļļas - sviesta maisījumā. Noliek uz atsevišķa šķīvja, noplucina smukos gabaliņos no ādas (to es mērcei neizmantoju)
Tajā pašā pannā apcep sagrieztu šalotes sīpolu, pāris sasmalcinātas ķiploku daivas. Uzlej gabaliņotos tomātus savā sulā, pasautē. Pievieno garšvielas - man bija 5 piparu maisījums, sāls, kaltēts timiāns. Pielej saldo krējumu (var arī 10% kafijas), uzvāra, pievieno laša gabaliņus, vēlreiz uzkarsē. Tad pa virsu svaigus pētersīļus.  Atļauj mērcei ievilkties pāris minūtes un tad "labu apetīti". :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1063 : 2016. gada 30. septembris, 10:58:14 »
paldies! izklausās vienkārši un garšīgi! :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1064 : 2016. gada 30. septembris, 11:17:01 »
OK, aizmirsu piebilst - mērcei vēl pievienoju ~ 50 gr rīvēta parmezāna. Var arī to pašu Džiugas.