Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 386783 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #1125 : 2016. gada 18. oktobris, 15:50:22 »
Viss, man vajag svaigus nēģus.Ceptuvi sameistarosim. Kad pēdējoreiz pirku, speciāli lūdzu lai izlasa beigtos. Tas tak nenozīmē, ka slikti? Kā jūs viņus galiniet?

No nēģu cepšanas smird VISS,kādu nedēļu, nekāda ventilācija nelīdz

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1126 : 2016. gada 18. oktobris, 15:59:57 »
Viss, man vajag svaigus nēģus.Ceptuvi sameistarosim. Kad pēdējoreiz pirku, speciāli lūdzu lai izlasa beigtos. Tas tak nenozīmē, ka slikti? Kā jūs viņus galiniet?

No nēģu cepšanas smird VISS,kādu nedēļu, nekāda ventilācija nelīdz

...labi, ka tik smirdīgu lietu vispār kāds var ēst..  :facepalm: nav jau cepts biezpiens vai rīvēti rutki :D  vajag svaigas zivis gatavot, tad NEKAS nesmird :D

nēģi, jo dzīvāki, jo svaigāki... galināt var a)apberot ar sāli, b)ieliekot saldētavā, vai c)ar galvu pret galda malu ja vajag ātri...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1127 : 2016. gada 18. oktobris, 16:08:02 »
...labi, ka tik smirdīgu lietu vispār kāds var ēst..  :facepalm: nav jau cepts biezpiens vai rīvēti rutki :D  vajag svaigas zivis gatavot, tad NEKAS nesmird :D

nēģi, jo dzīvāki, jo svaigāki... galināt var a)apberot ar sāli, b)ieliekot saldētavā, vai c)ar galvu pret galda malu ja vajag ātri...
Daddy, par šo Tev pēriens!!! Nevar nosist to, kam nav smadzeņu. Ir pārbaudīts.  Par sāli - nabagiem lielas mokas un ilgas. Nē! Ja nu saldētava, bet nafig Tev sasalušus nēģus.
Zvejnieki dara tā - salaiž lielā bļodā (vannā) pasiltu ūdeni, tādu uz grādiem 38-40. Ieber nēģus iekšā,( labāk durvis aizvērt un neskatīties, jo viņi reāli satrakojas)  ļoti ātri paliek beigti. Pēc minūtēm 5-7 var cept.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1128 : 2016. gada 18. oktobris, 16:11:30 »
Smird cepot, un vēl ilgi pēc tam, vēl trakāk kā skābi kāposti vāroties.
Ar sāli jau jaber šā kā tā, lai notīrītu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1129 : 2016. gada 18. oktobris, 16:28:17 »
Daddy, par šo Tev pēriens!!! Nevar nosist to, kam nav smadzeņu. Ir pārbaudīts.  Par sāli - nabagiem lielas mokas un ilgas. Nē! Ja nu saldētava, bet nafig Tev sasalušus nēģus.
Zvejnieki dara tā - salaiž lielā bļodā (vannā) pasiltu ūdeni, tādu uz grādiem 38-40. Ieber nēģus iekšā,( labāk durvis aizvērt un neskatīties, jo viņi reāli satrakojas)  ļoti ātri paliek beigti. Pēc minūtēm 5-7 var cept.

khmm... es gan situ, ka paukšķ vien (ja maz) un PALIEK mierīgi...
ar sāli nav ilgāk kā ar karstu ūdeni! :)  vienīgais + iespējams, pēc ūdens procedūras viņi nemetās līkumos cepot... saldētavā ne jau uz nakti, bet  tā uz pusstundu. nekas tur nesasalst.   

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1130 : 2016. gada 19. oktobris, 08:31:05 »
Ūdens jau nav karsts, tikai silts. Un nēģi smuki taisni.  :)
Un gļotas jau tikai ar lupatiņu vai papīru viegli noslauka (bez kāda sāls!), jo cepot tas dod smuko brūnumiņu.
P.S. Esmu šiem procesiem stāvējusi ļoti tuvu klāt. :P

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1131 : 2016. gada 19. oktobris, 09:20:47 »

P.S. Esmu šiem procesiem stāvējusi ļoti tuvu klāt. :P

a es - esmu gan ķēris, gan cepis, gan kūpinājis, ne tikai "stāvējusi ļoti tuvu klāt" :)  bet protams, ka amatieru līmenī, pašpatēriņam :)
iespējams tehnoloģija atšķiras atkarībā no apjomiem... pustonnu pa vienam neapsitīsi...    :facepalm:

Atslēdzies reno

« Atbilde #1132 : 2016. gada 19. oktobris, 10:39:37 »
Šodien -buljons vārās no ļoti smalka eko liellopa. Pilnīgi nezinu,ko vārīt tālāk, jo bija paredzēta parasta, pieticīga sakņu zupa. Un te pēkšņi -tāda gaļa!
Stulbene -vajadzēja bišķi apcept, pirms sāk vārīt....

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #1133 : 2016. gada 19. oktobris, 10:41:21 »
Ingvers, kjiiniizeru seenes un buus smalka austrumu zupa...

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #1134 : 2016. gada 19. oktobris, 11:43:49 »
Man vakariņās būs butes.
Otrpusis jau agri aizbrauca uz jūru copē, izskatās, ka labi ķeras.
Labi vismaz, ka man nebūs jāgatavo :) Zivis ir viņa kompetencē.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1135 : 2016. gada 19. oktobris, 12:39:04 »
a es - esmu gan ķēris, gan cepis, gan kūpinājis, ne tikai "stāvējusi ļoti tuvu klāt" :)  bet protams, ka amatieru līmenī, pašpatēriņam :)
iespējams tehnoloģija atšķiras atkarībā no apjomiem... pustonnu pa vienam neapsitīsi...    :facepalm:
Tā "stāvēšana" izpaužas kā tuva draudzība ar nēģu zvejnieku, kas ar šīm lietām nodarbojas profesionāli. Līdz ar to esmu gan klāt stāvējusi, gan līdzdarbojusies, pieredze gana liela. Vienu reizi (sen gan) pagalmā tika ievelta muca, vairākas lielās piena kannas un skārda vanna ar  dzīviem nēģiem. Kopumā ap 300 kg. Jēziņ, mājā, kurā cepām, kamīns atvērās.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1136 : 2016. gada 19. oktobris, 12:59:01 »
nu jā jā, es vienā brīdī sapratu, ka runājam par dažādām lietām - 300kg nav tas pats, kas 3 kg nēģīšu sastrādāt :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #1137 : 2016. gada 19. oktobris, 15:52:40 »
Nav, nav, ja vēl jāpiegādā Rimi..

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #1138 : 2016. gada 19. oktobris, 19:16:22 »
Šovakar jau pagatavota cāļu akniņu mērce, kurai pievienots labi daudz gredzenos apceptu sīpolu, 1 sarīvēts un apcepts burkāns, kā arī šampinjoni un skābs krējums, klāt vārīti kartupeļi un skābu kāpostu salāti. (Par cik mērce sanāk saldena, tad skābēti kāposti vai marinēti gurķīši klāt obligāti).

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #1139 : 2016. gada 19. oktobris, 19:34:31 »
Man arii shovakar caalja akninjas "a la cachiatore", jeb latviski- mednieku gaumee. Gatavojas gauzhaam vienkaarshi. Oliivelljaa cep caalja akninjas(cik nu lielos gabalos grib) kopaa ar ne paaraak smalki sagrieztiem kjiplokiem, tomaatiem(veelams kjirshtomaatinjiem) saali, lauru lapaam un  aso piparu pulveri. Sautee, kameer akninjas gatavas, tikai jaauzmana, lai skjidrums neiztvaiko, tad jaapielej uudens. Kad gatavs, pielej labu, stipru etikji (uz aci un garshu) un pasautee 5 minuutes lai etikjis izgaro. Eed ar svaigu baltmaizi, meerceejot buljonaa.
P.S. Par Narcises recepti. Gardi, es arii gandriiz taapat gatavoju, ar shampinjoniem vai bez, kaa nu sanaak. Tikai viens Bet..... Burkaanus aknaam nekad, nekad nelieku klaat. Akninjas taapat saldas, burkaani veel vairaak sasaldina.... Vai vajag? Vot siipoli jaa - jo vairaak, jo labaak...