Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 386094 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #1245 : 2016. gada 22. novembris, 22:39:52 »
Arvien lasu un nebeidzu brīnīties, ka kāds, kam mājās nav daudz bērnu, velta ēdiena taisīšanai darbdienās vakaros vairāk kā 15 minūtes.
Super, protams, bet man šie murgi ir veiksmīgi beigušies  :)
Bet ko tad darīt cilvēkiem, kuriem nav bērnu ? Vispār neēst ? ;) Vai tad mēs gatavojam tikai bērniem? ;) Pirmā dzirdēšana.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #1246 : 2016. gada 22. novembris, 23:26:02 »
Narcise, man ēst taisīšana  ir trauma uz mūžu   :rofl: un,kopš bērnir ir prom, tā pa īstam reti gatavoju. Bet pieļauju, ka dažādās ģimenēs ir dažādi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1247 : 2016. gada 22. novembris, 23:31:11 »
kad beerni ir prom, tad beidzot var gatavot, kas PASHAM garsho... :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #1248 : 2016. gada 23. novembris, 11:20:25 »
Narcise, man ēst taisīšana  ir trauma uz mūžu   :rofl: un,kopš bērnir ir prom, tā pa īstam reti gatavoju. Bet pieļauju, ka dažādās ģimenēs ir dažādi.
Man, savukārt, trauma uz mūžu bija manas mātes kūtrums uz ēst gatavošanu. Tēvam patika gatavot, bet kad vecāki izšķirās,  - ne tikai brokastīs pārtikām no sviestmaizēm, bet arī vakariņās. Kopš tā laika nosolījos, ka savai ģimenei ēst gatavošu kā pienākas un par laimi, arī iepatikās.
Šovakar vārīšu zupu no svētkos iesaldētās laša galvas un astes, kā arī būs miežu putraimu biezputra ar žāv.cūkas cauraudzīša un sīpolu mērcīti. (Starp citu, tā biezputra nav trekns ēdiens, tiek vārīta plikā ūdenī, pievienojot pāris kartupelīšu).

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #1249 : 2016. gada 23. novembris, 18:01:06 »
Pusburka skābētu kāpostu (1.5 l ), gabaliņš gaļas ar speķi un ribu, gabaliņš maltas gaļas, dažas sardeles un pusburka Spilvas asā tomātu mērce un melnie maltie pipari.  Nebija avota ūdens, pudele Mangaļa. Tāda zupa. No pusdienām, uzsildīta.

Atslēdzies reno

« Atbilde #1250 : 2016. gada 23. novembris, 23:16:14 »
Raimondam ideāls ātrais "kārtīgas zupas" variants

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #1251 : 2016. gada 23. novembris, 23:41:15 »
Es atkal nekā nesapratu, ko tas Raimonds tur sašmadarējis kopā. Bail prasīt, vai skrejamais pēc tam nepiemetās.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #1252 : 2016. gada 24. novembris, 10:23:46 »
Sāk ar skābiem kāpostiem. Nopērk Krautmanu vai Megaton tirgū un dara tā - kāpostus saēvelē strēmelēs, piemet rīvētus burkānus, ķimenes, sāli (uz 10L - 3 ēdamkarotes). Cukuru neliek nemaz. Saēvelēto masu kārtīgi mīca. To visu dara emaljētā spainī vai katlā. Tad pa virsu apgāztu škīvi un slogu - ar ūdeni pielietu 3 litru burku, akmeni vai pāri katlam nostiepj stiepli un iespīlē krūzīti. Ja maz sulas, kāpostu masu turpat katlā ar nazi vēl sagriež smalkāk. Temperatūra - labāk ap 16 - 20, nevis 25.
Sulai jānosedz visu augšu virs šķīvja.
Sula, protams procesa rezultātā iet pāri, ja piestampāts līdz malām, tāpēc tā nedara.
Pirms likšanas burkā jāskatās, lai process ir beidzies, citādi atspiež vākus.
 Pēc dienām 4 - 5 manta gatava. Liek burkās un uz pagrabu.

Tad atnes burku no pagraba uz pusburkai katlā pievieno pudeli Mangaļa, gaļu, piparus un tomātu mērci.
Tā kā nebija gana daudz gaļas ar speķi un ribiņu, tad tāda kombinācija. Vāra kādu laiciņu, lai garšas labi sakožās.

Maltu gaļu vienu pašu var izmantot sautējumā ar kāpostiem - apcep, sadala cik smalki grib, pa virsu kāpostus uz pannas un sautē zem vāka.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #1253 : 2016. gada 24. novembris, 10:26:18 »
Viss labi, tikai tomātu mērci gan neliktu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #1254 : 2016. gada 24. novembris, 19:43:24 »
Laikam jau baigi garšīgi tieši tā, kā Raimonds gatavo. Man nesanāktu. Jāiet ciemos pie Raimonda.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #1255 : 2016. gada 24. novembris, 20:13:16 »
Cepts zandarts ar kartpeļu biezeni.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #1256 : 2016. gada 24. novembris, 20:31:28 »
buletkas (skat. kkur biju ielikusi recepti) ar sojas meerces shampinjoniem.

njem bruunos shampinjonus, sagriez uz pannas pusseeniitees (smalkaak nevajag), apcep uz pannas sviestaa kuraa pielikts chiploks, bruunus. 5-6min. Paarlej ar 2ed.k (nu tuch uz aci) sojas meerci. Pavaara 1-2min liidz meerce saliip. Ideaala seenju piedeva dajebkam.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #1257 : 2016. gada 25. novembris, 20:00:41 »
Jau 2 vakarus eksperimentēju ar kartupeļu pankūkām. Negribas rīvēt, samalu ar sulu spiedi, bet nav tas. Nospiesto sulu un cieti lēju klāt vairāk, mazāk. Bet laikam tomēr vajag kaut kādas mikroskaidiņas, struktūru. Bet nejaukt ar kartupeļu plācenīšiem no rupjām kartupeļu skaidiņām.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #1258 : 2016. gada 25. novembris, 22:01:48 »
Jau 2 vakarus eksperimentēju ar kartupeļu pankūkām. Negribas rīvēt, samalu ar sulu spiedi, bet nav tas. Nospiesto sulu un cieti lēju klāt vairāk, mazāk. Bet laikam tomēr vajag kaut kādas mikroskaidiņas, struktūru. Bet nejaukt ar kartupeļu plācenīšiem no rupjām kartupeļu skaidiņām.

Jā, šitas ir eksperimentēts daudz un dikti. Mūsmājās tomēr par vienīgajām garšīgajām atzītas tiek šīs:  ar roku uz smalkās rīves rīvēti kartupeļi (2,5 kg) +2 olas+pāris ēd.k. piena+ sāls un pipari. Un nekādas sulas nospiešanas un cietes atpakaļliešanas (nu, ja dikti sulīgi kartupeļi, tad ar karoti no virsas lieko šķidrumu nosmeļ). Sanāk plānas, kraukšķīgas un garšīgas pankūkas. Ā, dotais daudzums dalās - 4 pankūciņas man, pārējais otram ēdājam (jā, man mājās ir daudzēdājs). Vienai ēdienreizei.

Atslēdzies reno

« Atbilde #1259 : 2016. gada 25. novembris, 23:14:13 »
Man arī tikai plānās kraukšķīgās patīk. Es rīvēju uz parupjas. Un kartupeļu biezputra