Autors Tēma: Auto maiņa  (Lasīts 3783 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Auto maiņa
« : 2016. gada 18. janvāris, 22:22:02 »
Kad, nu kad, ir tas moments,kad domāt par auto maiņu? Auto vecums, nobraukums?

Atslēdzies baaciens

Re: Auto maiņa
« Atbilde #1 : 2016. gada 18. janvāris, 22:25:46 »
Naudas maciņa saturs

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2016. gada 18. janvāris, 22:28:58 »
Pe'dējais laiks, ka auto TA iziešana izmaksā vairāk kā tā tirgus cena :D

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2016. gada 19. janvāris, 19:48:36 »
Neko neieteikšu, jo mums ir tā - cik autiņu tik viedokļu. Ja mašīna mīļa, stilīga un ar vipendroniem - tad braucu līdz beigām, nu līdz veselais saprāts sāk kunkstēt pēdīgā draudienā, ka pametīs. Ja kaut kāda haļava, nejaušība vai bezpersonisks širpotrebs - nokratos, lai tiktu pie nākamā.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #4 : 2016. gada 21. janvāris, 10:15:18 »
Labi, jautāšu citādi - cik ilgi braukt ar auto, lai pēc tam varētu pārdot, pārāk nekožot pirkstos, ka nācies pārdot par mazu summu? (jau tagad kožu pirkstos, redzot, par cik vispār varu pārdot un ka cena ir 5x mazāka kā pirku. Un, nē, neceru, protams, pārdot par tik, par cik nopirku. Jaunu auto, domāju, vairs mūžā nepirkšu!)
Nu jūs kā pircēji taču skatāties gan gadu, gan nobraukumu?
Ai, nu tā doma tāda - vai pārdot tagad, kad auto ir 7 gadi, labā teh.kārtībā, bet ar salīdzinoši lielu nobraukumu, vai tomēr braukt vēl kādus gadus 2 (bet nobraukums kļūs vēl lielāks un gan jau ka arī ieguldīt līdzekļus vajadzēs vairāk).

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2016. gada 21. janvāris, 10:25:10 »
Nu pārdosi tagad 7 gadus vecu auto. Ko ņemsi vietā? Jaunu nē, to pateici. Citu lietotu? Cik vecu? Ja šis ir labā tehn.stāvoklī un visādi apmierina (izmērs piemēram), tad nafig jāmaina pret citu lietotu? Brauc, kamēr remonta biežums un izmaksas sāk kaitināt, nevar vairs iziet TA, tā sarūsējis, ka kauns uz ielas rādīties. Citam lietotam būs sava buķete "jaukumu", tāpēc vienu saprātīgi pašnolietotu mainūt pret citu svešnolietotu nebūtu īsti prāta darbs.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #6 : 2016. gada 21. janvāris, 10:31:15 »
Labi, jautāšu citādi - cik ilgi braukt ar auto, lai pēc tam varētu pārdot, pārāk nekožot pirkstos, ka nācies pārdot par mazu summu? (jau tagad kožu pirkstos, redzot, par cik vispār varu pārdot un ka cena ir 5x mazāka kā pirku. Un, nē, neceru, protams, pārdot par tik, par cik nopirku. Jaunu auto, domāju, vairs mūžā nepirkšu!)
Nu jūs kā pircēji taču skatāties gan gadu, gan nobraukumu?
Ai, nu tā doma tāda - vai pārdot tagad, kad auto ir 7 gadi, labā teh.kārtībā, bet ar salīdzinoši lielu nobraukumu, vai tomēr braukt vēl kādus gadus 2 (bet nobraukums kļūs vēl lielāks un gan jau ka arī ieguldīt līdzekļus vajadzēs vairāk).

Man pamatauto ir ilgdzīvotājs - kopā iesim pensijā. Tas netraucē paķēmoties ar ko vēl.
Kur morāle:
Ja autiņā ir jēga likt iekšā, zinot, ka tas var arī 500 000 pacelt, ne pa kam nešķīraties. Tādus vairs neražo. A, ja sāk birt no viena gala, mazs motors, grab virsbūve, tad main nost pēc principa, ka obligāti japaņem vietā pa djuimu labāks. Vismaz noskrējiena ziņā. Vai tieši - no vecajiem vienkāršajiem, kuru vērtība zem 1000 vairs nekad nenokritīs, ja kopsi.  :rofl:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #7 : 2016. gada 21. janvāris, 10:34:17 »
Nomade, mašīnas ir dažādas. Viena 7 gados jau gāžas kopā, cita vēl mūžu braucama. Kas par modeli, kāds motors, kur pārdosi - LV vai citur? Ja domā vietā nepirkt jaunu - tad kādu - 3 gadīgu, 5 gadīgu, vai vecāku? Neviens Tev tā viennozīmīgi nepateiks, nenovērtējot visus apstākļus, pārdot vai nē. Atkarīgs, kur veic apkopes, cik ļoti seko tehniskajam stāvoklim, kādas ir braukšanas manieres, kādas ir konkrētā modeļa un dzinēja tipa īpatnības, kur auto tiek ekspluatēts un vēl daudz un dikti dažādu nianšu.
Es esmu nomainījis, ja skaita kopā ar sievas mašīnām - ap 20 automobiļu, lai gan neesmu nekad pircis jaunus. Kaut kā vienmēr ienāk galvā tā uzmācīgā doma, ka tas un tas sāk mašīnai pamazām beigties un ir jākratās no tās vaļā. Tā doma kļūst tik uzmācīga, ka ar to sadzīvot paliek grūti un tad arī viss notiek. Ne vienmēr nākamā mašīna ir veiksmīgāka, gadās, ka tā sāk besīt jau pēc pāris mēnešiem.. Bet visi manis pārdotie auto pēc manis vēl ripo daudzdaudz gadu

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2016. gada 21. janvāris, 10:56:34 »
Nomade, mašīnas ir dažādas. Viena 7 gados jau gāžas kopā, cita vēl mūžu braucama. Kas par modeli, kāds motors, kur pārdosi - LV vai citur? Ja domā vietā nepirkt jaunu - tad kādu - 3 gadīgu, 5 gadīgu, vai vecāku? Neviens Tev tā viennozīmīgi nepateiks, nenovērtējot visus apstākļus, pārdot vai nē. Atkarīgs, kur veic apkopes, cik ļoti seko tehniskajam stāvoklim, kādas ir braukšanas manieres, kādas ir konkrētā modeļa un dzinēja tipa īpatnības, kur auto tiek ekspluatēts un vēl daudz un dikti dažādu nianšu.
Es esmu nomainījis, ja skaita kopā ar sievas mašīnām - ap 20 automobiļu, lai gan neesmu nekad pircis jaunus. Kaut kā vienmēr ienāk galvā tā uzmācīgā doma, ka tas un tas sāk mašīnai pamazām beigties un ir jākratās no tās vaļā. Tā doma kļūst tik uzmācīga, ka ar to sadzīvot paliek grūti un tad arī viss notiek. Ne vienmēr nākamā mašīna ir veiksmīgāka, gadās, ka tā sāk besīt jau pēc pāris mēnešiem.. Bet visi manis pārdotie auto pēc manis vēl ripo daudzdaudz gadu

Kaut kā tā...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #9 : 2016. gada 21. janvāris, 10:59:57 »
labāk sava - uzticama, veca, bet  ar zināmām vainām, nekā jauna, nē bet cita, jo cik noprotu - jaunu pirkt te neviens netaisās - un ar pilnīgi nezināmiem niķiem, kas var feini pārsteigt vissliktākajā veidā...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #10 : 2016. gada 21. janvāris, 11:22:22 »
Eh, ar to uzticamību ir tā - pirmos 5 garantijas gadus braucu, īpaši ne pie kā nepiedomājot. Jaunu arī pirku tāpēc, lai nebūtu jāpiedomā, galu galā neesmu es tehnisks cilvēks un man reāli bail kaut kur uz maģistrāles ņemt un noplīst. Tā kā noteiktajos laikos kārtīgi eju gan pilnās, gan nepilnās apkopes, tad nevaru sūdzēties par auto kā tādu. Vēl gluži nav tāda akūta doma, ka tūlīt jāmaina uz kaut ko, bet pa galvas kaktu tomēr maisās jautājums - kad ta būs pienācis tas laiks.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2016. gada 21. janvāris, 11:35:34 »
Tad jāprasa - ko Tu īsti gribi?
Auto parasti maina tad, kad vecais ir (izvēlies savējo): a) apnicis, b) tehniski brūk kopā, c) mainījušās izpildāmās funkcijas (piemēram Twingo vairs neielien gadu laikā klāt nākušais bērnu skaits, vajag lielākas kravas regulāri pārvadāt), d) ir parādījušies līdzekļi iegādāt labāku/savu sapņu auto, e)cits variants...
Nē, nu ir jau cilvēki, kam ir hobijs mainīt auto...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #12 : 2016. gada 21. janvāris, 12:00:48 »
Gribu, lai vilks paēdis un kaza dzīva. Un uz visa fona nezaudēt naudu, jo man šķiet, ka ir starpība - pārdot labu auto, kam vēl nav 10 gadu, vai pārdot auto, kam vairāk par 10 gadiem (kaut arī labu). Tas droši vien tāds psiholoģisks moments - pati noteikti nepirktu auto, kas vecāks par 10 gadiem, lai kā man to slavētu.

Un nekas no šitā uz mani neattiecas - a) apnicis, b) tehniski brūk kopā, c) mainījušās izpildāmās funkcijas,
ja nu vienīgi d) ir parādījušies līdzekļi iegādāt labāku/savu sapņu auto (bet arī, kā jau teicu, nav tūlītēja nepieciešamība).

Atslēdzies Betons

« Atbilde #13 : 2016. gada 21. janvāris, 12:20:28 »
tad sit gaisā un nemuļļājies. Ja vien ir kāds auto, kas ietilpst sapņu auto kategorijā

Atslēdzies diddly

« Atbilde #14 : 2016. gada 21. janvāris, 13:54:53 »
  Līdzīgas diskusija mums bija ar jaunizcepto autovadītāju. Tiesības kabatā,nu tik pirks...400 eur auto. Ilgi ņēmos pārliecināt,ka nav laba doma. Kamēr pagāja laiciņš,saklausījās jauniets studiju biedru un draugu stāstiņus par savu pirmo 400 eur vērto tačku iegādi,sačiņīšanu pa vēl lielākām summām,un norimās. Tagad braukā ar manu labi saglabāto mašīnīti,kuru 2 gadus nebiju kustinājusi dažādu iekrātu tehnisku darbu dēļ. Ielika jauniets savas  naudas,un lepni rullē. Man pat drusku škrobe uznāca,bet ko nu vairs.