Autors Tēma: Mazajos laukos...  (Lasīts 2550 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Mazajos laukos...
« : 2016. gada 22. janvāris, 17:33:56 »
Bilance - 3 maizes klaipi un nokosts pirksts...

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Broņa

Re: Mazajos laukos...
« Atbilde #1 : 2016. gada 22. janvāris, 18:27:42 »
Kam to pirkstu nokoda? Tev, Mao?

Atslēdzies diddly

« Atbilde #2 : 2016. gada 22. janvāris, 21:04:38 »
Mao-baltmaize? gulbju pētnieks Boiko Tev sadotu mizā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2016. gada 22. janvāris, 21:16:23 »
Es arī nezināju, ka gulbjus nedrīkst barot ar baltmaizi. Kāpēc?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #4 : 2016. gada 23. janvāris, 12:09:04 »
Es ar nebiju dzirdējis, ka nevar - ēd gardu muti un prasa vēl. Dzīvnieks jau sev pāri nedarīs it kā. A nu stāstat alternatīvas.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2016. gada 23. janvāris, 12:33:47 »
Alternatīvu nezinu, bet kaut kur lasīju, ka pīlēm un gulbjiem tā maize , ko cilvēki dod - kā cilvēkiem makdonalda fast food. Mani sīkputni un resnie putni žirā auzu pārslas, saulespuķu sēklas un nesālītu speķi, jo lielāks aukstums, jo vairāk uz speķi pāriet!  Pīles un gulbji ūdensputni - hmm, iespējams cita opera...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2016. gada 23. janvāris, 12:35:57 »
Mazliet paguglēju un aina izskatās pabaisa ... iespējams, ka maize pie vainas arī melno gulbju sliktajam perējumam Cēsīs, bet nopietnākā skāde laikam būs "eņģeļspārna" slimība....

https://untitledsafehouse.wordpress.com/2015/11/17/baltmaize-pilem-kanala-nozime-navesspriedumu/#more-1404

diddly, paldies, ka liki aizdomāties, laikam būs jāpastāsta arī citiem ....

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2016. gada 23. janvāris, 12:39:49 »
"Drīkst, tikai dodot noderīgu barību, galvenokārt zaļumus, kas ir šo putnu pamatbarība. Nesīsim putniem salātu , kāpostu, pieneņu lapas, kas gulbjiem ļoti garšo. Zaļumu putnu barībā nevar būt par daudz."

"Savvaļā gulbji ēd to, kas tur atrodams – graudus, zāli, aļģes, ūdenī esošos mikroorganismus. "

"Zooloģiskajā dārzā teica, lai cenšamies pieradināt tos atkal pie graudiem.  Un vairs nekādu maizi!"

Tātad ziemā alternatīva varētu būt graudi ....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2016. gada 23. janvāris, 12:48:03 »
Zinu, ka sīkputniem maizi nedrīkst, jo tur sāls...
Baroju tāpat kā Pūka + vēl augļi, kaņepes, auzu graudi, prosa, kirbju sēklas, zemesrieksti.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #9 : 2016. gada 23. janvāris, 13:09:26 »
CT var par lētām naudām nopirkt teiksim auzu graudus, rudzu graudus - pērku uz Lieldienām zālītes audzēšanai. Jā , ķirbju sēklas arī dodu.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 23. janvāris, 13:14:35 no Pūka »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #10 : 2016. gada 23. janvāris, 13:32:01 »
Labi, ta gulbji norausies kāposta. Es pie tās slapjās vietas no šamiem nenorāušos nost otra pirksta?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2016. gada 23. janvāris, 14:37:21 »
Oi, interesanti! Pastāsti noteikti, ko gulbji teica par kāpostiem!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2016. gada 23. janvāris, 14:53:19 »
... Dzīvnieks jau sev pāri nedarīs it kā. ...
Diemžēl nav tiesa. Tikai retais atteiksies no sev nepiemērotas barības. Pārsvarā ēd ar gardu muti visu, kas garšo. Un sekas var būt visādas - no viegla nelabuma un caurejas līdz pat letālam iznākumam. Neba nu velti zoodārzi aizliedz dzīvnieku barošanu - tas, ko tik visu apmeklētāji nemēģina dzīvniekiem iebarot, vispār ir prātam neaptverami. Otrkārt, nozīme ir arī kvantumam - viena maizes šķēle vai kāpostlapa nenodarīs skādi, bet tāda cienāšanās visas dienas garumā var beigties ļoti bēdīgi.
To es ne tieši par gulbjiem, bet vispār.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #13 : 2016. gada 23. janvāris, 15:58:59 »
Nu tintē, pasūtīja mani ar visu kāpostu maisu trīs mājas tālāk. Sēd tagad neēduši. ES NEZINU KO DARĪT! :cry:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #14 : 2016. gada 23. janvāris, 16:27:37 »
Nu tad mēģini ar graudiem ... nekodinātiem ...  Pēc visa, ko šodien salasījos, maizi noteikti nē ... Ja vairākas dienas neēdīs graudus, tad iespējams nemaz nav badā ...

Vēl vari zvanīt ornitologiem vai uz Zoo