Autors Tēma: Spanakopita  (Lasīts 3126 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Spanakopita
« : 2016. gada 23. janvāris, 20:59:23 »
paka spinātu, šķēle fetas, ola, šļuka olīveļļas, pipari, sīpols, sauja rīvmaizes.
filo mīkla
180 grādi, 45 min

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies reno

Re: Spanakopita
« Atbilde #1 : 2016. gada 23. janvāris, 22:20:53 »
Un bez gaļas? :rofl:

Izskatās tiešām labi. Vēl vīnu un sirtaki
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 23. janvāris, 22:21:49 no Spārka »

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #2 : 2016. gada 23. janvāris, 22:41:14 »
Visu samačā kopā vai??
Pārklāj ar mīklu??
Vai spinātus iepriekš kkā apstrādā??
Cik ir "paka" spinātu un "šķēle" fetas??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Betons

« Atbilde #3 : 2016. gada 23. janvāris, 22:47:37 »
Un kas tas tāds ira? Tas ir ēdams?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2016. gada 24. janvāris, 08:36:40 »
eh, gribēju pa vieglo tikt cauri, nesanāca... :)

vispirms sagatavo pamatmasu: spinātus saplūkā, fetu samīca ar dakšiņu, saber kopà. ieber pāris karotes rīvmaizes, pielej šļuku olīveļļas un olu. pieliek piparus (receptē arī sāls, bet es neliku, man liekas ka pietiek sāļuma no fetas). piegriež sīpolu.

unntad liek cepamtraukā - filo kādas trīs kārtas, masu, atkal filo, atkal masu, un pa virsu filo. var arī ar tešlu cept, bet tas liek mīklu tikai apakšā un pa virsu rūtiņas sataisa.

ja vajag recepti ar daudzumiem... oimtad grāmatā jāskatās, bet tur bij viss kilogramos, es maziņu cepu, un spinātu paka bij 125 grami... man liekas šī nu ir recepte, kur daudzumi diezgan pofig, nav jau nekāds smalkais biskvīts...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2016. gada 24. janvāris, 10:14:07 »
To apgruzdušo papīru pirms ēšanas tak ņem nost?
Ja nav gaļa klāt, tad tas ir tikai uzkodām? Moš var šķiņķi sakapāt un iemuģīt?
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2016. gada 24. janvāris, 10:33:18 »
to apdegušo papīru garšīgi sagrauž :)

nezinu par gaļu, drošvien davienalga ko var likt, bet tas tad nebūs spinātpīrāgs :) jāsaka, piebāž vēderu garšīgi un labi - siers jau "izvelk" dajebko... 

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2016. gada 24. janvāris, 10:33:26 »
ja ļoti plāni izrullē tešlu, arī varētu izn;akt?Filo protams smalkāk

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #8 : 2016. gada 24. janvāris, 11:17:06 »
Tā lapu mīkla RIMI varētu būt? A ja TEŠLU, tad kuru? Man bērns šad tad pērk RIMI spinātu pīrādziņus, varbūt šāds garšotu.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #9 : 2016. gada 24. janvāris, 11:51:27 »
unntad liek cepamtraukā - filo kādas trīs kārtas, masu, atkal filo, atkal masu, un pa virsu filo.
es pareizi saprotu ka uz pannas kaartojas sekojoshi: 3 filo + maisiijums + filo + maisiijums + filo kaa lazanja??
jeb taas 3 kaartas bij domaati kaa staavi??
un pirmaa kaarta ir filo (viena kaarta) jeb maisiijums??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #10 : 2016. gada 24. janvāris, 12:06:26 »
es pareizi saprotu ka uz pannas kaartojas sekojoshi: 3 filo + maisiijums + filo + maisiijums + filo kaa lazanja??
jeb taas 3 kaartas bij domaati kaa staavi??
un pirmaa kaarta ir filo (viena kaarta) jeb maisiijums??

viss tieši tā, un pamats, protams, mīkla. feta man šitāda (lielos)

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #11 : 2016. gada 24. janvāris, 14:51:19 »
Ļoti garšo spināti, paldies par ierosmi, jāpamēģina. Kādreiz Vecrīgā īslaicīgi bija tāda kafejnīca Lotoss, kurā deva tādas mīklas un pildījuma pīrādziņus, ļoti gardi bija.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2016. gada 24. janvāris, 18:01:55 »
Ir recepte shitam pasham a la springroljlju formaa- no taas pashas miiklas taisa mazus veltniishus ar shito pashu pildiijumu... uzkodu galdaa vareetu buut eerts formaats...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #13 : 2016. gada 06. februāris, 15:48:30 »
maneejais sanaaca taads.
ellju maisiijumaa aizmirsu ielikt. Vai filo bij no virsas ar olu jaaptaisa? Cepshanaas laikaa paluureeju un taa kaa no olas bij bik palicis uzziedu pa virsu. Man 3 kaartas apakshaa neprasiijaas. Un ko man tas virseejais filo nekrita uz leju??

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #14 : 2016. gada 06. februāris, 18:29:30 »
Pagoglēju. Izrādās tās filo mīklas jāapslauca ar kausētu sviestu un pa virsu jānosmērē ar piena olas dzelt. maisījumu. Baltumu piejauc fetai.
Rīt parīt taisīšu pa otram lāgam jo bunte spinātu ir un paka fetas plus kaudze ar filo