Autors Tēma: Borščs. Tas ir vienkārši.  (Lasīts 2889 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Borščs. Tas ir vienkārši.
« : 2016. gada 25. janvāris, 20:25:40 »
Zupas ir laikietilpīgs process. Es bišku novienkāršoju, kā man šķiet, nezaudējot kvalitāti.

Liellopu gaļa ar kaulu
Sīpoli
Burkāni
Kāposti
Kartupeļi
VĀRĪTAS BIETES
Tomātu pasta

Garšvielas
1)Lauru lapas, smaržīgie pipari, melnie pipari, selerijas, pētersiļa sakne. Ja nav garšsaknes, var iztikt bez.
2)Sāls
3)Ķiploki, etiķis, zaļumi, krējums. Ja nav, var iztikt bez.

Vāra gaļas buljonu, pieliekot garšvielas 1), ap 2st
Pa to laiku sagriež dārzeņus  un sarīvē  vārītās bietes. Sīpols mums būs šoreiz dārzenis, nevis garšsakne.
Kad buljons gatavs pa kārtai pievieno dārzeņus un izvāra mīkstus - sīpoli, burkāni, kāposti pavāra 15min, kartupeļi, pavāra vēl 10 min.
Pievieno vārītās bietes un tomātu pastu, uzmet burbuli.
Pieliek sāli 2).
Pieliek garšvielas 3) , ja vēlas.

Nekādas sakņu apcepšanas un sautējumu gatavošanas iepriekš! Zupa tāpat ir aromātiska un ar bagātu garšu. Viss vārīšana kopā 2,5 st, bet visu laiku jau nav jāstāv klāt!

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 25. janvāris, 20:32:13 no Pūka »

Atslēdzies ineshuks

Re: Borščs. Tas ir vienkārši.
« Atbilde #1 : 2016. gada 25. janvāris, 22:36:32 »
Ja njem vaariitas, tad arii konserveetaam nav ne vainas... nu, ja nebaidaas no nitraatiem un kaa tur veel...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2016. gada 26. janvāris, 09:45:20 »
Es savas vārītās pērku tirdziņā kopā ar citām saknēm. Tur tantītes novāra. Siļķei kažokā un salātiem ar reizi pa reizei nopērku.  Ērti.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2016. gada 26. janvāris, 09:49:00 »
Ja gatavas bietes, tad pērku rimi vakuumā: tvaicētās, ir arī rīvētas, ir kubiņos. Viegli un rokas nav rozā, kamēr nomizo, sarīvē.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #4 : 2016. gada 26. janvāris, 09:49:10 »
Tēmas nosaukums atsauca atmiņā laikus septiņdesmitajos, kad vēl veči paši remontēja televizorus mājās. Bija izdotas vairākas sadzīves mājamatnieku grāmatas ar nosaukumiem "Televizori. Tas ir vienkārši." un laikam arī "Elektrība. Tas ir vienkārši". Sīkam esot, tās grāmatu muguriņas bija apakšējā plauktā, kur es, lasīt iemācījies, visas grāmatu muguriņas spēju izlasīt :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2016. gada 26. janvāris, 09:58:05 »
Ne par tēmu. Bet "Elektrība- tas ir vienkārši" , to es gribētu saprast. Tādas grāmatas un skolotāja laikam nav, kas man varētu to izskaidrot.... Es uz katru elektroierīci skatos kā mežonis uz dievu atnestu brīnumu. Varētu arī vannā ar ūdeni ar fēnu matus žāvēt, ja tik būtu ērti..

Bet par zupu - man liekas, ka šāda ir ātrāk un garšo tikpat labi kā klasiskais variants, ar integrētiem sīpolu, burkānu, biešu cepinājumiem un sautējumiem.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2016. gada 26. janvāris, 10:01:48 »
Pūk, es saprotu. Man mamma tā vienmēr ir vārījusi, tikai bez tomātu pastas piedevām (ar pamatojumu - tas tā kā padomju ēdnīcā). Turklāt klasiskajā variantā šī zupa bija frikadeļu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2016. gada 26. janvāris, 14:10:25 »
Šitajā slapjo kāju dienā no karstas Pūka boršča bļodas atteiktos vien galīgs murkšķis.
Eh, kā tagad derētu... pilnīgi jūtu kā smaržo.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2016. gada 26. janvāris, 15:26:22 »
Man viss tāpat, bet bez tomātu pastas. Un vēl -ja etiķis, tad arī mazliet cukurs. Pašās beigās mamma lika karoti sviesta, tā esot garšīgāk. Es tad nu arī tā daru.
Labi, ka ik palaikam iedvesmojošas receptes

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #9 : 2016. gada 26. janvāris, 16:16:10 »
Tomātu pastu var mierīgi izlaist. Jā, tad etiķi, lai biete krāsu nezaudē. Par svietu nezināju, gan jau ka labi tur piederas!

Kaut gan par tomātu pastu gribētu bilst, ka mūsdienās Spilvas pasta ir normāli saķīmiķota un uzjaukta. Padomju laiku tomātu pastu neatceros, laikam mājās nelietoja. Nez, kā  tā garšoja?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2016. gada 27. janvāris, 10:34:38 »
Ienaaca praataa veel vienkaarshaaka recepte- uzzinam Puukas adresi...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #11 : 2016. gada 27. janvāris, 11:11:45 »
Ienaaca praataa veel vienkaarshaaka recepte- uzzinam Puukas adresi...

Tur varētu slēpties tāāāādi gardumi ......

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #12 : 2016. gada 15. februāris, 00:12:59 »
Man kaut kā ne visai sanāca. Negaršoja. Nebiju boršču līdz šim ēdusi. Man tie kāposti tur traucē, bet bez tiem būtu jāsauc par biešu zupu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2016. gada 15. februāris, 00:28:45 »
Paskatījos recepti -varbūt dārzeņus par maz vārīji, kāpostiem būtu jābūt pilnīgi mīkstiem

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #14 : 2016. gada 15. februāris, 20:51:32 »
Liec mazāk kāpostus un kā Reno teica, lai izvārās kārtīgi. Otrā dienā ,kad garšas sakožas, arī garšo savādāk.