Autors Tēma: Veiksmīgie/neveiksmīgie  (Lasīts 4016 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Veiksmīgie/neveiksmīgie
« : 2016. gada 31. janvāris, 14:17:46 »
Kur te bija viena (moš, vairākas?) pasmaga tēma par to, ka vecāki iedēsta tarakānus un kumpleksus un sabojā sīkajiem dzīvi...
Štukoju un izštukoju, ka tas viss ir stipri nosacīti, pareizāk - 50/50.
Cik nav redzēts, ka ļoti pareizās ģimenēs izaug pilnīgi maitas vai otrādi - sīkais nīdēts kā nezāle, bet raksturā kā dzelzsbetons un izsities tautās. Paskatāmies uz īpaši veiksmīgajiem - nu nav ģēniju dinastijas nemaz tik izplatīta lieta. Bieži vien tauta šausminās, ka tādam un tādam spīdeklim bērniņš pilnīgs ausguss un galu ņem nelabā veidā...
Reizēm īdēšana par smagu bēnību kā reiz būtu jāgriež otrādi -re, kas par cilvēku sanācis!
Jā, nu tas viss atkarīgs no paša sīkā rakstura...
Visus sakost!

Atslēdzies Raimonds1

Re: Veiksmīgie/neveiksmīgie
« Atbilde #1 : 2016. gada 31. janvāris, 14:55:41 »
Vēl ir tāds jautājums, vai tos ģēnijus vai pat vienkārši gudrus cilvēkus tie pārējie tā ļoti mīl.
Sasniegumi arī ne vienmēr ir ekvivalents labai pašsajūtai un tam, ka nav nekādu kreņķu.
Pēc manas saprašanas vērtīga ir spēja noturēt pāris labus draugus un pašpietiekamība, spēja būt ar sevi mierā.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #2 : 2016. gada 31. janvāris, 17:39:30 »
Domāju, ka daudz kas cilvēkā "ir ielikts" jau kopš dzimšanas. Bija grāmata, nosaukumu gan vairs neatceros, lasīju pasen, kurā bija  aprakstīts šis te "cilvēka būtība ir ielikta jau piedzimstot". Atceros interesantu piemēru par vienas olšūnas dvīņiem, kas tika adoptēti dažādās ģimenēs tūlīt pēc piedzimšanas. Abi puiši izauga par lieliem pedantiem. Bet interesanti bija, kā viņi to pamatoja, kāpēc. Viens - mana māte bija ļoti kārtīga, viņa pieradināja visu darīt kārtīgi! Otrs - mana māmiņa īpaši nerūpējās par kārtību, man tas nepatika, tāpēc dzīvē esmu ļoti kārtīgs!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2016. gada 31. janvāris, 19:08:45 »
Shermulji metas no "ljoti labaam gjimeneem"... tur parasti taads tarakanjnjiks apakshaa sleepjas... zo nabuusj fifty fiftu...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2016. gada 31. janvāris, 19:30:40 »
Labs/slikts, tie tik relatīvi jēdzieni...
Kas vienam skaitās labi, citam slikti.
Kā patiesībā un kā no malas izskatās...
Reiz ar iesaistīto bērnu bariņu atcerējāmies kādu viņu bērnībā notikušu vairāku dienu pārgājienu.
Biju pārsteigta, kā katrs to bija uztvēris, kādas sajūtas un emocijas katrā radījis...
Vienam no tā laika izrādās teltīm “nē“ uz mūžu..., lieki teikt tam, kurš vislaik prasīja,
kad brauksim atkal.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #5 : 2016. gada 31. janvāris, 21:12:29 »
Viss tieshaam ir 50/50.
No manas dziives pieredzes. Mamma bija medmaasa un vinjas sapnis bija vienu no beerniem par dakteri izskolot. Vecaakais braalis aatri sapni aplauza. Paliku es. Tad nu mani bez maz ar varu uz videni aizdzina ar domu ka peec tam staashos medikjos. Kaut man uz maakslasskolu gribeejaas. Apgjeerbu dizainu maaciities. Arii rokdarbu skolotaaja esot centusies mammu uz to pierunaat - skukjim esot kjeeriens (to gan tikai veelaak dabuuju zinaat). Bet maate ne pa kam - videne, medikji....
Nu nesanaaca no manis medikjis, pat staaties nemeegjinaaju, bet iespeeja maaciities to, kas patiik un padodas bija palaista garaam.
Ko lai saka, liidz galam nevaru piedot veel shodien, kaut maates jau 6 gadus vairs nav. Mana vaina - nebija mugurkaula, lai savu taisniibu aizstaaveetu. Taa kaa 50/50

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #6 : 2016. gada 01. februāris, 09:45:36 »
Augstskolu izvēlējos, jo māmiņa lika studēt, kā jau padomju laikos, kad uzņēma ne katru, gāju mācīties tur, kur mazāks konkurss. Labi, tas vēl nekas. Gribēju strādāt citā pilsētā, bet mamma ar blatiem dabūja nosūtījumu uz dzimto un līdz ar to - kādu laiku dzīve kopā ar viņu. It kā jau darīju ko gribēju, bet viņa izšķīra mani ar karsti mīļoto(gari jāstāsta, kā, visu uzzināju tikai ar lielu laika nobīdi). Saprecināja ar viņas man izredzēto vīrieti(pavisam nemanāmi, izmantojot manas lielās sirdssāpes). Nezinu, vai par tēmu, Lynx tēma atsauca atmiņā šo visu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2016. gada 01. februāris, 13:10:19 »
Nez, man par tiešām labajām ģimenēm cits iespaids.
Viņiem resursi jau ir. Viņiem nav jāliek bērniem kko darīt, jāuzspiež kko precēt (bet ieaudzinās gaume ar ko pagadās nepīties) utt. Vecāki ir realizējušies paši, nav jāspiež bērnus realizēt savus sapņus. Jā, ir kkādi tarakāni, audzinājusi aukle utt Bet ir resursi un redzesloks, kas nav darbaļaudīm parastajiem. A tarakānu arī tiem netrūkst + vēl visādi kompleksi, trūkums u.c. Lielākas problēmas.

Sooo, bērni sanāk harizmātiski un izdara to, ko paši vēlas un ir tādi, kā vēlas un spēj.
PAt, ja tas bērns sanāks mākslinieks, frizieris vai tml. Viņš būs populārs un atzīts savā jomā.

Tas no manis manītajiem piemēriem. Un jā, nebūtu bijis slikti trāpīt uz tādu lozi...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 01. februāris, 18:42:50 no lumbergs »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2016. gada 01. februāris, 13:23:30 »
Tex, laba ģimene nav sinonīms bagāta ģimene. Jā, kaut kādam līmenim jau jābūt, bet tieši bagātas ģimenes bieži vien ir sliktas ģimenes. Jo galvenais jau ir attiecības starp ģimenes locekļiem.

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2016. gada 01. februāris, 14:15:55 »
Broņ, it kā formāli nav un visur ir izņēmumi, BET permanenta resursu trūkums ierobežo iespējas, spēju realizāciju, interešu loku u.t.t. Nu var dot bērnam mazāk, sitoties permanenti izdzīvošanas režīmā, kā ja par izdzīvošanu un pamatvajadzībām galva nav jālauza un var pievērsties ekstrām un interesēm.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2016. gada 01. februāris, 15:09:38 »
Veiksmīgie/neveiksmīgie, tāpat kā bagātie/nabagie ir attieksmes jautājums.

Tas, ka vecāki tos tarakānus iedēsta, ir pilni 100% - 50% šie iedēsta ar savu rīcību, jo paši tādi, ar tarakāniem, un 50% ar vārdiem, zāģējot par to "kā vajag"...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2016. gada 01. februāris, 16:18:55 »
Tarakānus iedēstit arī 50 pret 50.
Vienā ģimenē auguši bērni - viens pilns ar tarakāniem
un to vien skandina, vecāki man dzīvi ar savām vēlmēm sabojājuši,
otrs bez un dzīvo kā grib, un nevienu savās likstās nevaino.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 01. februāris, 16:39:57 »
viens pilns ar tarakāniem un to vien skandina, vecāki man dzīvi ar savām vēlmēm sabojājuši,
otrs bez un dzīvo kā grib, un nevienu savās likstās nevaino.

āa, nu te horoskops pie vainas, ir vairākas tādas zīmes, kuras labāk nebūtu dzimušas... :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2016. gada 01. februāris, 18:47:26 »
āa, nu te horoskops pie vainas, ir vairākas tādas zīmes, kuras labāk nebūtu dzimušas... :)

Nu, nu, daddy?

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2016. gada 01. februāris, 19:30:46 »
un kuras tās būtu? Ja vismaz 2, tad 1/6 no visiem clv atšaut?