Autors Tēma: pirts  (Lasīts 4735 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Raimonds1

Re: pirts
« Atbilde #15 : 2016. gada 03. februāris, 09:44:26 »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2016. gada 03. februāris, 09:46:19 »
Sauna - jā, patīk izkarsēties. "Slapjā" pirts -nē. Tur jau elpot nav ko tai sutā un garaiņos.
Un, tāpat kā tuk, ar šausmām atceros padomjlaika publisko pirti, kurp mamma mani stiepa katru nedēļu, jo pašiem mājās nekādu ērtību nebija...
Šobrīd mans favorīts ir vanna. Iegulies, pieber vēl ko smaržīgu un baudi  :)   Labākais variants, kā saknē apcirst sākušos saaukstēšanos vai pēc smaga fiziska darba atslābināt stīvu muguru un samocītus muskuļus.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2016. gada 03. februāris, 10:01:12 »
Nu nē, tās infrasarkano staru pirtis man šķiet tas pats kas mikroviļņu krāsns...
Auksto krinosaunu gan doma kādreiz iemēģināt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2016. gada 03. februāris, 10:08:53 »
Studiju gados džeki kojās uztaisīja pirti - virtuvei durvis ciet, plītis uz maksimumu un pirts gatava. :D

Jaunībā, kad visādi pasākumi saunā, man ne pārāk - visi kaifo par 100+, sēž un svīst, man ne piles, tikai āda pleķaina. Tusiņa pēc var ieiet.
Bet tad patrāpījās kompānija, kas zināja drēbi - lauku pirts ar garu, zālītēm un slotām, grādi 60 vai kapeiku vairāk, bet tajā mitrumā super... [Beton, piedod, bet šajā punktā tu esi idiots.] Nu, jā, tad kļuva skaidrs, kas ir "pirts".
Uzbūvēju savu pirtiņu. Forši. Reizi nedēļā cauru gadu ar lēcienu aizsalušā baseinā (pavisam ziemā gan ar bļodām laistījāmies, jo baseinu novācām, lai ledus nepārplēš).

Tagad ilgi nav sanācis - sīči ganāmi, pirts ir vienlaikus arī vannas istaba, ķēpa izvākt, lai var izkurināt.
Pāris reizes esam ar visiem bērniem gājuši, sīčiem patika, tikai lielajiem tā vairs nav pirts, bet bērnu ganāmais pasākums. Gaidu, kad paaugsies...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #19 : 2016. gada 03. februāris, 10:38:44 »
[Beton, piedod, bet šajā punktā tu esi idiots.]

vari izsniegt apliecību ?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #20 : 2016. gada 03. februāris, 10:48:15 »
Patiik tvaika pirts...

Reizeem var arii parasto ar labu peereeju...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2016. gada 03. februāris, 10:53:58 »
vari izsniegt apliecību ?
Tā ir aksioma.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #22 : 2016. gada 03. februāris, 10:58:37 »
Patīk klasiskā mitrā ar slotiņām. Ir ko darīt, nevis tupēt kā pūpēdim, kā tas ir sausajā.
Radiem laukos ir abas, kad aizbraucam izmantojam iespēju.

Arī esmu mēreno grādu piekritēja - 60-65. Lēnām, ar slotu vingrojot, uzsilstu, līdz jūtams siltums no iekšienes. Vannā tomēr vecā kārta tik labi nelec nost kā pirtī.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #23 : 2016. gada 03. februāris, 11:31:44 »
Patīk ne karsta, mitrā pirts. Tur tik jauki smaržo. Pat ne pēc slotiņām, nezinu pēc kā. Patīk tā laistīšanās ar ūdeni. Samaisa toveros, vanniņās vēsu skalojamo ūdeni un tad ar šalti lej un noskalo visu. Nekāda duša nestāv līdzās - ūdens dabiskais, netīrītais (nehlorētais), pustumsa, dūmu smarža, kaktā milzīgs akmeņos iemūrēts katls, kurā karsē ūdeni... Nav daudz tvaiku. Pirtiņai, ko apmeklēju ir ap 90 gadiem. Pārvesta, izjaucot pa baļķīšiem jau uz otro vietu. Ideāla konstrukcija, izmēri. Priekštelpa un lāvas telpa. Pirtiņā arī žāvē tējas, pupiņas - izmanto siltumu.
Pie šīs pirtiņas tieku labi ja reizi 1-2 gados. Un neviena cita modernāka, plašāka dzelteno baļķu būve nestāv līdzās mazajai ,pelēkajai večiņai. Auras nav.
Bet somu pirtis lai paliek somiem. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2016. gada 03. februāris, 12:34:55 »
Dēls ar kaimiņpuikām tādu plēvespirti dārzā uzbūvēja. Gadi šiem bija 12-13. Nākošais bija 2-stāvīgs štābi'ņš

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #25 : 2016. gada 03. februāris, 12:57:37 »
es nevaru teikt, ka esmu liels pirts zinātājs un mīlētājs, bet ja nepaslinkoju un aizeju - patīk. it īpaši laukos. ādai cita kvalitāte pēc tādas atmiekšķēšanās, nopēršanās ar tikko plūktu slotu, vēl pēc pēršanās var sasmērēties ar mediem, māliem, zemenēm vai kas jau pie rokas... var šļakstināties, ņemties... nekāda duša vai, fui vispār - vanna, nevar līdzināties...

un kur vēl daba apkārt - sēdi tur dvielītī ietinies ārā nojumē, pēc pirts uzkarsis, malko kādu bērzusulu, klausies kā lietus pakšķina vai pūces saklaigājas... un kāds miegs pēc tam...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2016. gada 03. februāris, 13:30:55 »
Dzirdēts ar par tā saucamajām  “čigānu pirtīm“.
Zaru slietenis, zirgu deķis pāri, bet kā to kurināja gan neizprotu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #27 : 2016. gada 03. februāris, 13:49:27 »
kā to kurināja
Akmeņu krāvumu sakarsēja.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #28 : 2016. gada 03. februāris, 19:53:02 »
Es varētu ar Trix un Pūku iet pirtī, jo gaumes saskan. :)

Ir pirts dziļos laukos, bet uz turieni tālu jābrauc un un vēl puse dienas paiet, kamēr izkurina.

Patīk, ja ciemošanās pasākums apvienots ar pirtī iešanu. Galvenais, pirms pirts nepieēsties. Esmu gan  iegremdējusies ūdens krātuvē starp peldošiem ledusgabaliem, gan norīvējusies ar sniegu. Sajūta super.

Nesen biju pirtī, kas uzbūvēta kempera mājiņā un ko var pārvietot pēc vajadzības. Var braukt piknikā ar savu pirti. :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #29 : 2016. gada 03. februāris, 20:47:16 »
Visforšākis brīdis ir leciens aukstā ūdenī vai sniega kupenā un sajūtas pēc tam. Pēc pirts, man šķiet, tāds "īpašāks" ir arī .. tas citai sadaļai piederas :)

Bet ar 60 grādiem man bik par maz. Sākumā jā, bet tad procesā vajag paaugstināt temp. Sakāpina līdz apt. 75, vēl viena tūre ar slotiņām un tad gan jālec ūdenī.
Uz beņķīša jānoklāj dvielis, lai mantība nepiesalst un tad lēns relaksējiens sniegotā/vasarā arī forši, bet ziemā foršāk/ un zvaigžņotā vakarā/naktī/ ar kādu foršu dzērienu.
Pēc laiciņa procedūru atkārto. 3x un tad gan uz gultu :)
Un kāāāāds miegs...