Jaut. radās, jo saņēmu pārmetumus, ka manējās NEPROT krievu val.
Nav runa par to, ka būtu labi, ja prastu krievu, ķīniešu, armēņu utt. Ir labi, ja prot, bet vai vajag?
Kad aizbrauc uz Latviju, tad reizēm ir jautājušas: kāpēc grupas vadìtāja runā krieviski, ja mùsu grupā ir tikai 2 meitenes no krievu skolas (tas bija modelēšanās nodarbību saistībā)? Nu kas tā ir par nemitīgu izdabāšanu?! Vai manām meitenēm Latvijā jājūtas vainīgām, ka neprot krievu valodu, bet var runāt franciski, angliski, spāniski un vāciski?
Par krievu val. nekad nav bijusi interese, kad vēl mācījās lv, tad izvēlējās angļu. Jo uz austrumu pusi neorientējāmies, to nedarām un nedarīsim. Lielā noteikti lv nedzīvos, par mazo grūti teikt, bet arī diez vai, diez vai.
Rezumē: ja plānotu savu dzīvi saistīt ar Latviju, viņām noteikti krievu val. noderētu, bet citādi neredzu vajadzību.
Par darba iespējām, klientiem un biznesa partneriem: ir bijusi darīšana ar Latvijas uzņēmumiem ļoti daudz. Un ir tā, ka uzņēmumā, ko dibinājis latvietis, pratīs runāt vismaz 3-4 valodās, kamēr krievu uzņēmumos labākajā gadījumā mani uzklausa latviski, jo paši runā slikti. Ar mani, latvieti, krievu uzņēmumos pārsvarā runā krieviski, jo latviešu vai angļu valoda ir tik sliktā līmenī, kā es neko nesaprotu.
Nu kaut kā laikam murgaini sanāca, bet tā tēma ir pārāk plaša, lai te tā koncentrēti izteiktu visu, kas man uz sirds.