Autors Tēma: saldētava  (Lasīts 3280 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

saldētava
« : 2016. gada 07. februāris, 17:52:19 »
Ir radusies pēkšņa vajadzība iepirkt saldētavu.  Tikai nav pat jausmas uz kādiem parametriem jāskatās - vai vajag vertikālo, vai horizontālo. Ir kādi ieteikumi?

Atslēdzies Afrora

Re: saldētava
« Atbilde #1 : 2016. gada 07. februāris, 18:16:37 »
Ja maziem krājumiem tad es pirktu tādu kā mazs ledusskapis. Ja lieliem tad arī tādu bet lielu :) Visas vertikālas ar duravām un plauktiem.
Horizontālās ... nu tās vairāk veikaliem piederas kur platība (vietas) vairāk. Tev tak pagrabā līķis tur nebūs jāglabā, koa?? :D
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 07. februāris, 18:37:39 »
parametrus jau noteiks tavas vajadzības. Bet, ja tev nav jāsastrādā puscūka vai milzīgs zivju loms jāsaglabā, tad milzīgai neredzu vajadzību -t.i. produkta cena pret patērēto elektrību

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2016. gada 07. februāris, 18:39:35 »
Vajadzība ir laukiem. Tur var pēkšņi i lopi, i zives, i ogas daudz ienākties ... labā gadā arī sēnes ....

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 07. februāris, 20:01:35 »
Kad pirku, tad šo pašu pārdomāju. Un nolēmu, ka plaukti ir labāki, jo vieglāk orientēties un salikt sasniedzami. Ko tajā horizontālajā? Sabērt kaudzē? Tā saldējumu veikalā var samest. Tie daži nodalījumi IMHO neko nemaina. Vertikālā uz grīdas aizņem mazāk vietas - man te deju zāle saldētavām nav pieejama. Un vēl uz virsas var kasti uzlikt.

Pārējie parametri nav zināmi. Izskatās pēc ledusskapja. :D Skatījos, kam 6, nevis 5 plaukti pie vienāda saldētavas augstuma - lielāka iespēja sašķirot (avenes vienā plauktā, sēnes - otrā utt.)

[Līķim piesienot slotaskātu, var iebāzt arī vertikālajā. Tiesa, slotaskāts ir aktuāls tikai, kamēr objekts sasalst. :D ]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #5 : 2016. gada 07. februāris, 20:29:48 »
Eu - Trix - tev ir pieredze?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2016. gada 07. februāris, 20:35:32 »
Neizrādi neveselīgu interesi. Tā var izraisīt Trix kvalifikācijas paaugstināšanos :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2016. gada 07. februāris, 20:35:59 »
Laukos, ja pastāvīgi kāds tur nedzīvo var piedzīvot pārsteigumus.

Mums laukos vienu ziemu uz kādu laiku bija nezkāpēc zudusi elektrība, tad atkal uzradusies.
Viss saldētavas saturs ieskaitot jērgaļu, par ko visvairāk bija žēl, izmetams.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2016. gada 07. februāris, 21:02:51 »

:D Protams! Kā ieliek cūku, tā pēc kāda laika stīva kā kruķis. Ja vajag, lunkanāku gaļas klunci ieliekot var noformēt vēlamajā formā. Aber cūka ir cilvēkam fizioloģiski vistuvākais subjekts iz dzīvnieku pasaules. Turklāt man ir loģika un praktiskas iemaņas nestandarta problēmu risināšanā. [Ā, te nav ieliekams tas smailiņš, kas uz zirga jādelē un zobintiņu vēcina!]

Tā ka - pārfrāzējot [ceru, ka oriģinālu neviens nezina!  :angel: ] - boisja kozla spereģi, koņa szaģi, a Trixa so vseh storon!

Mums laukos vienu ziemu uz kādu laiku bija nezkāpēc zudusi elektrība, tad atkal uzradusies.
Viss saldētavas saturs ieskaitot jērgaļu, par ko visvairāk bija žēl, izmetams.
Šī ir problēma. Potenciāli - UPSis, ja tur neviena nav, ģenerators - ja kāds ir.
Bet man ir bijusi šaize, ka ledusskapis ar saldētavu apakšā (vienkompresora), stāvot zemā temperatūrā (ilglaicīgas elektrības iztrūkuma apstākļos izdzīts uz terases, lai pēc iespējas mazāk jādarbina ģenerators), uzskatīja, ka ledusskapī ir gana auksts, tātad var kompresoru nedarbināt. Un visa saldētava līdz ar to kompostā. :(
Pieņemu, ka atsevišķai saldētavai uz to nošķaudīties, bet varbūt der pārdevējam pajautāt (ja lauku mājā neviens nedzīvo un iekurināts tiek tikai temperatūras uzturēšanai).

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 07. februāris, 22:26:50 »
[Līķim piesienot slotaskātu, var iebāzt arī vertikālajā. Tiesa, slotaskāts ir aktuāls tikai, kamēr objekts sasalst. :D ]
Nevarēs vis. Plauktiņi traucē, un tie nebūs izņemami. Vertikālajās var salikt sašķirotā veidā daudz dažādu sīku fasējumu, bet, ja jāievieto kaut kas lielgabarītaināks, tad tikai horizontālajā. (Jā, viss vienā čupā, a ko padarīsi).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2016. gada 07. februāris, 22:57:09 »
A kāda jēga ielikt saldētavā to lopu veselu, nevis sagrieztu gabalos? Sagrieztu kad vajag, paņem vienai ēdienreizei vajadzīgo. Ko ar veselu? Izņem no saldētavas, atskalda kāju ar tomahauku un pārējo liek atpakaļ?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2016. gada 07. februāris, 23:21:36 »
Jā, piekrītu, mājas virtuves patēriņam noteikti labāk sadalīt sīkos fasējumos.
Bet - vajadzības var būt dažādas, kas nu kam jāglabā un kādu izmēru. Es reiz speciāli dabūju pirkt  horizontālo saldētavu, lai būtu kur uzglabāt vēlākai preparācijai paredzētas... ēēmm, nu teiksim tā, lielgabarīta dzīvnieku ķermeņa daļas, kas nu nekādi nebija ietilpināmas vertikālās saldētavas plauktiņos. Tā nu teikums par stāvus iestutēto līķi šito atgādināja...
Tāpēc  pirmais kritērijs saldētavas izvēlei - uzglabāšanai paredzēto lietu gabarīti.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2016. gada 08. februāris, 09:05:10 »
Es pirms dažiem gadiem nopirku smuku sudrabotu Beko. Laba, ietilpīga, vertikālā. Tagad, kad man lauku vairs tā isti nav, nav vairs arī vajadzības. Tā arī stāv...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2016. gada 08. februāris, 09:15:44 »
Es pirms dažiem gadiem nopirku smuku sudrabotu Beko. Laba, ietilpīga, vertikālā. Tagad, kad man lauku vairs tā isti nav, nav vairs arī vajadzības. Tā arī stāv...

Pārdod bācienam! [Starpnieka procentu neprasīšu! ;D]

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2016. gada 08. februāris, 09:25:50 »

Šī ir problēma. Potenciāli - UPSis, ja tur neviena nav, ģenerators - ja kāds ir.
Bet man ir bijusi šaize, ka ledusskapis ar saldētavu apakšā (vienkompresora), stāvot zemā temperatūrā (ilglaicīgas elektrības iztrūkuma apstākļos izdzīts uz terases, lai pēc iespējas mazāk jādarbina ģenerators), uzskatīja, ka ledusskapī ir gana auksts, tātad var kompresoru nedarbināt. Un visa saldētava līdz ar to kompostā. :(
Pieņemu, ka atsevišķai saldētavai uz to nošķaudīties, bet varbūt der pārdevējam pajautāt (ja lauku mājā neviens nedzīvo un iekurināts tiek tikai temperatūras uzturēšanai).

Normālam ledusskapim/saldētavai uzšķaudīt, ja diennakti nav elektrības. Nekas tur neatkusīs.

Bet es arī novēroju Trix minēto problēmu, ka Electrolux ledusskapis ar saldētavu apakšā (vienkompresora), nelietots lauku mājā "izdomā", ka ir gana auksts un kompresoru nedarbina un rezultātā saldētavā, kur jābūt -18 ir ap nulli... Varbūt saldētavas tā nedara, nezinu, bet to noteikti vērts noskaidrot!