Autors Tēma: saldētava  (Lasīts 3271 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: saldētava
« Atbilde #15 : 2016. gada 08. februāris, 10:13:53 »
Normālam ledusskapim/saldētavai uzšķaudīt, ja diennakti nav elektrības. Nekas tur neatkusīs.

Diennakti un vēl mazliet notur, ja nevirina, bet nav jau zvanīts, cik ilgs ir bezelektrības periods. Ziemas vētrās var būt arī vairākas dienas.
Un, IMHO, ja saldētava, tad tomēr tiek cerēts uz daudzmaz stabilu -18 dažu grādu robežās, nevis -18...-1...-18...-2...-18. Man domāt, tas nav pārāk labi tiem saldētajiem objektiem un subjektiem.

Tātad arī 'krutais' Elektrolukss mēra pēc ledusskapja saldēšanas nepieciešamību, nevis pēc saldētavas. Man Snaige tā iznesās. Labi, pieņemšu zināšanai, ka tā ir izplatīta kaite. :D

Saldētava man arī dzīvo nesiltā vietā, bet, cik izskatās, tad arī tad, ja telpā -3, iekšā ir viņas paredzētie -18. Bet noskaidrot ieteiktu gan (filtrējot pārdevēja feisu! Domāju, ka lielākā daļa par šādu antifīču nav dzirdējuši un ar gudru ģīmi klārēs pilnīgas varoņteikas.)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2016. gada 08. februāris, 10:33:05 »
ai, brīžiem var tikai pabrīnīties par izstrādātāju pieņēmumiem :) 

Pirmais - ar minēto ledusskapi (laikam lai čukčām būtu kur ielīst pasildīties) :)

Otrais - elektronisks termometrs. Forši - rāda gan iekšas gan āra temperatūru. Tad lūk, kad iekštelpās noslīd zem nulles, šis rāda LL, tipa low, par zemu esot... Mļin.
a man INTERESĒ cik tieši ir, -10, vai jau -2 (piem. pēc pirmās stundas kamīna kurināšanas).
Tiem programmētājiem pirkstus izlauzt - būtu tak rādījuši cik ir, tik ir, bez kādas tur "loģikas"... turklāt varētu padomāt, ka +3 telpās ir normāla temperatūra... 

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #17 : 2016. gada 08. februāris, 12:50:04 »
Es ieteiktu pirkt saldētavu, kurā cirkulē amonjaks un kuras minimālā temperatūra ir  -22 grādi un likt strāvas stabilizatoru it īpaši lauku rajonos. Man laukos strāva staigā no 190V līdz 260V.

Atslēdzies Kamōn

« Atbilde #18 : 2016. gada 08. februāris, 12:51:04 »
Laikam Rūdis tomēr ir vīrietis. :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #19 : 2016. gada 08. februāris, 12:55:30 »
Es ieteiktu pirkt saldētavu, kurā cirkulē amonjaks un kuras minimālā temperatūra ir  -22 grādi un likt strāvas stabilizatoru it īpaši lauku rajonos. Man laukos strāva staigā no 190V līdz 260V.

kādas amonjakam priekšrocības?

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #20 : 2016. gada 08. februāris, 14:01:23 »
Pārsvarā visās sadzīves saldētavām ir freons, kura minimālā sasaldēšanas temperatūra ir ap -20, -21 grādiem, līdz ar to -18 grādi ir tuvu maksimumam, kompresori biežāk slēdzās iekšā ilgāk strādā, vairāk tērējās elektrība.
Saldētavas ar amonjaku (sadzīves) minimālā temperatūra ir ap -35 grādi, līdz ar to uzturēt -20 -22 grādus ir vienkāršāk, kompresors retāk slēdzās iekšā mazāku laiku strādā, mazāk tērējās elektrība. Mīnuss šādas saldētavas irpar 10-15% dārgākas.
Pluss ja sistēmā rodas plaisa amonjaks viss izplūst laukā un kompresors neslēdzās iekšā. Freona saldētavās pie maziņas plaisas viss freons neizplūst laukā, kompresors biežāk slēdzās iekšā ilgāk strādā un diezgan ātri var sadegt.
Saldētavām kkompresori maksā ap 70% no jaunas saldētavas cenas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2016. gada 08. februāris, 14:59:48 »
Pluss ja sistēmā rodas plaisa amonjaks viss izplūst laukā un kompresors neslēdzās iekšā.
...
Saprotu, ka kompresors tādējādi "ietaupās", bet kā amonjaka noplūdi - vai tas nebija baigi kaitīgais ieelpošanai?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #22 : 2016. gada 08. februāris, 15:15:07 »
Saprotu, ka kompresors tādējādi "ietaupās", bet kā amonjaka noplūdi - vai tas nebija baigi kaitīgais ieelpošanai?
ožamais spirts :) baigi smird :)