Autors Tēma: Minionu pienesums kultūrai -?  (Lasīts 4948 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Minionu pienesums kultūrai -?
« : 2016. gada 11. februāris, 22:47:29 »
"Minionu pienesums kultūrai" laikam ir oksimorons. Varbūt kāds var pārliecināt mani par pretējo? Es nelecos, toč mēģinu saprast, ko par šo kultūrfenomenu domāt.
Sīči sasocializējušies, nākas paskatīties. Meklēju jēgu - neatrodu. Scenārijs vairākām filmiņām - ar niansēm identisks.

Iet viens, ierauga banānus, mēģina iegūt - nesanāk. Dusmojas, trako, met pa gaisu lietas, mēģina savādāk, nokrīt un sasitas, kāds par šo pasmejas, beigās galvenais varonis dabū ar banānpalmu pa galvu, banāni nobirst, bet šis vairs nav ēdājs. Atnāk cits un visu pievāc.

A morāle kur? Nafig censties, cits tāpat savāks tava darba augļus? Par nokritušo ir jāsmejas?

Kas ir tas labais, kas šajās filmās ir?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 12. februāris, 05:03:19 no pitons »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

Re: Minionu pienesums kultūrai -?
« Atbilde #1 : 2016. gada 12. februāris, 00:06:10 »
Nedomāju, ka daudzas mūsu bērnības multenes - nupagaģi, vinnijspūks, karlsons utt būtu ar kaut ko diži vērtīgākas. Morāle tajās stipri ļodzīga.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 12. februāris, 07:45:10 »
Zin, ar pieaugušā prātu skatoties, daudz jēdzīga var izlobīt.
Atšķirībā no mīļas pūkainas aitiņas, kas ar mīļu smīnu sit vardi pret kastes stūri, jo tā iekurkstējās nelaikā.

Kaut kā akcenti citur.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2016. gada 12. februāris, 08:15:56 »
Ja man būtu pirmsskolas/agrīnā skolas vecuma bērni, laikam censtos no minjoniem un šā tā cita izolēt. Nezinu, cik tas reāli iespējams, ja, kā Trix saka, sasocializējušies.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 12. februāris, 08:21:39 no Spārka »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2016. gada 12. februāris, 08:18:50 »
Maniem sīkiem bij topà Rozà pantera, arī reāls sviests... tad nu balansam bij arī citas videokasetes - Kaķi aristokrāti, Nāriņa... izkonkurēja ar laiku

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2016. gada 12. februāris, 08:32:26 »
Minioni ir smieklīgi. Mazi, dzelteni, taisa smieklīgas grimases, smieklīgi ķiķina. Padumji. Man patīk. Daudz labāk kā visādi ninjago utml bērnu multeņu "bojeviki".

Atslēdzies Betons

« Atbilde #6 : 2016. gada 12. februāris, 08:40:36 »
Mēs, pieaugušie gribam ielikt dziļu jēgu multenēs u.c. vizuālās izklaides darbos bērniem. Ko multenē meklē bērns? Smieklīgu personāžu, kas taisa pigorus. Jo vairāk jo labāk. Padomājot par slavenajām mūslaika multenēm, kas bija mīļākie tēli? Vilks no nupagaģi, lai gan bija truls, brutāls personāžs ar visiem kaitīgajiem ieradumiem un bez jelkādas morāles. Karlsons - slinks liekēdis "haļavščiks", kam visu ko vajadzēja iegūt no citiem - ar viltu, melošanu, citiem rafinētiem paņēmieniem. VinnijsPūks - resns, slinks lācis, kam dzīves prioritāte bija medus utt.
Nu tagad dzīvei dinamika cita un ķiņķēziņi citi. Minjoni ir smieklīgi multeņi paši par sevi. Viņu darbības - nu kāda autoru izdoma, tādas darbības. Ir jau gana daudz pilnmetrāžas amerikāņu multenes ar dziļo jēgu un pamācošo sižetu arī..

Atslēdzies Broms

« Atbilde #7 : 2016. gada 12. februāris, 09:01:40 »
Minjoni, tāpat kā Vāģi un kasturvēl, ir biznesa projekti. Multenes, apģērbi ar simboliku, rotaļlietas, mēbeles - visi šie izstrādājumi ar attiecīgo simboliku maksā par vismaz 50% dārgak, nekā identiski ar palmas attēlu. Priedes koka gulta, kas izkrāsota kā automašīna no vāģiem - 600(?).
Galnais ir panākt popularitāti bērnu vidū. Ienākumus radīs vecāki.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2016. gada 12. februāris, 09:29:01 »
Bērnudārzs un treniņi dara savu - antikultūra tiek apgūta uz urrā, tur nekāda distancēšanās vairs nesanāk.

Brom, kas ir reklāma, bizness un smadzeņu skalošana, man [paldies veselajam saprātam] nav jāstāsta. :D  Nekautrējos šo saprašanu nodot tālāk.

Toms un Džerijs un "nupagaģi" vilks, salīdzinot ar svaigāko multiprodukciju, ir inteliģences un aristokrātisma kalngals. Objektīvi, nevis "bērnības mīla aizmiglo acis".

Mēs, pieaugušie gribam ielikt dziļu jēgu multenēs u.c. vizuālās izklaides darbos bērniem.
Nu, es kā "pieaugušais" gribu nevis dziļu jēgu, bet iespēju bērnam asociēties ar kaut ko daudzmaz pozitīvu, vai vismaz ne ļaunu.
Par minioniem pagaidām nesaprotu, ko domāt.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #9 : 2016. gada 12. februāris, 09:37:39 »
Trix, vai Tev kāds bērnībā liedza skatīties Nu Pagaģi?  Vai kāds mācīja kaut ko - tas ir labi, tas slikti tai multenē?
Bērni nav armijā iesaukti, viņiem jāspēj arī pašiem veidot savu pasaules uztveri un tici man, televīzija to nenogalinās.. Drīzāk aizliegumi

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2016. gada 12. februāris, 09:58:32 »
Nav tas viss tik nevainīgi.  Multenes ir daļa no audzināšanas, jebšu smadzeņu skalošanas.

Iekopēju vien dažas adreses, kam interesē, var sameklēt vēl tamlīdzīgas

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2016. gada 12. februāris, 10:04:25 »
Nevajag visur meklēt padjobkas. Dzīvojiet vienkāršāk.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2016. gada 12. februāris, 10:06:09 »
Āre, ir arī par minjoniem

Atslēdzies Mao

« Atbilde #13 : 2016. gada 12. februāris, 10:13:32 »
Es ar bērniem kopā par Minjoniem reāli ierēcam - es esu lielais minjons, PRĀTĪGAIS, un šie visi gāž podus. Sasveicinamies mēs, par piemēram - BANANA! Protams, ka nopietnākos brīžos, es pļāpu formā skaidroju pasaules uzbūvi, sliktā - labā raksturīpatnības, komercializāciju, globalizāciju, politiku un citas interesantas lietas, caur humoru, regulejot tembru būtiskās vietās un, ja nepieciešams, uzrādod neapgāžamus pierādījumus. Šitā es vienu meitenīti no - bet Ušaks vismaz kaut ko dara - izvilku pusgada laikā.

Man neviens sīcis nav iedomājies Minjonlelli paprasīt un ierēc, ja redz kādu citu dīcam...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #14 : 2016. gada 12. februāris, 10:17:30 »
Āre, ir arī par minjoniem

SLIMI IR TIE SARKANIE, JEI BOGU...