Autors Tēma: Minionu pienesums kultūrai -?  (Lasīts 4911 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: Minionu pienesums kultūrai -?
« Atbilde #30 : 2016. gada 12. februāris, 22:33:22 »
Arī atceros Tomu un Džeriju. Nezinu, kādā vecumā redzēju šo multeni pirmo reizi - dziļi riebās no pirmās sekundes. Absolūti sadistiska, perversa multene. Manā multeņu antitopā šī ir stabili pirmajā vietā. It kā "Nu pagadi" tāds pats, bet tomēr nav tik pretīgs.
No minjoniem esu mazus gabaliņus redzējusi - tik briesmīgi kā T&J neliekas. Kāpēc - nevaru noformulēt.

Nevar jau bērnus pasargāt no visiem draņķiem, manuprāt galvenais, lai viņi neskatās TIKAI draņķus, bet arī normālas multenes. Ja būs viss spektrs, tad vajadzētu pašiem saprast, ka draņķis ir draņķis.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #31 : 2016. gada 13. februāris, 00:14:25 »
Gan jau visa sāls ir proporcijās.

Ir milzīga atšķirība tajā, cik daudz (maz) mēs mūsu bērnībā redzējām vardarbību vai izkropļotu realitāti un kā mūsdienu bērni burtiski tiek pārgāzti ar ātru, paviršu, vardarbīgu, nereālu, neadekvātu utt. informāciju

Atslēdzies Mao

« Atbilde #32 : 2016. gada 13. februāris, 00:33:45 »
Arī atceros Tomu un Džeriju. Nezinu, kādā vecumā redzēju šo multeni pirmo reizi - dziļi riebās no pirmās sekundes. Absolūti sadistiska, perversa multene. Manā multeņu antitopā šī ir stabili pirmajā vietā. It kā "Nu pagadi" tāds pats, bet tomēr nav tik pretīgs.
No minjoniem esu mazus gabaliņus redzējusi - tik briesmīgi kā T&J neliekas. Kāpēc - nevaru noformulēt.

Nevar jau bērnus pasargāt no visiem draņķiem, manuprāt galvenais, lai viņi neskatās TIKAI draņķus, bet arī normālas multenes. Ja būs viss spektrs, tad vajadzētu pašiem saprast, ka draņķis ir draņķis.

Pūka, piedo. Bet mums ir problēmas. Paskaidrošu kapēc - acīmredzot vide, kurā būdama, Tu vērtēji Tomu un arīdzan nabaga Jeriju, ir bijusi kaut kāda ne tāda, jo, ja pieaudzis cilvēks par to visu, MULTENI JA KAS, saka - pretīgi, tad tici man  - SOS ir jākliedz Tev, liberālā pasaule neatteiks.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #33 : 2016. gada 13. februāris, 00:53:25 »
Visos laikos ir bijušas pasakas, kuras mūsdienu ētikas skatījumā ir absolūti amorālas. Lai cik dīvaini tas arī nebūtu, visi ticējumi un reliģijas nav nekas cits kā tās pašas amorālās pasakas.
Sākot ar pūķiem un beidzot ar muļķiem, kas valda pār ķēniņvalsti. Diemžēl jebkura pasaka balstās ikdienā. Pūķus tagad atpazīstam pterodaktīļos, arheopteriksos un brontozauros, trešie tēva dēli valda pār valstīm kur tik nepaskaties vēl šo baltu dienu.
Var jau būt, ka kretīnismu un vardarbību nav jārāda no dzimšanas, bet kad tad? Kurš noteiks to brieduma laiku, kad to rādīt? Te daži būs lasījuši manus komunālā dzīvokļa pastāstus, kuros bērns no mazām dienām redzējis gana stulbuma un roku palaišanas. Nu tak tāpēc neesmu kļuvusi ne par idioti, ne slepkavnieci. Viss ir relatīvs....
P.S. Varbūt mūsu bērniem kā reiz pietrūkst to šausmu, kuras gadu tūkstošiem vienmēr bijušas dzīves neatņemama sastāvdaļa - kari ar sakropļotiem ķermeņiem, baisas sērgas, regulārs bads, verdzība... Un varbūt labi, ka tas iztrūkums kompensējas mūvijos, un ne vairs tik daudz dzīvē. Atkal -viss ir relatīvs...
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2016. gada 13. februāris, 01:36:28 »
Kāds vīrs stipri gados man stāstīja, kā, puika būdams, iespaidojies no grāmatām (televizoru pat nebija vēl), aizrautīgi lasījis piedzīvojumu romānus par visādiem pirātiem un tamlīdzīgiem burlakiem, kuri, būdami skarbie veči, pēc attiecīgā laika goda kodeksa  citus skarbos večus i ar zobenu varēja sakapāt, i pār bortu pārlidināt, bet pret sievietēm izturējās kā visaugstdzimušākie džentlmeņi - sieviete viņiem bija kaut kas neaizskarams.
Jā, grāmatu naivā romantika. Bet puikam pietātes māciba pret sievieti. Mūsdienu džekiem, kas uzauguši, skatoties, kā Šreks savu princesi pārmet pār plecu, diezi vai tāda radīsies...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #35 : 2016. gada 13. februāris, 01:42:47 »
Man jau gribas cerēt, ka ir līdzsvars starp šāda veida ietekmi un pozitīvo no ģimenes, skolas, draugiem. Bet, jo lielāka amplitūda uz vienu pusi, vismaz tikpat lielai jābūt uz otru, lai nokompensētos

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #36 : 2016. gada 13. februāris, 13:09:14 »
Mao, nesapratu. Nu varbūt "pretīgi"nebija precīzs vārds. Vai tas ko mainītu, ja es teiktu tā vietā "slikti, stulbi"
? Es tik gribēju uzsvērt, ka manas domas par šo multeni nav mainījušās - man viņa likās stulba bērna vecumā un liekas stulba arī tagad. Kāpēc man problēma, liberālā sabiedrība nevar sagremot manu viedokli?

Pasakās parasti tiek izspēlēta cīņa starp labo un ļauno. Ļaunais tiek nogalēts, apmuļķots,sodīts - jā , arī ne ar godīgiem un ētiskiem līdzekļiem. Bet pasaka nekad 1) netīksminās par nogalēšanas, apmuļķošanas,sodīšanas procesu,( neizbauda formu tik daudz , cik strādā uz rezultātu) 2) pasakās skaidri var sajust , kurš ir labais un kurš sliktais, balts un melns, ja gribat.

T&J  ir gan tīksmināšanās , gan pele, kas ir kas? Labais varonis? Sliktais varonis? Un kaķis?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 13. februāris, 13:15:42 no Pūka »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #37 : 2016. gada 13. februāris, 13:27:31 »
Par Tomu un Džeriju runājot, jo jaunāka sērija jo trulāka. Dažas no vecajām sērijām ir tīri jaukas.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #38 : 2016. gada 13. februāris, 13:30:21 »
Par minjonu u.c. mārketingu - līdz šai sarunai nebiju ievērojusi, bet vakar tieši pēc tēmas izlasīšanas biju Rimi. Un jā - glābiet, minjoni. Pat uz šķiltavām.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #39 : 2016. gada 13. februāris, 16:19:29 »
Šodien biju minjonu ballītē. Nekāda vaina, jubilārs priecīgs.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Betons

« Atbilde #40 : 2016. gada 13. februāris, 16:38:59 »
Lai man piedod Trix, bet es šajā tēmā jūtos ka pendzionāru apspriedē

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #41 : 2016. gada 13. februāris, 16:42:36 »
Patiesībā, Beton, tieši otrādi. Visticamāk, ka Tavējie bērni tāpat kā manējie, ir laimīgi pārauguši multeņu gadus. Bet Trix bērniem tas ir aktuāli.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #42 : 2016. gada 13. februāris, 16:46:17 »
Es to tādā kontekstā, Spārka, ka visi te baigi spriedelē, kas ir labi, kas nē, kas veicina negatīvo rīcību, kas nē.. pozitīvais, negatīvais, vardarbība utt. Jaunie vecāki (es arī tāds kādreiz biju) tik ļoti neaizdomājas par tādām lietām

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #43 : 2016. gada 13. februāris, 18:01:52 »
Manējiem lielākais ļaunums draudēja no Scoobi Do un tamlīdzīgi. Tagad ir citādi.
Ja man šobrīd būtu mazi bērni, es ļoti nopietni domātu par Trix teikto.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #44 : 2016. gada 13. februāris, 18:10:30 »
Laikam jau, ja nevarētu labi pārdot, neviens trulas multenes neražotu