Autors Tēma: Gribu mainīt dzīvokli  (Lasīts 4319 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies surikāts

Gribu mainīt dzīvokli
« : 2016. gada 15. februāris, 20:33:35 »

Čau !
Parunājiet ar mani :)

Ir radusies teorētiska iespēja tikt pie mana gandrīz sapņu dzīvokļa.

Plusi:

Plānojums;
Skats pa logu;
Lodžija;
Liela vannas istaba - var dančus rīkot;
Garāža.

Mīnusi:

Centrālā apkure;
Zeme nav īpašumā;
Mēneša rēķins: ~ 100 eur vasarā, ~ 200 ziemā.

Atrašanās vieta - nūūū... ciešama. Nav īsti ne pie plusiem, ne pie mīnusiem skaitāma. 

Šībrīža dzīvokļa plusi:

Atrašanās vieta;
Gāzes apkure;
Mēneša rēķins: 30 eur apsaimniekošana + 30 eur gāze visu cauru gadu.

Mīnusi:

Visi logi iziet uz vienu pusi (ziemeļu) - vasarā absolūta laime, ziemā gribas nošauties;
Maza vannas istaba - ir tikai duškabīne, vannai vietas nav;
Lodžijas / balkona nav;
Skats pa logu otsutstvujet vispār, jo dzīvoju aiz aizkariem - ar pretējās mājas kaimiņiem, ja labi pacenšas, var praktiski sarokoties pa logu - ok, ok, mazliet pārspīlēju, bet tikai mazliet;
Aukstais karš ar kaimiņiem par stāvvietu pagalmā (šobrīd strādā princips "vstal - mesto poķerjal", attiecīgi pēdējā laikā aizvien biežāk izvēlos braukt ar sabiedrisko tikai tāpēc, lai vakarā nepavadītu stundu braukājot ap kvartālu vietas meklējumos).

Principā vienīgais apstāklis, kas vieš pārdomas, ir apsaimniekošanas rēķins: atļauties it kā varētu, bet varde žmiedz.

Cik noprotu, tad iespējas ierīkot gāzes apkuri, atsakoties no centrālās, šodien ir praktiski nekādas.

Un kas ir ar to svešo zemi zem mājas - vai ir pamats baidīties, ka kaut kad nākotnē nomas maksa var uzskriet debesīs ?

Saprotu jau, ka jāizvēlas tikai man pašai, bet gribas papļāpāt un kādu viedokli no malas uzzināt.

Vai tiešām ir tā, kā man draugi saka - tāds dzīvoklis, kādu gribu, ar tādu apsaimniekošanas rēķinu, kāds man ir šobrīd, ir absolūta utopija ?

Ak jā - runa ir par Rīgu.

Atslēdzies reno

Re: Gribu mainīt dzīvokli
« Atbilde #1 : 2016. gada 15. februāris, 20:50:01 »
cik tad  maksā pašlaik -el, ūdens taču neietilpst apsaimniekošanā?
Es laikam mainītu.Tev taču riebjas pašreizējais.  Kādas ir salīdzināmās platības?

Atslēdzies surikāts

« Atbilde #2 : 2016. gada 15. februāris, 20:54:05 »
Ūdens šobrīd ietilpst rēķinā - tikai aukstais, jo silda gāzes caurteces katls vai kā nu viņu tur sauc.
Tur gan arī ūdens ir rēķinā - ar visu uzsildīšanu. Domāju, ka vid. patēriņš man būtu tāds pats, kā pašreizējiem iemītniekiem.
Elektrība papildus - gan šeit, gan tur. Domāju, ka izlietojums būtu visnotaļ līdzīgs. Tur gan elektriskā cepeškrāsns, un visticamāk, ka gribētu likt arī el. plīti, bet uz vispārējā fona nedomāju, ka tas kaut ko diži mainītu.
Platības - te 40 m2, tur 52 m2 + 4 m2 lodžija. Abi divistabu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2016. gada 15. februāris, 21:08:01 »
Skatītos arī kad ēka celta, vai siltināta, kas ar jumtu.
Arī kāds kontingents tur dzīvo, kas apsaimniekotājs.
Tā zeme vispār ilgtermiņā darītu piesardzīgu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2016. gada 15. februāris, 22:25:52 »
Nu es laikam uz dzīvokli ar tādiem mēneša rēķiniem nemainītos vis. Turklāt centrālapkures  izmaksas tikai aug, un tam nav ne gala, ne malas. 
Labi, varbūt dzīvoklis ar gluži tik maziem rēķiniem kā tagadējam arī neatradīsies, bet ar samērīgākiem taču varētu pameklēt, ne?

Atslēdzies surikāts

« Atbilde #5 : 2016. gada 15. februāris, 22:47:01 »
Kad celta... nezinu. Kaut kādi 80.gadi varētu būt, t.s. "specprojekts", kas nevienā sērijā īsti neierakstās.
Par siltināšanu ziņu nav, bet dzīvoklis (vismaz šobrīd) ir silts - var mierīgi gulēt ar atvērtu logu. Kā ir tad, kad mega mīnusi - nezinu. Jāpagaida, un jāaiziet viesos.
Par jumtu pēdējos 10 gadus sūdzību nav, bet nu jā - pēdējais stāvs. Bet man tas tomēr liekas vairāk kā pluss, jo neviens "pa galvu" nestaigā.
Apsaimnieko DzĪKS.
Kontingents... visāds, māja paliela, dzīvokļi šķiet, ka 75.
Tas savā ziņā varētu būt pluss pašreizējai dzīvesvietai - mājā 14 dzīvokļi, parādnieku nav, īpašu kašķu (atskaitot par pagalma stāvvietām) nav bijis.
Zeme.. nezinu, tāda maza baža ir, bet daudz taču māju uz privātām zemēm Rīgā... Ok, šo pierakstām pie potenciāliem mīnusiem.
Par samērīgākiem rēķiniem - mazāki, protams, būtu forši. Bet kādas vispār ir vidējās apkures izmaksas uz m2 ??

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2016. gada 16. februāris, 09:46:10 »
Rēķini īstenībā palieli. Man 40m2 dzīvoklim vasarā 70eur, ziemā ap 100, 70m2 dzīvoklim vasarā 110, ziemā 160-170. tas ar visu apsaimniekošanu, ūdeņiem, apkurēm, miskasti, elektrību kāpnēs un liftu. Māja parastā, nesiltinātā :)

Par stāvvietām...bēdīgs jautājums, auto turu maksas stāvvietā un priecājos, ka pie mājas varu piebraukt, kartupeļus izkraut, ka tie nav no stāvvietas jāstiepj.

Tas, ka zeme nav īpašumā, nav labi, bet ja tas nav klusais centra, kur kadastra vērtība ir miljonos, tad nav tik traki, pārsimt eiro gadā nodoklis lielāks     

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2016. gada 16. februāris, 11:47:39 »
80. gadu specprojektam īsti neuzticētos. Pati tādā dzīvoju, bet spec. izrādījušies visādi eksperimenti bez kārtīgiem pamatiem, kā sekas glītas plaisas koridorā, jo māja sēdusies; nezinu vai eksperiments, bet virtuvē izlietnei noteka ir ar pārāk mazu diametru - var ātri tikt pie aizdambējumiem. Plus ēka no sarkaniem ķieģeļiem, kas lāgā netur mitrumu un līdz ar to arī lielus mīnusus, kas no tā iznāk, ļoti smagā formā redzams, piemēram, žogā pie 7. vidusskolas uz Bruņinieku ielas.
Vērts ķert pie rokas ilgstošos iedzīvotājus un aptaujāt viņus.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Betons

« Atbilde #8 : 2016. gada 16. februāris, 16:51:25 »
Man šķiet, ka tas nav vienīgais variants pasaulē, kā tikt pie cita mitekļa. Varbūt vienīgi šis prasa vismazāk pūļu.
Par maz info, lai ko objektīvu pateiktu

Atslēdzies surikāts

« Atbilde #9 : 2016. gada 16. februāris, 18:42:02 »
Iecerētais dzīvoklis ir radu, attiecīgi gan tas, gan arī māja ir pazīstami, un atkrīt vajadzība ķert pie rokas citus mājas iedzīvotājus.

Tāpat ir 100% zināms, ka pēdējo ~10 gadu laikā nav bijušas problēmas ar tekošu jumtu, mitrām sienām, utt. Tas, protams, neizslēdz iespēju, ka attiecīgās problēmas var iestāties nākotnē, bet tas jau principā attiecas uz jebkuru dzīvokli.

Nav arī paredzēta maiņa tradicionālajā izpratnē, bet situācija ir apmēram šāda:

(pieņemsim) Vilhelmīnei ir 2 istabu dzīvoklis (pieņemsim) Hospitāļu ielā - rajons neslikts, bet dzīvoklis dažādu apsvērumu dēļ jau ilgu laiku neapmierina.

Klementīnei ir 4 istabu dzīvoklis, piemēram, Mežciemā, bet nav vairs vajadzības pēc lielās platības, un arī mazāki rēķini tikai priecētu.

Bonifācijam, savukārt, ir 2 istabu dzīvoklis 20 min. gājienā no Vecrīgas, kurš viņam ir kļuvis par mazu.

Klementīne Bonifācijam ir piedāvājusi apmainīties ar dzīvokļiem, bet centra puisis Bonifācijs nav ar mieru pārcelties uz Mežciemu.

Attiecīgi ir vēlme pārdot Klementīnes un Bonifācija dzīvokļus, un vietā nopirkt mazu Klementīnei un lielu Bonifācijam.

Šito visu padzird Vilhelmīne, kas jau gadiem jūsmo par Bonifācija dzīvokli, un top pagaidām teorētisks plāns: Vilhelmīne pārvācas uz Bonifācija dzīvokli, bet viņas un Klementīnes dzīvokļi tiek pārdoti un vietā nopirkti citi, attiecīgo personu vēlmēm atbilstoši.

Beton - kāda tieši info trūkst ?

Varu precizēt savas pieticīgās vēlmes:

1) Gribu vannu. Nu briesmīgi gribu ! Ideāli, ja ir gan vanna, gan duškabīne (Bonifācijam ir).
2) Lodžija vai balkons. Nē, nu ideālā variantā, protams, būtu jumta terase :)
3) Logi vismaz uz 2 pretējām pusēm, lai var caurvēju uztaisīt.
4) Saules gaisma dzīvoklī mazliet ilgāk par 3 minūtēm dienā.
5) Vismaz daļai no logiem nav pretī kaimiņu māja.
6) Pilnīgi noteikti netiek izskatīts pirmais stāvs. Un vispār - jo augstāk, jo labāk. Un ja augstāk par 3.-4. stāvu, tad ar liftu.
7) Negribu, lai starp jauno dzīvokli un pilsētas centru būtu jebkāds sastrēgumains tilts, tai skaitā VEF, Zemitānu vai Deglava. Vienīgais tilts, kuru esmu ar mieru šķērsot ikdienā, ir Brasas - to par tiltu nemaz neuzskatu. Attiecīgi atkrīt gandrīz visi mikrorajoni, izņemot varbūt vienīgi Čiekurkalnu, tā saucamo Mežaparku (kurš patiesībā nav nekāds Mežaparks, jo īstais Mežaparks manā skatījumā ir tikai un vienīgi pa kreisi no Kokneses prospekta) un pavisam tuvo Sarkandaugavu (nu tur līdz Skaimoram, varbūt kādu vienu pieturu tālāk, bet tur jau nekā nav, izņemot Duntes virsotnes, kas man principā nepatīk, un dažas Patversmes ielas staļina mājas, kas ir bez balkoniem.
8) Iespēja bez problēmām novietot auto.

Un pāris gadu laikā periodiski papētot piedāvājumu, ir nākts pie secinājuma, ka ja kaut kas +/- atbilstošs arī parādās, tas tikpat ātri arī pazūd. Attiecīgi, ir diezgan lielas šaubas par to, vai ideālā dzīvokļa pārdevējs būtu tik saprotošs un pretimnākošs, ka būtu ar mieru gaidīt vismaz pāris mēnešus, kamēr pārdodu tagadējo par daudzmaz normālu cenu.

Mazs precizējums par rēķiniem: 100 vasarā - 200 ziemā nav tikai apsaimniekošana, bet viss kopā, t.sk. apkure, ūdens, zemes noma, atkritumi, u.t.t. Vienvārdsakot tas, ko piestāda namu pārvalde, vai šajā gadījumā kooperatīvs. Papildus ir tikai elektrība, internets, TV, un pārējais, ko ir vēlme pieslēgt. Bet nu tomēr liekas mazliet par augstu. Bet varbūt es vienkārši esmu izlaidusies ?

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2016. gada 16. februāris, 18:54:42 »
"100 vasara un 200 ziemāā " par 50m2 2istabnieku ir daudz. Arī ar centrālapkuri. 50-60 vasarā un 100-120 ziemā būtu ok. Kaut kas tu ar apsaimniekošanu nav lāgā vai baisi dārga zemes noma

Atslēdzies Betons

« Atbilde #11 : 2016. gada 16. februāris, 19:49:48 »
Plusu ir daudz. Ja vari pavilkt, kāpēc ne?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 17. februāris, 08:59:43 »
Putni Tev galvā  :bird: :bird: (palasot 7 vēlmi  :rat::)

Atceries, ka Dievs, liktenis un valdība mēdz nelāgi pajokot, lai ko Tu cilvēks plānotu un cerētu :) Kaut vai piemērs ar VID ēku :) 

Atslēdzies hm@

« Atbilde #13 : 2016. gada 17. februāris, 09:10:53 »
Palasot Tavas vēlmes, kļūst pilnīgi skaidrs, ka tu gribi tieši šo dzīvokli! :) Tieši šajā stāvā un tieši ar šiem logiem:)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #14 : 2016. gada 17. februāris, 09:21:27 »
Surikāt, doma ta jau ir nobriedusi! Ko tyur vairs ālēties. Dari un viss. :hi: