Autors Tēma: Nauda, alga, naudas daudzums  (Lasīts 12725 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zazū

Nauda, alga, naudas daudzums
« : 2014. gada 16. oktobris, 08:01:02 »
Manas alimentu tēmas sakarā.
Galīgi neesmu tajā pieminētajā situācijā, par ko padomu lūdzu...

Bet, vai es esmu pēdējā šajā valstī, kam mēneša ienākumi ir mazliet virs 400 €
P.S. Ielas neslauku, izglītība augsta  :confused:
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Nauda, alga, naudas daudzums
« Atbilde #1 : 2014. gada 16. oktobris, 08:06:54 »
Mana mamma ar savu augstāko izglītību saņem zem 350€ uz rokas, pie tam nodokļi tikai no minimālās.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #2 : 2014. gada 16. oktobris, 08:07:57 »
Mana mamma tāpat, vīrs ar neko daudzāk...
Pieminētais puisis ap 600 €
Bet visi komentē, ka 300 nav nekāda tur summa...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2014. gada 16. oktobris, 08:10:32 »
Nu, zināma lieta, paēdušais neēdušo...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #4 : 2014. gada 16. oktobris, 08:11:26 »
Nu es pat sevi par neēdušu neskaitu, jo zinu, ka ir liela ļaužu grupa, kam kudi sliktāk...
bet to, ka 300 maza summa, to nebiju iedomājusies :D

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 16. oktobris, 08:12:22 »
Nu, kad es parēķinu, cik no naudas aiziet tieši uz bērnu, pie tam pat ne tīni, tad nu tie 300€, ar noteikumu, ka tur ir iekšā arī bērna īres/komunālo/saimneicības preču daļa, sanāk ļoti normāli kā puse no izdevumiem + kaulējamā daļa.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #6 : 2014. gada 16. oktobris, 08:17:28 »
Tajā konkrētajā gadījumā ir piecgadnieks. Un puisis vadā uz dārzu, pērk visu ko (gan ko prasa, gan dāvanas) utt, summa tiešām šķiet neadekvāta... Bet mamzele ir maz ietekmējama, jo mātei visas tiesības prasīt visu ko esot...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2014. gada 16. oktobris, 08:20:40 »
atzīstu, ka iepēru to "vaitad 300 ir daudz..." nepadomājot un nepiedomājot. Tā jau ir, ka katrs no sava uzkalniņa skatās vispirms... bet jā - uz mazu bērnu tā summa varbūt arī ir ar atliektiem galiem, bet kad jau skolas laiks, un ja pierēķina ne tikai jaunus zābaciņus, bet arī to, ka mātei ar to bērnu kaut kur jādzīvo, un, cerams, ne īrētā istabiņākopā ar studntiem... diemžēl zinām jau, ka nesaskaņu gadījumā šīs rūpes pilnībā uz māti, ne tēvu pāriet - izdzīvot... un apalēt ar " man tikai 400 alga" neiet krastā. māte izdomās, kā nopelnīt, lai nosegtu izdevumus. viņai nav citas izejas. kāpēc tad tēvs nevarētu šādā režīmā ieslēgties, nevis štukot, kā maksāt mazāk?

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #8 : 2014. gada 16. oktobris, 08:25:12 »
Turklāt tēvs vispār grib to bērnu ņemt pie sevis - viņam ir dzīvesvieta, sieva un tam bērnam patīk gan tēvs, gan tā sieva - sauc par mammu un skaļi saka - man ir divas mammas. Bet meitene nedod un advokāts pateicis, ka labāk netiesāties, jo vīrieti neviens likums neaizstāv...
Aj, nu sarežģīti.
Mani tikai tie 300 personīgi aizķēra. Noteikti netērēju 300 uz katru bērnu, jo nav jau ko :D

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #9 : 2014. gada 16. oktobris, 08:28:35 »
nu tas viss jau ir cita tēma... bet 300 no vīrieša... tas nav daudz. bērnam un viņa mātei. vīrietim, atkarībā no algas - nu jā, stiepjams jēdziens. protams. pie algas 2000 i nemanītu, un neliktos vairs daudz...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2014. gada 16. oktobris, 08:30:27 »
Nu, ja viņam ir stabilāka sadzīviskā situācija, bērns ir noskaņots pozitīvi, lai laiž tos alimentus caur tiesu + uzreiz prasību par aizbildniecību pretī.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #11 : 2014. gada 16. oktobris, 08:32:13 »
Nedošot, vairāki juristi pateikuši, ka mūsu valstī mātes institūcija tiek pacelta pāri visam...
a viņa ir dumja, spītīga un ...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2014. gada 16. oktobris, 08:51:25 »
kas vienam gudra un spītīga, no cita uzkalniņ - gudra un mugurkaulu... :) bet nu droši vien jums labāk, protams, redzams.

cik nav dzirdēts tepat forumos -sak, pašas jau sievietes atļauj tiem vīriešiem tà, pašas uzņemas, velk, un pēc tam sūdzās ka grūti un slikti un vīrieši tādi un šitādi... te viena neatļauj, un uzreiz dumja un spītīga...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #13 : 2014. gada 16. oktobris, 09:00:21 »
Nu es jau ar tikai no savas bļodiņas skatos :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #14 : 2014. gada 16. oktobris, 11:36:23 »
Man arī tuvi radi ir, kas algā ap 400 saņem, taču, ja paskatās, cik pēdējā reizē pārtikas bodē atstāju (Eu 40 - labi, tas vairāk kā pusnedēļai ēšanai diviem pieaugušajiem, bez uzkošanas citur plus daži našķi, taču ne alko), tas cipars tiešām pamazs šķiet. Latos izskatījās krietni labāk  :banhead:

Bet nu alimenti, manuprāt, ir cita situācija, ņemot vērā vēl to, cik raksti puisis saņem, tas cipars izskatās samērīgs, pat pieklājīgs. Nedomāju, ka, ģimenē dzīvojot, uz galviņu rēķinot, bērnam vairāk sanāktu.

Bet par bērna palikšanu pie viena vai otra vecāka... no vienas puses saprotams, ka mātes saistība ar bērnu savā ziņā ir ciešāka nekā tēva, tāpēc arī bērns parasti tiek atstāts mātei, lai cik labas attiecības bērnam būtu ar tēvu. Nedomāju, ka spītība un muļķība ir galvenais noteicošais arī šīs mātes attieksmē, bet, protams - ļično neznakoma, mēdz būt visādi. Nu un vēl sabiedrības stereotipi - sak' kas tā par dzeguzi ne māti, bērnu eksvīram atstājusi, tagad var trallināt apkārt...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck