Autors Tēma: Nauda, alga, naudas daudzums  (Lasīts 12768 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Nauda, alga, naudas daudzums
« Atbilde #45 : 2014. gada 17. oktobris, 12:16:08 »
komentējot šajā tēmā, es distancējos gan no tā, cik laba/slita māmuķīte, gādīgs/sūdīgs papucītis, var/nevar nopelnīt 600 eur un vairāk...

Es tikai par cipariem. neatkarīgi obļiko moraļe un algu lielumiem.

Jā, joprojām uzskatu ka konkrētais cipars 300 eur kā alimenti/uzturnauda bijušajai ģimenei puslīdz civilizētā sabiedrībā patiesībā ir... minimums... Kā ats savietojas ar vīrieša spēju nopelnīt/jaunajām ģimenēm u.tml. blakusfaktoriem - tā jau ir cita tēma...

Atslēdzies tex

« Atbilde #46 : 2014. gada 17. oktobris, 18:57:36 »
Ja to laiku un enerģiju u.c. Resursus, ko te iesaka tērēt, lai tiesātos un kko nesamaksātu, tērētu, lai ko derīgu darītu, varbūt vnk pelnītu par 300€ vairāk un satraukumam vsp vairs nebūtu pamata pat bubuļiem (māmuķim utml)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #47 : 2014. gada 17. oktobris, 20:04:45 »
Apetīte rodas ēdot, to derētu neaizmirst. Īpaši attiecībā uz naudu, ko pats nepelni.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Es456

« Atbilde #48 : 2014. gada 17. oktobris, 21:16:15 »
Tieši tā. Neiet runa par iespēju kaut ko maksāt līdz šī gada beigām. Jautājuma cena vismaz 13 gadi. Bet iespējasm + augstskola.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #49 : 2014. gada 17. oktobris, 22:13:13 »
Sajutos diezgan nožēlojami, jo tiešām manā paziņu lokā nav daudzpelnītāju...
Esam Rīgā un nudien augstām izglītībām, bet nepelnām daudz vairāk par minēto neviens... tātad visi tizli :(   :wtf:
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #50 : 2014. gada 18. oktobris, 08:55:32 »
ipacii, tu esi viirietis, kam (buutu) jaastiepj mamuts maajaas? par to tizli tu velti. bet gaidīt, kad algas tā ņems un lielākas kāds uztaisīs, arī velti... galvenais jau ir ne cipars, bet sajūta, ka pietiek. pie jebkādas summas. ja nepietiek... nu tad jāmeklē cits ceļš...

Atslēdzies tex

« Atbilde #51 : 2014. gada 18. oktobris, 11:02:41 »
Kad bērnu taisīja, tad neapjauta, ka viņš 18 gadus būs jāuztur un, jā, iespējams, +augstskola? Ar kuru vietu tad domāja? Tad nešķita, ka būs par dārgu un ilgās saistības nebiedēja?
Tas nav nekāds jautājums ar cenu, bet bērns, kurš jau ir un nu ir jāuztur abiem vecākiem... neviens cits to nedarīs un nevienam citam tas arī nav jādara.

ipacii, ja Tev  pietiek un nav jāuztur bērni, tak dzīvo nost. Es tiešām nesaprotu, kā ar to var pietikt, ja puse ziemā komunālajos (pieņemot, ka dz. īpašumā un īres nav) un otra- knaps ēdiens, bet jā, ja dzīvoklī ar tiem komunālajiem dzīvo un kopā gatavo 2,3,4,5 ar tādām algām, tad jau var samesties laikam.
Un jā, kundzes ap 50+ LV darba tirgū tiek vnk diskriminētas.  Bet arī pašas reti kad prot sevi pārdot par adekvātāku cenu. Turpretī jaunus vīriešu nez kāpēc lutina un aicina un ja tad vēl nevar, tad vnk nevar... atgriežamies pie tizluma un lūzerisma...

Un būtiskākais arguments, kāpēc vienoties: ar gana lielu varbūtību, ja būs izdevumu dokumenti, tiesa to pašu vien piespriedīs un likums ļauj piespriest arī vairāk... Gadiem staigājot pa tiesām un pierādot, ka pats labāks vecāks un otrs sliktaks un regulāri mazgājot visu netīro veļu, te tik slavētās daudzmaz civilizētās attiecības neizdosies saglabāt. Turklāt tiesāšanās prasa resursus- visādus: naudu, laiku, nervus u.t.t.. Būtu ka labāk tos tērējuši bērnam un tēvs piedomājis kā nopelnīt vairāk vai uzņemties/radīt kādu papilddarbu. Tas būtu daudz vairāk vīrieša cienīgi.

Nekāds laimes lācis te neatnāks un bez kādas papildus produkcijas nesāks vnk pielikt algas. Aizmirstiet tādas idejas. Pamēģiniet te savu biznesu uztaisīt un maksājiet saviem darbiniekiem tik, cik tagad gribat paši saņemt ;) Paskatīsimies, kas no tā sanāks :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #52 : 2014. gada 18. oktobris, 11:20:49 »
Un vēl gana interesants ?: tēvs grib ņemt un audzināt savā jaunajā ģimenē. OK, pieņemsim, ka kkāda tiesiska brīnuma rezultātā dabūtu.
Cik viņš plāno mēnesī papildus tērēt bērna uzturēšanai? Tam pašam dārziņam, nodarbībām, veselīgākai pārtikai, kas regulāri jāgatavo u.t.t.? Un laiku- izvadāt pa to visu? Vai joprojām doma tāda pati kā taisīšanas brīdī: gan jau kkā un gan jau sieva (nav pat svarīgi kura pēc kārtas) kā nebūt visu atrisinās? Vinš tik mīlēs un lolos? :D

Atslēdzies Es456

« Atbilde #53 : 2014. gada 18. oktobris, 23:47:04 »
tex
izskatās, ka tēvs ar mieru uzturēt un audzināt, lolot un mīlēt savu bērnu, bet kā jebkurš cilvēks negrib būt izmantots. Par to arī ir šis stāsts.
Nepateicīga ir tiesneša loma, kad divi šķiras

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #54 : 2014. gada 19. oktobris, 08:08:17 »
viņš jau ir nokavējis ar to negribēšanu būt izmantots. jau gultā atdevās, un tika izmantots... :D nu jau par vēlu...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #55 : 2014. gada 19. oktobris, 12:24:25 »
Var paskaidrot, tieshi kaa viirietis tiek izmantots, ja maksaa savam beernam, kuru tik ljoti miil, uzturliidzekljus, nu kaut vai tos 300 eiro?
Padomaasim sho situaaciju no otras puses, ja juusu beerns kaut kaada iemesla deelj dziivotu ar shkjirto  viiru, un juus maksaatu uzturliidzekjus. Jums arii uztrauktu tas, ka tik nav pa daudz, ka tik vinji nedziivo paaraak labos apstaakljos, ka tik need paaraak labi, un izklaides ar shiem pieejamas, jums arii skaustu? Nu protams, pie nosaciijuma, ka beernu tieshaam miilat un veelat visu to labaako.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #56 : 2014. gada 19. oktobris, 14:01:09 »
Redz, nemaksā jau bērnam. Maksā bērna mātei. Un kā nauda tiek izlietota, ir tikai mātes sirdsapziņas jautājums. Ne vienmēr tā ierunājas vajadzīgajā brīdī.
Par sievišķu godaprātu šajā punktā man ilūziju nav.
Es visu atceros, Ričard...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #57 : 2014. gada 19. oktobris, 14:19:05 »
Nezinu gan, tie jau kaadi ekstremaali gadiijumu, kur maate beernu neapruupee, bezmaz pusbadaa tur, a pati par to naudu izklaideejas. Un to jau aatri var atshifreet un tiesaaties.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #58 : 2014. gada 19. oktobris, 17:35:29 »
Vīrieši ir stipri vien diskriminēti attiecībā uz iespējām savus bērnus no šķirtajām attiecībām audzināt un veidot attiecības. Ne likums, ne prakse absolūti netraucē mammai tiesas ceļā piedzīt maksimālu uzturnaudu, pie tam neļaut bērnam ar tēvu satikties, stāstīt, kāds tas ir cūka, un audzināt/samaitāt bērnu pēc saviem ieskatiem.

Es arī justos izmantota, ja no manis ņemtu pusi no maniem ienākumiem, bet man nebūtu kontroles ne par to, kā šī nauda tiek izlietota, ne par bērna audzināšanu.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #59 : 2014. gada 19. oktobris, 17:55:13 »
Sievietes gadījumā nav stiprāk diskriminētas ar to, ka  "neko viņa no manis nepiedzīs" ?

tā, vispārīgi, ne par šo konkrēto gadījumu...

kas traucē piedzīt no vīrieša? minimālā uz papīra...